Salată turcească cu sos de kefir - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Salată turcească cu sos de kefir

Salată turcească cu sos de kefir

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g fasole verde, 1/4 l concentrat de legume (Knorr+ apa), zeama de la o lamaie, 250 g varza, 1 lingura sare de mare, 250 g telina, 4 rosii, 4 morcovi, 1 castravete, cateva picaturi ulei de masline, piper macinat, 500 g piept de pui fiert.
Pentru sos: 250 g kefir, 1 ceapa, zeama de la o lamaie, 1/2 legatura codite de ceapa verde, 1/2 legatura patrunjel, 1/2 legatura tarhon.

Mod de preparare: Se pune pe foc zeama de legume cu cea de lamaie si se fierbe in ea fasolea curatata si taiata bucati potrivite. Varza tocata se presara cu o lingura de sare, se opareste cu 1/2 ceasca de zeama de legume fierbinte si se framanta cu mana pana ce se inmoaie. Telina taiata betisoare se pune in zeama in care a fiert fasolea si se lasa sa fiarba incet cateva minute. Se scot legumele fierte si se lasa sa se raceasca. Rosiile se taie in 8, morcovii se dau pe razatoarea mica, iar castravetele se taie felii subtiri. Se aseaza toate legumele pe un platou, se stropesc cu putina zeama de lamaie si cu ulei de masline, se sareaza si se pipereaza. Pieptul de pui se taie felii si se aseaza langa legume. Se amesteca bine kefirul cu ceapa tocata si zeama de lamaie, se incorporeaza verdeata tocata, se gusta de sare si piper si se toarna peste legume.
8.318 vizualizări
1.052 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de spanac cu seminţe şi crutoane (Salate > Salate de legume)
2. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Friptură de jambon cu sos de măceşe (Mâncăruri > Fripturi)
4. Salată ca la Nisa (III) (Salate > Salate cu peşte)
5. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Pui cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată de castraveţi (Salate > Salate de legume)
9. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Salată mexicană cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
11. Salată de crudităţi cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
12. Salată de fasole boabe cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
13. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată de creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Ton (macrou) în sos de iaurt picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Sos de smântână şi caşcaval (Sosuri > Sosuri albe)
18. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Sos brun (Sosuri > Sosuri roşii)
20. Salată de creier imitaţie de icre negre (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Salată exotică de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată cu fasole şi năut (Salate > Salate de legume)
25. Sos de smântână (cald) (Sosuri > Sosuri albe)
26. Salată de surimi şi orez (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
27. Păstrăvi cu sos de smântână şi verdeţuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Păstrăv afumat cu salată (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Salată tzatziki (I) (Salate > Salate de legume)
30. Chifteluţe în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.