Şniţel vienez (I) - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Şniţel vienez (I)

Şniţel vienez (I)

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 8

Ingrediente: 1 kg carne de viţel, 2 linguri grăsime, 2 ouă, făină, pesmet, sare.

Mod de preparare: Se taie carnea de-a curmezişul fibrelor, în bucăţi potrivit de mari, nici prea groase, nici prea subţiri. Se bat cu ciocanul de lemn, dar nu prea tare, pentru a nu se distruge fibrele. Dacă viţelul este tînăr, se poate bate carnea cu lama cuţitului. Şniţelul se prepară în momentul cînd trebuie servit la masă. Se pune sare, se trec bucăţile prin făină, apoi prin ou bătut, prin pesmet amestecat cu puţină făină şi fără să se bată cu palma, ci numai scuturat, se mai trece înca o dată prin ou şi imediat se prăjeşte în grăsime foarte încinsă. După 2-3 minute, se pune pe foc slab spre a se frige înăbuşit, păstrîndu-şi astfel o culoare frumoasă. Se mai întăreşte puţin focul cînd se întorc feliile pe cealaltă parte şi din nou se domoleşte focul.
Şniţelul se poate prepara şi trecîndu-l numai o singură dată prin ou, dar este mult mai gustos trecut de două ori. Şniţelul trebuie să aibă culoarea aurie şi crusta tare.
Se serveşte cu o felie de lămîie peste fiecare bucată, cu garnitură de piure de cartofi, unt şi pătrunjel verde tocat, cu diferite soteuri de legume sau cartofi fierţi întregi şi opăriţi cu unt şi verdeaţă.
46.482 vizualizări
1.433 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi ţărăneşti (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Chifteluţe din peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Pui cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
5. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
6. Salată de porumb (I) (Salate > Salate de legume)
7. Rulouri cu peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată de crudităţi (I) (Salate > Salate de legume)
9. Salată tzatziki (I) (Salate > Salate de legume)
10. Ţelină cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Somon cu sos alb (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
13. Ciorbă de potroace (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Pastă din peşte rasol (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Ciorbă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Sos vienez cu hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Peşte în aluat (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Şniţel de vită cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
20. Chiftele marinate (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Salată Waldorf (I) (Salate > Salate de legume)
22. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Şniţel vienez de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
25. Plăcintă cu praz (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Lichior de ouă (I) (Băuturi > Lichioruri)
27. Şniţel cu crustă de parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
28. Marinată de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Şniţele de soia cu varză albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Omletă pizza (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.