Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor |
Sardele la cuptor
Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper. Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper. Incingeti cuptorul la 210 grade C. Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet. Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati. Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
5.717 vizualizări
Versiunea printabilă955 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte) 2. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 3. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă) 4. Îngheţată de zahăr ars cu vanilie (Dulciuri > Îngheţate) 5. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume) 6. Limbă cu maioneză (I) (Aperitive > Aperitive cu carne) 7. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 8. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 9. Sfeclă cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 10. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Salată de crudităţi cu smântână (Salate > Salate de legume) 12. Drob cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne) 13. Crostini cu roşii, mozzarella şi sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte) 14. Salată caldă de varză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 15. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume) 16. Cremă de mere la cuptor (Dulciuri > Prăjituri) 17. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume) 18. Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 19. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 20. Salată de ton cu anşoa (Salate > Salate cu peşte) 21. Salată picantă de andive (Salate > Salate de legume) 22. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume) 23. Salată cu piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre) 24. File de şalău cu ragu de creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Salată de ton cu paste făinoase (Salate > Salate cu peşte) 26. Medalion de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat) 27. Clătite cu pui şi curry (Aperitive > Aperitive cu carne) 28. Salată de crenvuşti (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 29. Salată de praz cu somon afumat (Salate > Salate cu peşte) 30. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre) |