Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Şniţel vienez (II) |
Şniţel vienez (II)
Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 4 bucăţi de carne de viţel (a 150 g), sare, piper proaspăt măcinat, 2 linguri făină, 2 ouă, 1 lingură lapte, 8 linguri pesmet, 4 linguri unt topit. Mod de preparare: Se spală carnea, se zvîntă şi se aplatizează cu lama unui cuţit lat. Se taie fiecare bucată cel puţin în 3, astfel încît să fie în total 12 şniţele mici, se sărează şi se piperează. Se dau prin făină, apoi prin oule bătute cu lapte şi la sfîrşit prin pesmet, se scutură eventual surplusul de pesmet şi se prăjesc pe ambele părţi (pînă ce se rumenesc frumos) în untul încins. Se lasă să se scurgă puţin pe hîrtie absorbantă şi se servesc imediat.
4.436 vizualizări
Versiunea printabilă917 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Alivancă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză) 2. Spumă de ciocolată (II) (Dulciuri > Spume) 3. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume) 4. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri) 5. Şniţele cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi) 6. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 9. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 10. Sos maioneză (II) (Sosuri > Sosuri reci) 11. Caşcaval la capac (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză) 12. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume) 13. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume) 14. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi) 15. Zacuscă de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 16. Salată de crudităţi (II) (Salate > Salate de legume) 17. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 18. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 19. Vinete la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Sirop de zmeură (II) (Băuturi > Siropuri) 21. Ciuperci umplute (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 22. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 23. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 24. Ruladă cu şuncă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Pesto Genovese (II) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete) 26. Compoziţie de şniţel foarte pufoasă (Mâncăruri > Fripturi) 27. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 28. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme) 29. Supă de iaurt (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 30. Şniţel cu caşcaval (Mâncăruri > Fripturi) |