Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Israel » Shakshuka |
Shakshuka
Reţetă tradiţională din Israel
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 1 kg rosii, 4 cepe mari, 6 oua, 1 ardei iute, busuioc, cimbru, piper, chimen. Mod de preparare: Aceasta este o reteta traditionala israeliana, foarte usoara. Rosiile se dau pe razatoare. Ceapa se taie pestisori si se caleste in ulei pana devine aurie, apoi se adauga sucul de rosii, ardeiul si condimentele. Se acopera si se lasa 1/2 ora sa scada sosul. Se sparg ouale si se adauga in sos ca pe niste ochiuri. Se mai pune capacul si se mai lasa 5 minute pana se fac ouale, dar sa nu fie tari. Se serveste imediat fierbinte. Optional in sosul de rosii se mai poate adauga carne tocata, carnaciori, salam uscat, dupa preferinta.
7.235 vizualizări
Versiunea printabilă1.023 tipăriri 7 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |