Salată turcească cu sos de kefir - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Salată turcească cu sos de kefir

Salată turcească cu sos de kefir

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g fasole verde, 1/4 l concentrat de legume (Knorr+ apa), zeama de la o lamaie, 250 g varza, 1 lingura sare de mare, 250 g telina, 4 rosii, 4 morcovi, 1 castravete, cateva picaturi ulei de masline, piper macinat, 500 g piept de pui fiert.
Pentru sos: 250 g kefir, 1 ceapa, zeama de la o lamaie, 1/2 legatura codite de ceapa verde, 1/2 legatura patrunjel, 1/2 legatura tarhon.

Mod de preparare: Se pune pe foc zeama de legume cu cea de lamaie si se fierbe in ea fasolea curatata si taiata bucati potrivite. Varza tocata se presara cu o lingura de sare, se opareste cu 1/2 ceasca de zeama de legume fierbinte si se framanta cu mana pana ce se inmoaie. Telina taiata betisoare se pune in zeama in care a fiert fasolea si se lasa sa fiarba incet cateva minute. Se scot legumele fierte si se lasa sa se raceasca. Rosiile se taie in 8, morcovii se dau pe razatoarea mica, iar castravetele se taie felii subtiri. Se aseaza toate legumele pe un platou, se stropesc cu putina zeama de lamaie si cu ulei de masline, se sareaza si se pipereaza. Pieptul de pui se taie felii si se aseaza langa legume. Se amesteca bine kefirul cu ceapa tocata si zeama de lamaie, se incorporeaza verdeata tocata, se gusta de sare si piper si se toarna peste legume.
8.351 vizualizări
1.059 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)
2. Fileuri de macrou cu salată de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
4. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Salată de post (Salate > Salate de legume)
6. Salată de ton (I) (Salate > Salate cu peşte)
7. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
9. Salată de ouă cu ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
10. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)
11. Salată de ridichi de lună şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
12. Sos brun (spaniol) (Sosuri > Sosuri roşii)
13. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
14. Rondele de peşte cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată combinată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Conopidă cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată de spanac (Salate > Salate de legume)
19. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată de banane cu rom şi frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
21. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Sos de castraveţi (cald) (Sosuri > Sosuri cu legume)
24. Salată de ţâri (Salate > Salate cu peşte)
25. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată de roşii, ardei, castraveţi şi ţelină (Salate > Salate de legume)
28. Pişcoturi cu sos de vanilie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
29. Curcan cu sos de măruntaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.