Salată vietnameză de calamar prăjit - reţetă tradiţională din Vietnam - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Vietnam » Salată vietnameză de calamar prăjit

Salată vietnameză de calamar prăjit

Reţetă tradiţională din Vietnam
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 4

Ingrediente: 1 lingurita pudra de chili, 1 lingurita piper cayenne, 1 lingurita ghimbir pisat, 1 lingurita coriandru vietnamez pisat, sare si piper proaspat rasnite dupa gust. 0,5 kg calamar, inclusiv tentaculele, curatat, 1/4 ceasca zeama de lamaie, 2 lingurite miere, 1 lingurita nuoc nam (sos de peste vietnamez, disponibil in magazinele cu specific asiatic), 1 lingurita usturoi tocat marunt, 1 lingurita ardei iute proaspat tocat marunt, 3/4 ceasca muguri de fasole mung, 1 ardei gras rosu taiat julien, 1/4 ceasca menta proaspata tocata, 1/4 ceasca alune nesarate prajite si taiate grosier, laptuca verde.

Mod de preparare: Pregatiti gratarul sau incingeti tigaia pe foc. Intr-un castron mic amestecati pudra de chili, piperul, ghimbirul, coriandrul, sarea si piperul. Frecati carnea de calamar cu acest amestec.
Puneti calamarul (numai corpurile) pe gratar si fixati bucatile cu o caramida curata, invelita in folie de aluminiu, sau cu o tigaie mare si grea. Prajiti 1-1,5 minute pe fiecare parte. Indepartati obiectul care fixeaza calamarul si mai prajiti inca 30 de secunde, intorcand din cand in cand. Transferati calamarii prajiti pe un platou. Puneti tentaculele pe gratar si prajiti cam 2 minute, rasucindu-le ca sa se rumeneasca uniform. Luati-le de pe gratar. Taiati corpurile de calamar in inele de 1,5-2 cm si, daca este necesar, taiati tentaculele in bucati de cate o inghititura.
Intr-un castron, amestecati zeama de lamaie, mierea, nuoc nam, usturoiul si ardeiul iute. Asezonati cu sare si piper. Adaugati bucatile de calamar si dati-le prin amestec, ca sa se imbrace in el. Adaugati mugurii de fasole si ardeiul gras si amestecati. Presarati menta tocata si alunele. Aranjati laptuca pe un paltou si deasupra puneti amestecul cu calamar.
11.690 vizualizări
1.106 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie (Salate > Salate cu peşte)
2. Prăjitură cu prune şi răzătură (Dulciuri > Prăjituri)
3. Salată Waldorf (III) (Salate > Salate de legume)
4. Calamar pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată exotică de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
7. Salată de surimi şi orez (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
8. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume)
9. Salată de ouă cu ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Salată răcoritoare de vară (Salate > Salate de legume)
11. Salată asortată de varză acră (Salate > Salate de legume)
12. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)
13. Creier prăjit (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată de ouă cu avocado (Salate > Salate cu ouă)
15. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Salată de conopidă (Salate > Salate de legume)
17. Salată de creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Supă de salată verde cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Ficat prăjit la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată cu sparanghel (Salate > Salate de legume)
21. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Salată de mere cu castraveţi acri (Salate > Salate de legume)
24. Salată de ciuperci cu maioneză (Salate > Salate de legume)
25. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
26. Salată de ouă în sos de roşii (Salate > Salate cu ouă)
27. Salată siciliană (Salate > Salate de legume)
28. File afumat de peşte cu salată de legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Salată cu piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Salată de ton cu andive (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.