Shepherd`s Pie (Turta ciobanului) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Shepherd`s Pie (Turta ciobanului)

Shepherd`s Pie (Turta ciobanului)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 750 g carne de manzat sau de miel fiarta, 25 g unt, 2 cepe potrivite (taiate marunt), 1/4 ceasca faina, 1/2 lingurita faina de mustar, 1 1/2 cesti zeama concentrata de pasare, 1/4 ceasca menta taiata fasii, 1/4 ceasca patrunjel verde tocat, 1/2 lingurita piper macinat, sare, 2-3 linguri sos Worcester.
Pentru stratul de cartofi: 4 cartofi (mari) fainosi, fierti si presati, 1/4 ceasca lapte fierbinte, 30 g unt, sare, piper.

Mod de preparare: Se unge o cratita sau o forma de budinca (de 2 l) cu unt topit sau cu ulei si se-ncinge cuptorul la 210 °C. Se taie carnea cubulete ori se da prin masina de tocat. Se-ncinge untul intr-o tigaie mai mare si se caleste ceapa, pana ce devine maronie. - Se presara deasupra faina si mustarul praf, se adauga zeama de carne - putin cate putin - si se amesteca bine. Se pune sosul pe foc si se lasa sa fiarba incet, circa 3 minute. Se incorporeaza carnea, menta, patrunjelul, piperul si sarea, se amesteca din nou, se lasa sa se incalzeasca si se toarna in cratita sau forma unsa.- Pentru stratul de cartofi: se amesteca laptele, cartofii, untul, sarea si piperul, se intinde compozitia astfel preparata peste carne, se da budinca la cuptor si se coace 40-45 de minute, pana ce se rumeneste frumos la suprafata.
9.129 vizualizări
944 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Piersici Melba (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Paella (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Dulceaţă de piersici cu mentă (Conserve de fructe > Dulceaţă)
6. Piept de gâscă tocat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Sepie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Piept de pui cu lămâie şi miere (Mâncăruri > Fripturi)
11. Piept de pui în pijama (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Salată de fasole cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
14. Piept de mînzat umplut (Mâncăruri > Fripturi)
15. Wok cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată de ouă cu piept afumat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Piept de gâscă cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Piept de pui cu broccoli şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Piept de pui cu nuci pecan (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Plăcintă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
23. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)
27. Cremă de piersici (Dulciuri > Creme)
28. Piept de găină umplut (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.