Scrumbii italiene - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Scrumbii italiene

Scrumbii italiene

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 scrumbii, 500 ml vin alb, 2 morcovi, 1 ceapă, 200 g ciuperci, 1 foaie de dafin, boabe de piper, sare, verdeaţă, 3 linguri ulei.

Mod de preparare: Se curăţă scrumbiile şi se spală cu apă rece. Se presară sare şi se lasă să stea 10 minute. Se curăţă morcovii, se taie rondele, ceapa se taie felii subţiri, se pun într-o oală, se adaugă sare şi boabe de piper şi se acoperă cu vin alb. Se fierbe zarzavatul 20 min., după care se pun scrumbiile întregi şi se fierb împreună cu zarzavatul încă 20 min. Se scot şi se pun pe un platou usor adîncit şi se înconjoară cu sos de ciuperci.
Sosul se prepară din ciuperci spălate bine, tăiate felii subţiri şi scăzute pe foc mic cu ulei, sare şi boabe de piper. Cînd ciupercile s-au înmuiat, se adaugă peste ele un pahar din supa în care a fiert peştele. Se scade totul pe foc mic, după care sosul de ciuperci se toarnă fierbinte peste scrumbii.
Se servesc imediat, cu verdeaţă tocată deasupra.
2.837 vizualizări
655 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Scrumbii cu sos englezesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Scrumbii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată de vinete italienească (Salate > Salate de legume)
4. Supă italienească cu pâine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Ouă italieneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume)
7. Scrumbii proaspete la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Pui italienesc (cacciatore) (Mâncăruri > Fripturi)
9. Pîinişoare italieneşti din cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Supă italienească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Scrumbii în sos de vin roze (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Scrumbii cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată italienească (Salate > Salate cu ouă)
14. Scrumbii marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Vinete italieneneşti cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
17. Chifteluţe de heringi sau scrumbii sărate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Scrumbii de Dunăre la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Scrumbii la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Scrumbii cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Ciuperci italieneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Cremă de scrumbii marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de cartofi italienească (Salate > Salate de legume)
26. Salată italienească (Salate > Salate de legume)
27. Scrumbii în folie de aluminiu la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.