Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Şarlotă de viţel cu vinete prăjite |
Şarlotă de viţel cu vinete prăjite
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie Porţii: 6 Ingrediente: 1 bucata frumoasa de pulpa de vitel (sau fara os), 6 vinete potrivite, 250 g rosii coapte, 2 cepe, 3 catei de usturoi, 2 crengute de cimbru, 1/2 lingurita chimen pisat, 6 linguri ulei de masline, sare, piper. Mod de preparare: Taiati carnea cubulete de 1 cm. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Opariti rosiile, indepartati pielita si semintele si taiati-le bucatele. Incingeti 3 linguri de ulei intr-o cratita si prajiti cubuletele de carne circa 4-5 minute, la foc iute. Scoateti-le din cratita si puneti in locul lor ceapa si usturoiul. Dupa ce s-au prajit, puneti carnea inapoi, adaugati chimenul, cimbrul, rosiile, sarea si piperul, acoperiti cratita (pe jumatate) cu un capac si lasati-le sa fiarba 30 de minute la foc potrivit. Taiati vinetele (pe lung) in felii groase de 1/2 cm, ungeti fiecare felie cu ulei si lasati-le sa se prajeasca la cuptor - sub grill - circa 2 minute pe fiecare parte. Incingeti cuptorul la 180 grade C. Ungeti cu ulei o forma rotunda (cu pereti detasabili) cu diametrul de 20 cm si asezati pe fundul si peretii ei feliile de vanata, in forma de evantai. Turnati in forma compozitia din cratita, acoperiti-o cu feliile de vanata ramase si dati-o 30 de minute la cuptor. Lasati sarlota sa se raceasca putin, rasturnati-o pe un platou si serviti-o calduta sau rece (dar nu ca de la frigider), cu putin sos de rosii.
3.751 vizualizări
Versiunea printabilă777 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 2. Friptură de viţel (Mâncăruri > Fripturi) 3. Bărcuţe de vinete cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 4. Mere prăjite cu îngheţată (Dulciuri > Îngheţate) 5. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume) 6. Tort de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume) 7. Pizza cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 8. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 9. Vinete la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 10. Ciorbă de viţel cu mazăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 11. Pasteta de ficat de viţel sau porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 12. Pulpă de viţel friptă (Mâncăruri > Fripturi) 13. Vitello tonnato (Aperitive > Aperitive cu carne) 14. Salată de vinete italienească (Salate > Salate de legume) 15. Mâncare de vinete cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 17. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Lazane cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 19. Legume prăjite în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume) 20. Ghiveci de vinete (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 21. Vinete în aluat de clătite (Aperitive > Aperitive cu legume) 22. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume) 23. Salată de creier de viţel (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 24. Vinete a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Ciulama de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Vinete cu sos de busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume) 28. Musaca de oaie cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Vinete în smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 30. Tort şarlotă de fructe (Dulciuri > Torturi) |