Sarmale catalane - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Sarmale catalane

Sarmale catalane

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g carne de vita fiarta, 200 g garf afumat fiert, 4 ardei, 3 rosii, 2 catei de usturoi zdrobit, 100 g ciuperci, 50 g orez, 1 ou, 1 varza alba de 1 kg, 150 g slanina afumata, 1 lingura de ulei, sare, piper macinat, maghiran, 1 legatura de patrunjel.

Mod de preparare: Se toaca carnea de vita fiarta, se amesteca cu carnea afumata tocata, cu un ardei taiat cuburi, cu usturoiul, cu orezul fiert pe jumatate, cu ouale si condimentele.
Se calesc ciupercile in ulei si se adauga in compozitie. intre timp, capatana de varza se opareste in apa cu sare, se scurge bine, se desfac frunzele - cu grija, astfel incat capatana sa ramana intreaga - si compozitia se asaza in deschizaturi.
Se tapeteaza un castron termorezistent cu felii de slanina, se asaza varza - se leaga cu sfoara ca sa nu se desfaca - se asaza felii de slanina deasupra si se garniseste in jur cu rosii si ardei taiati felii.
Se toarna dedesubt supa de carne (sau preparata din cub) si se coace in cuptor, acoperit cu folie de aluminiu.
Ulterior, se indeparteaza folia si se prajeste la foc mare.
6.481 vizualizări
950 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sarmale de varză acră cu orez şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Sarmale dietetice (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Sarmale cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Sarmale cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Sarmale greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Sarmale în foi de varză acră cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Sarmale din Ormansag (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Sarmale cu orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.