Şniţel vienez (I) - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Şniţel vienez (I)

Şniţel vienez (I)

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 8

Ingrediente: 1 kg carne de viţel, 2 linguri grăsime, 2 ouă, făină, pesmet, sare.

Mod de preparare: Se taie carnea de-a curmezişul fibrelor, în bucăţi potrivit de mari, nici prea groase, nici prea subţiri. Se bat cu ciocanul de lemn, dar nu prea tare, pentru a nu se distruge fibrele. Dacă viţelul este tînăr, se poate bate carnea cu lama cuţitului. Şniţelul se prepară în momentul cînd trebuie servit la masă. Se pune sare, se trec bucăţile prin făină, apoi prin ou bătut, prin pesmet amestecat cu puţină făină şi fără să se bată cu palma, ci numai scuturat, se mai trece înca o dată prin ou şi imediat se prăjeşte în grăsime foarte încinsă. După 2-3 minute, se pune pe foc slab spre a se frige înăbuşit, păstrîndu-şi astfel o culoare frumoasă. Se mai întăreşte puţin focul cînd se întorc feliile pe cealaltă parte şi din nou se domoleşte focul.
Şniţelul se poate prepara şi trecîndu-l numai o singură dată prin ou, dar este mult mai gustos trecut de două ori. Şniţelul trebuie să aibă culoarea aurie şi crusta tare.
Se serveşte cu o felie de lămîie peste fiecare bucată, cu garnitură de piure de cartofi, unt şi pătrunjel verde tocat, cu diferite soteuri de legume sau cartofi fierţi întregi şi opăriţi cu unt şi verdeaţă.
46.525 vizualizări
1.444 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ostropel de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ciuperci a la grec (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Pui cu iaurt (I) (Mâncăruri > Fripturi)
5. Limbă cu maioneză (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Ciorbă de lobodă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Pilaf de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Iepure cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Budincă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Mere la cuptor (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Gutui coapte (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Crap pescăresc (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Crap la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Ştiucă cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Şniţele de miel (Mâncăruri > Fripturi)
17. Crap umplut cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Ciorbă de viţel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată Waldorf (I) (Salate > Salate de legume)
21. Ţelină umplută cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Tartă cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri)
23. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă)
24. Rulouri cu peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Budincă de creier (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Ştiucă umplută (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Şniţel vienez cu lămâie (Mâncăruri > Fripturi)
30. Şniţel polonez (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.