Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sărmăluţe moldoveneşti |
Sărmăluţe moldoveneşti
Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 1/2 kg carne de porc, 1/4 kg carne de vita, 1/4 kg carne de oaie sau ceafa de porc afumata, orez, ceapa, piper, suc de rosii, cimbru, marar. Mod de preparare: Se alege varza cu frunze subtiri, se toaca bine carnea, oprind citeva felioare din ceafa afumata. Se fierbe orezul pe jumatate, se toaca ceapa prin masina si se caleste putin separat. Se pune totul intr-un vas mare, se omogenizeaza, se adauga, dupa gust, condimentele si se fac sarmale mici. Se pune la fiert un ciolan curatat de carne si putin afumat, dar bine spalat. Se asaza varza tocata, apoi, ordonat, in rinduri suprapuse, sarmalele. Se stropesc cu suc de rosii, se acopera cu varza tocata si se da la cuptor cu focul mic, dupa ce s-a pus fie apa rece, simpla, fie combinata cu sucul de rosii si, daca mai este nevoie, cu grasime. Se fierb sarmalele la foc mic, in cuptor, acoperite, si, cind sint gata, se lasa 10 minute vasul fara capac. Deasupra, se pun felii subtiri de ceafa putin prajite si chiar citeva felioare de cirnaciori prajiti. Serviti cu mamaliguta calda si cu smintina.
12.960 vizualizări
Versiunea printabilă1.040 tipăriri 16 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Sărmăluţe cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 3. Sărmăluţe de primavară (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 4. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 5. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 6. Alivenci moldoveneşti (Aperitive > Aperitive cu brânză) 7. Sărmăluţe cu urdă în foi de ştevie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 8. Sărmăluţe de orez în foi de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 9. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne) 10. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne) 11. Sărmăluţe în foi verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 12. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) |