Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
5.765 vizualizări
970 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plachie de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată de morcovi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
3. Baclava cu portocale (Dulciuri > Prăjituri)
4. Salată de crudităţi (II) (Salate > Salate de legume)
5. Peşte cu ţelină la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Tort Doboş cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
7. Pilaf cu pană de somn sărat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Tortilla cu dovleac şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Salată de nuci cu ţelină (Salate > Salate de legume)
10. Latkes (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Parfe de ciocolată cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate)
16. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
17. Salată de ciuperci cu orez (Salate > Salate de legume)
18. Supă de roşii cu linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Salată de leurdă (Salate > Salate de legume)
20. Salată de ton cu năut şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
21. Calamar cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Salată Gozva (Salate > Salate de legume)
25. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume)
26. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
27. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Prăjitură de dovleac cu glazură (Dulciuri > Prăjituri)
29. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
30. Varză de China la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.