Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Scoici în stil mexican |
Scoici în stil mexican
Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 1,5 kg midii curatate, sare, putina untura pentru tava, 1 ceapa, 3 rosii decojite, 2 ardei verzi, 2-4 ardei chili rosii sau verzi, 1 lingura ulei, 1 catel de usturoi tocat, 2 lingura fulgi de unt, 50 g pesmet. Mod de preparare: Midiile se fierb in putina apa sarata, 15-20 de minute (cele care au ramas inchise se arunca) si se aseaza intr-o tava unsa. Cuptorul se incalzeste la 250°C. Ceapa, rosiile si ardeii se taie cuburi. Se indeparteaza samburii de la chili si acestia se taie in rondele. Uleiul se pune la incins si se prajeste ceapa. Se adauga chili, rosii si ardei si amestecand continuu se prajesc aproximativ 5 minute. Se adauga usturoi si se sareaza totul. Sosul se toarna peste midii, se presara cu fulgi de unt si pesmet. Se coace in cuptor pana ce suprafata devine maronie. Se consuma cu tortillas.
7.079 vizualizări
Versiunea printabilă928 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Sos roşu franţuzesc (Sosuri > Sosuri roşii) 2. Supă cremă de ţelină cu albuş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 3. Orez cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 4. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Frunze de salvie în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume) 6. Grisine (Aperitive > Aperitive cu brânză) 7. Friptură de porc cu vin roşu şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi) 8. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai) 10. Budincă de ciuperci cu verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 11. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi) 12. Vinete în aluat de clătite (Aperitive > Aperitive cu legume) 13. Franzeluţe (muffins) cu migdale şi mac (Aperitive > Aperitive cu ouă) 14. Festin delicios cu grătare (Mâncăruri > Fripturi) 15. Scrumbii marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte) 16. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 17. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 18. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri) 19. Îngheţată de caise (Dulciuri > Îngheţate) 20. Frigărui marinate cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi) 21. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume) 22. Prăjitură cu marţipan (Dulciuri > Prăjituri) 23. Tort de şampanie (Dulciuri > Torturi) 24. Salată chinezească cu gogoşari, castraveţi şi conopidă (Salate > Salate de legume) 25. Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă (Dulciuri > Prăjituri) 26. Doradă în crustă de sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 27. Salată de ton cu andive (Salate > Salate cu peşte) 28. Ochiuri cu slănină şi şvaiţer (Aperitive > Aperitive cu ouă) 29. Cremă de brânză de vacă cu biscuiţi (Dulciuri > Creme) 30. Mâncare de salată verde cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |