Şniţel vienez (II) - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Şniţel vienez (II)

Şniţel vienez (II)

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 bucăţi de carne de viţel (a 150 g), sare, piper proaspăt măcinat, 2 linguri făină, 2 ouă, 1 lingură lapte, 8 linguri pesmet, 4 linguri unt topit.

Mod de preparare: Se spală carnea, se zvîntă şi se aplatizează cu lama unui cuţit lat. Se taie fiecare bucată cel puţin în 3, astfel încît să fie în total 12 şniţele mici, se sărează şi se piperează.
Se dau prin făină, apoi prin oule bătute cu lapte şi la sfîrşit prin pesmet, se scutură eventual surplusul de pesmet şi se prăjesc pe ambele părţi (pînă ce se rumenesc frumos) în untul încins. Se lasă să se scurgă puţin pe hîrtie absorbantă şi se servesc imediat.
4.468 vizualizări
925 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţele de ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Şniţel parizian (I) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
5. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi)
6. Creier în aspic (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume)
8. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pepene galben umplut (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Omletă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Ruladă cu şuncă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Conopidă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
18. Saramură de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Şniţel vienez cu lămâie (Mâncăruri > Fripturi)
22. Ciuperci cu usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
25. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
26. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Mămăligă la cuptor (II) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
28. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Şniţel cu caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
30. Tort cu portocale (II) (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.