Scrumbii italiene - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Scrumbii italiene

Scrumbii italiene

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 scrumbii, 500 ml vin alb, 2 morcovi, 1 ceapă, 200 g ciuperci, 1 foaie de dafin, boabe de piper, sare, verdeaţă, 3 linguri ulei.

Mod de preparare: Se curăţă scrumbiile şi se spală cu apă rece. Se presară sare şi se lasă să stea 10 minute. Se curăţă morcovii, se taie rondele, ceapa se taie felii subţiri, se pun într-o oală, se adaugă sare şi boabe de piper şi se acoperă cu vin alb. Se fierbe zarzavatul 20 min., după care se pun scrumbiile întregi şi se fierb împreună cu zarzavatul încă 20 min. Se scot şi se pun pe un platou usor adîncit şi se înconjoară cu sos de ciuperci.
Sosul se prepară din ciuperci spălate bine, tăiate felii subţiri şi scăzute pe foc mic cu ulei, sare şi boabe de piper. Cînd ciupercile s-au înmuiat, se adaugă peste ele un pahar din supa în care a fiert peştele. Se scade totul pe foc mic, după care sosul de ciuperci se toarnă fierbinte peste scrumbii.
Se servesc imediat, cu verdeaţă tocată deasupra.
2.796 vizualizări
643 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Scrumbii în sos de vin roze (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Pui italienesc (cacciatore) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Salată de vinete italienească (Salate > Salate de legume)
5. Salată de cartofi italienească (Salate > Salate de legume)
6. Scrumbii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Scrumbii cu sos englezesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume)
9. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Scrumbii în folie de aluminiu la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
12. Scrumbii cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Scrumbii cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Scrumbii de Dunăre la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Scrumbii marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Supă italienească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Ouă italieneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Salată italienească (Salate > Salate cu ouă)
19. Pîinişoare italieneşti din cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Cremă de scrumbii marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Chifteluţe de heringi sau scrumbii sărate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Supă italienească cu pâine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Vinete italieneneşti cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată italienească (Salate > Salate de legume)
26. Scrumbii la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Scrumbii proaspete la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Ciuperci italieneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.