Scoici în stil mexican - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Scoici în stil mexican

Scoici în stil mexican

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,5 kg midii curatate, sare, putina untura pentru tava, 1 ceapa, 3 rosii decojite, 2 ardei verzi, 2-4 ardei chili rosii sau verzi, 1 lingura ulei, 1 catel de usturoi tocat, 2 lingura fulgi de unt, 50 g pesmet.

Mod de preparare: Midiile se fierb in putina apa sarata, 15-20 de minute (cele care au ramas inchise se arunca) si se aseaza intr-o tava unsa. Cuptorul se incalzeste la 250°C. Ceapa, rosiile si ardeii se taie cuburi. Se indeparteaza samburii de la chili si acestia se taie in rondele.
Uleiul se pune la incins si se prajeste ceapa. Se adauga chili, rosii si ardei si amestecand continuu se prajesc aproximativ 5 minute. Se adauga usturoi si se sareaza totul.
Sosul se toarna peste midii, se presara cu fulgi de unt si pesmet. Se coace in cuptor pana ce suprafata devine maronie.
Se consuma cu tortillas.
7.128 vizualizări
939 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de orez cu prune uscate (Dulciuri > Budinci)
2. Creier pane cu sote (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Costiţă de porc în folie de aluminiu (Mâncăruri > Fripturi)
5. Aspic de curcan cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Flan cu dovleac şi coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri)
7. Gratin de roşii cu dovlecei şi salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Vinete indiene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Pui cu smântână şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Crochete Stroganoff (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Ţelină umplută cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
14. Salată de andive cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată elveţiană cu salam sau cârnat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Salată de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
18. Corăbioare de vinete cu brînzeturi (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Gustărică ţărănească (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Găluşte cu făină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Spanac cu şuncă şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
23. Caracatiţă în vin (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Peşte înăbuşit (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Plăcintă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
26. Salată germană de ouă (Salate > Salate cu ouă)
27. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Borş de peşte cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Sos de smântână (cald) (Sosuri > Sosuri albe)
30. Salată de quinoa cu portocale şi mentă (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.