Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
5.717 vizualizări
955 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte)
2. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă)
4. Îngheţată de zahăr ars cu vanilie (Dulciuri > Îngheţate)
5. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume)
6. Limbă cu maioneză (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Sfeclă cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată de crudităţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
12. Drob cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Crostini cu roşii, mozzarella şi sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Salată caldă de varză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
16. Cremă de mere la cuptor (Dulciuri > Prăjituri)
17. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
18. Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Salată de ton cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
21. Salată picantă de andive (Salate > Salate de legume)
22. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
23. Salată cu piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. File de şalău cu ragu de creveţi  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată de ton cu paste făinoase (Salate > Salate cu peşte)
26. Medalion de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
27. Clătite cu pui şi curry (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Salată de crenvuşti (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Salată de praz cu somon afumat (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.