Sărmăluţe greceşti în foi de viţă - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Sărmăluţe greceşti în foi de viţă

Sărmăluţe greceşti în foi de viţă

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 200 g frunze de viţă, 2 cepe, 400 g carne de vită tocată, 100 g orez, sare, piper alb proaspăt măcinat, 1 crenguţă de cimbru, 1/4 l vin, 1 lămâie.

Mod de preparare: Frunzele de viţă, curăţate şi spălate, se opăresc în apă clocotită, apoi se lasă să se scurgă. Ceapa se curăţă şi se toacă foarte mărunt sau se dă prin maşina de tocat, împreună cu carnea. Orezul, ales şi spălat, se fierbe 5 minute, se scurge şi se amestecă cu carnea şi cu ceapa; se condimentează cu sare şi piper după gust. Pe fiecare frunză de viţă se pune câte o linguriţă de umplutură şi se înfăşoară sarmalele. Se acoperă fundul unei cratiţe cu frunze de viţă, se aşază sarmalele, se presară cimbru printre ele şi se toarnă deasupra vinul amestecat cu 1/2 l apă. Lămâia se spală bine, se taie felii şi se aşază peste sarmale. Se acoperă cratiţa şi se lasă să fiarbă la foc mic cca 90 de minute.
Se servesc cu iaurt, măsline negre şi un pahar de vin roşu.
6.712 vizualizări
921 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocană cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Antricot de vită cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
3. Tartă picantă cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Frigărui din carne de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
5. Dulceaţă din coajă de pepene verde (Conserve de fructe > Dulceaţă)
6. Îngheţată a la Iulia (Dulciuri > Îngheţate)
7. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Raţă la cuptor cu morcovi caramelizaţi în miere (Mâncăruri > Fripturi)
9. Ciuperci în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Jumări cu brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Stridii cu sos de şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Plăcinţele de morcovi cu garnitură de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
16. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
17. Coşuleţe din portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Miel marinat cu vin şi muştar (Mâncăruri > Fripturi)
19. Cod în vas de lut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Cubuleţe de pui marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
22. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Bureţi de fag conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
24. Şalău în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Budincă de papanaşi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Ouă gratinate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Cocteil cu ananas (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
29. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Sarmale în foi de varză acră cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.