Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat |
Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat
Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru. Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.135 vizualizări
Versiunea printabilă965 tipăriri 5 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ciuperci în halat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 2. Papanaşi de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume) 3. Salată elveţiană cu salam sau cârnat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 4. Colţunaşi cu caş de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză) 5. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri) 6. Salată de ardei copţi (I) (Salate > Salate de legume) 7. Şarlotă de căpşuni (Dulciuri > Prăjituri) 8. Papanaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 9. Ciuperci cu maioneză şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 10. Prăjiturele cu miere, curmale şi nuci (Dulciuri > Prăjituri) 11. Ruladă cu caşcaval şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 12. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi) 13. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume) 15. Tort Prinţesa Maria (Dulciuri > Torturi) 16. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi) 17. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 18. Supă de roşii şi ardei cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 19. Sarailie (Dulciuri > Prăjituri) 20. Salată de ouă cu sos de iaurt şi şuncă (Salate > Salate cu ouă) 21. Ciulama de ciuperci ca la Putna (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Salată de legume de vară (Salate > Salate de legume) 23. Vinete umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Ciuperci scăzute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă) 26. Salată chinezească cu peşte (Salate > Salate cu peşte) 27. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Salată de crudităţi cu ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 29. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Caşcaval pane în făină şi pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză) |