Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Şniţel vienez (I) |
Şniţel vienez (I)
Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 8 Ingrediente: 1 kg carne de viţel, 2 linguri grăsime, 2 ouă, făină, pesmet, sare. Mod de preparare: Se taie carnea de-a curmezişul fibrelor, în bucăţi potrivit de mari, nici prea groase, nici prea subţiri. Se bat cu ciocanul de lemn, dar nu prea tare, pentru a nu se distruge fibrele. Dacă viţelul este tînăr, se poate bate carnea cu lama cuţitului. Şniţelul se prepară în momentul cînd trebuie servit la masă. Se pune sare, se trec bucăţile prin făină, apoi prin ou bătut, prin pesmet amestecat cu puţină făină şi fără să se bată cu palma, ci numai scuturat, se mai trece înca o dată prin ou şi imediat se prăjeşte în grăsime foarte încinsă. După 2-3 minute, se pune pe foc slab spre a se frige înăbuşit, păstrîndu-şi astfel o culoare frumoasă. Se mai întăreşte puţin focul cînd se întorc feliile pe cealaltă parte şi din nou se domoleşte focul. Şniţelul se poate prepara şi trecîndu-l numai o singură dată prin ou, dar este mult mai gustos trecut de două ori. Şniţelul trebuie să aibă culoarea aurie şi crusta tare. Se serveşte cu o felie de lămîie peste fiecare bucată, cu garnitură de piure de cartofi, unt şi pătrunjel verde tocat, cu diferite soteuri de legume sau cartofi fierţi întregi şi opăriţi cu unt şi verdeaţă.
46.421 vizualizări
Versiunea printabilă1.425 tipăriri 11 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Baclava (I) (Dulciuri > Prăjituri) 3. Omletă cu fasole verde (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 4. Piftie de peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 5. Şniţele de pui în susan, cu salată de cartofi şi roşii (Mâncăruri > Fripturi) 6. Ciorbă de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 7. Tobă de porc (I) (Aperitive > Aperitive cu carne) 8. Pui cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Salată de fructe de sezon (I) (Dulciuri > Salate de fructe) 10. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 11. Tort de lămâie (I) (Dulciuri > Torturi) 12. Salată Caesar (I) (Salate > Salate de legume) 13. Vinete la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 14. Supă de usturoi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 15. Cartofi ţărăneşti (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Paste cu fructe de mare (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 17. Salată de ton (I) (Salate > Salate cu peşte) 18. Ciorbă de lobodă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 19. Şniţel polonez (Mâncăruri > Fripturi) 20. Sos Guacamole (I) (Sosuri > Sosuri reci) 21. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Ardei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 23. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 24. Tortilla (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Păstrăvi rasol (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 26. Paella (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 27. Şniţele cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi) 28. Pilaf de raci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Ouă florentine (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 30. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) |