Sărmăluţe greceşti în foi de viţă - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Sărmăluţe greceşti în foi de viţă

Sărmăluţe greceşti în foi de viţă

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 200 g frunze de viţă, 2 cepe, 400 g carne de vită tocată, 100 g orez, sare, piper alb proaspăt măcinat, 1 crenguţă de cimbru, 1/4 l vin, 1 lămâie.

Mod de preparare: Frunzele de viţă, curăţate şi spălate, se opăresc în apă clocotită, apoi se lasă să se scurgă. Ceapa se curăţă şi se toacă foarte mărunt sau se dă prin maşina de tocat, împreună cu carnea. Orezul, ales şi spălat, se fierbe 5 minute, se scurge şi se amestecă cu carnea şi cu ceapa; se condimentează cu sare şi piper după gust. Pe fiecare frunză de viţă se pune câte o linguriţă de umplutură şi se înfăşoară sarmalele. Se acoperă fundul unei cratiţe cu frunze de viţă, se aşază sarmalele, se presară cimbru printre ele şi se toarnă deasupra vinul amestecat cu 1/2 l apă. Lămâia se spală bine, se taie felii şi se aşază peste sarmale. Se acoperă cratiţa şi se lasă să fiarbă la foc mic cca 90 de minute.
Se servesc cu iaurt, măsline negre şi un pahar de vin roşu.
6.745 vizualizări
934 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată verde cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
2. Mâncare de urzici (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Tocană sârbească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Broccoli cu margarină şi muştar (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Sandviciuri cu ou răscopt (Aperitive > Sandviciuri)
10. Gulaş picant cu Debreţini (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
12. Spumă de ananas sau banane (Dulciuri > Spume)
13. Budincă clasică de macaroane (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Peşte cu sos de smântână şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Orez picant cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Supă de carne cu ţelină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Tocană de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Rulouri calde la minut (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Mâncare de peşte cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Pasteta din şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Plăcintă cu iaurt (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
23. Icre de brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Pui cu ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Plăcintă macedoneană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Pui cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Muşchi de porc în aluat (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.