Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Sarmale greceşti |
Sarmale greceşti
Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 3 h
Complexitate: medie Ingrediente: 1 varza dulce, 300 g carne tocata, 2 cepe, 1 lingura orez, 6-7 foi de busuioc, 150 g unt, 3 oua, 1 lamiie, 1 lingura otet, 1 lingurita sare, piper. Mod de preparare: Se prajeste intr-o tigaie carnea cu 100 g unt. Se da deoparte si se adauga orezul, busuiocul taiat marunt, un ou intreg si doua albusuri, sare, piper si ceapa tocata marunt. Separat, se curata si se spala varza. Se desfac foile si se pun la fragezit in apa fiarta, amestecata cu otet si sare. Se fac sarmale de marime potrivita si se asaza intr-o cratita, acoperindu-le cu restul de varza taiata marunt. Se adauga restul de unt, apa cit cuprinde si se lasa sa fiarba la foc potrivit aproximativ 2 ore. Cind sarmalele sint fierte, se bat cele doua galbenusuri cu zeama de lamiie si citeva linguri de sos fierbinte si se toarna peste sarmale.
8.266 vizualizări
Versiunea printabilă931 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Sarmale cu orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 3. Bame greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Sarmale catalane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 5. Ciuperci greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 6. Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 8. Chifteluţe greceşti (Aperitive > Aperitive cu carne) 9. Sarmale de varză acră cu orez şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 10. Stavrizi greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 12. Sarmale din Ormansag (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 13. Sarmale dietetice (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 14. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume) 15. Sarmale cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Sarmale cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Gogoşi greceşti (Dulciuri > Gogoşi) 18. Sarmale în foi de varză acră cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 19. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) |