Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 30 de foi de varza acra, 100 g orez, 150-200 g ciuperci uscate (mai nou se gasesc in pravalii), 200 g pasat, 2 cepe mari, un gogosar rosu sau o lingura de pasta de ardei, un morcov dat pe razatoarea mare, 150 ml ulei, sare, piper, Vegeta, cimbru.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt sau data prin masina de tocat se prajeste impreuna cu morcovul ras si gogosarul taiat cubulete in ulei. Ciupercile se tin 20 de minute in apa fierbinte, apoi se spala bine si se dau prin masina de tocat. Se pun peste ceapa si morcov si se calesc si ele putin. Pasatul si orezul spalat se amesteca in aceasta compozitie, care se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se umplu foile de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca se fierb incet in oala de lut sau daca se pun la cuptor.
12.162 vizualizări
975 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fusilli cu perişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Sangria (I) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
3. Peşte pane în ou şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Pui cu fasole verde şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Mâncare de somn cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume)
9. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
10. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci)
11. Cartofi cu conopidă şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Vinete cu mozzarela sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Cornuleţe de post cu borş (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
16. Sandviciuri cu ou răscopt (Aperitive > Sandviciuri)
17. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Tort cu portocale si nuci (Dulciuri > Torturi)
19. Hamsii marinate cu legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Tort cu şampanie (Dulciuri > Torturi)
21. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Salată poloneză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
23. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume)
24. Batoane cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Prăjituri)
25. Banadura Salata B` Kizbara (Salată arăbească de roşii) (Salate > Salate de legume)
26. Gnocchi de dovleac cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume)
28. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.