Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Şniţel în pesmet sau vienez |
Şniţel în pesmet sau vienez
Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: Carne de orice animal, piper, oua, sare, pesmet,untdelemn,lamiie, masline, patrunjel tocat, unt. Mod de preparare: Bucatile de carne se pipereaza putin si se trec bine prin faina, apoi prin ou batut (cu furculita) cu putina sare si, imediat, prin pesmet. Se bat bine intre palme, ca pesmetul sa se lipeasca numai cit este necesar, iar restul sa cada (sa nu se arda in tigaie). Se pregatesc toate si se prajesc la fel ca si snitelele natur; daca untdelemnul scade, se mai completeaza. Snitelele se servesc fierbinti, cu felii de lamiie (cu marginea crestata). Pe fiecare snitel se asaza cite o felie de lamiie, iar peste aceasta o bucatica de unt, o maslina, trecuta prin patrunjel tocat. La masa, untul se topeste la caldura snitelului; lamiia se preseaza cu furculita. Se servesc cu soteuri de legume sau cu alte garnituri.
10.756 vizualizări
Versiunea printabilă1.036 tipăriri 4 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Macaroane cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 2. Orez a la Cubana (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 3. Budincă de spanac cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 4. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Clătite cu căpşuni "marinate" şi îngheţată (Dulciuri > Clătite) 6. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume) 7. Îngheţată de vişine (Dulciuri > Îngheţate) 8. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci) 9. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 11. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 12. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 13. Brânză vegetală cu mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză) 14. Bomboane Rafaello (Dulciuri > Prăjituri) 15. Mâncărică de pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume) 17. Piept de pui cu amestec de legume mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 18. Heringi cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte) 19. Brânză dulce cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 20. Scoici în sos alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 21. Mâncărică de ficat cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 22. Tocăniţă ungurească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Pulpă de miel la cuptor umplută cu legume mexicane (Mâncăruri > Fripturi) 24. Pârjoale din peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Salată elveţiană cu parizer (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 26. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume) 27. Gulii cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Cruşon de portocale sau lămâi (Băuturi > Băuturi cu vin) 29. Salată de fasole uscată albă marinată (Salate > Salate de legume) 30. Friptură ţărănească (Mâncăruri > Fripturi) |