Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Şarlotă de viţel cu vinete prăjite |
Şarlotă de viţel cu vinete prăjite
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie Porţii: 6 Ingrediente: 1 bucata frumoasa de pulpa de vitel (sau fara os), 6 vinete potrivite, 250 g rosii coapte, 2 cepe, 3 catei de usturoi, 2 crengute de cimbru, 1/2 lingurita chimen pisat, 6 linguri ulei de masline, sare, piper. Mod de preparare: Taiati carnea cubulete de 1 cm. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Opariti rosiile, indepartati pielita si semintele si taiati-le bucatele. Incingeti 3 linguri de ulei intr-o cratita si prajiti cubuletele de carne circa 4-5 minute, la foc iute. Scoateti-le din cratita si puneti in locul lor ceapa si usturoiul. Dupa ce s-au prajit, puneti carnea inapoi, adaugati chimenul, cimbrul, rosiile, sarea si piperul, acoperiti cratita (pe jumatate) cu un capac si lasati-le sa fiarba 30 de minute la foc potrivit. Taiati vinetele (pe lung) in felii groase de 1/2 cm, ungeti fiecare felie cu ulei si lasati-le sa se prajeasca la cuptor - sub grill - circa 2 minute pe fiecare parte. Incingeti cuptorul la 180 grade C. Ungeti cu ulei o forma rotunda (cu pereti detasabili) cu diametrul de 20 cm si asezati pe fundul si peretii ei feliile de vanata, in forma de evantai. Turnati in forma compozitia din cratita, acoperiti-o cu feliile de vanata ramase si dati-o 30 de minute la cuptor. Lasati sarlota sa se raceasca putin, rasturnati-o pe un platou si serviti-o calduta sau rece (dar nu ca de la frigider), cu putin sos de rosii.
3.722 vizualizări
Versiunea printabilă768 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Rulade de viţel în sos tomat (Mâncăruri > Fripturi) 2. Limbă de viţel cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 3. Inimă de viţel umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 4. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 5. Vinete indiene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 6. Musaca de peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Chiftele de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume) 8. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi) 9. Stufat de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Salată de vinete cu maioneză (Salate > Salate de legume) 11. Bărcuţe de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 12. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Fructe prăjite (Dulciuri > Salate de fructe) 14. Salată de vinete (Salate > Salate de legume) 15. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume) 16. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 17. Escalop de viţel (Mâncăruri > Fripturi) 18. Vinete marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 19. Piftie de porc şi viţel (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne) 20. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 21. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume) 23. Vinete umplute cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 24. Vinete preparate greceşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Ghiveci de vinete (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 26. Muşchiuleţ de viţel cu sos de ardei copţi (Mâncăruri > Fripturi) 27. Vinete pane cu sos tzatziki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri) 29. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 30. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume) |