Şniţel vienez de viţel - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Şniţel vienez de viţel

Şniţel vienez de viţel

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 8

Ingrediente: 1 kg pulpă viţel, 2 ouă, 1 pahar pesmet, 1 pahar făină, 2 linguri untură.

Mod de preparare: Se taie carnea felii potrivit de groase, în curmezişul fibrelor. Se bat feliile uşor cu ciocanul de lemn. Se sărează, apoi se trec prin făină, ou bătut şi prin pesmet. Se prăjesc în tigaie, în grăsime foarte bine încinsă, la început la foc iute, apoi la foc mai domol. Şniţelul se prepară în momentul cînd trebuie servit la masă.
Se serveşte cu cartofi prăjiţi, cartofi fierţi şi opăriţi cu unt şi verdeaţă tocată mărunt, piure de cartofi sau cu diferite legume fierte şi opărite cu unt. De asemenea, se poate servi cu salată verde, salată de varză roşie, castraveţi şi gogoşari în oţet.
17.720 vizualizări
1.120 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Borş de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Şniţele de pui în susan, cu salată de cartofi şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
4. Şniţel în pesmet sau vienez (Mâncăruri > Fripturi)
5. Carne de viţel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Şniţel mexican (Mâncăruri > Fripturi)
7. Vitello tonnato (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Şniţel vienez (II) (Mâncăruri > Fripturi)
9. Şarlotă de viţel cu vinete prăjite (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Piept de viţel umplut (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ştrudel vienez cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
12. Compoziţie de şniţel foarte pufoasă (Mâncăruri > Fripturi)
13. Compoziţie de şniţel (Mâncăruri > Fripturi)
14. Muşchi de viţel în sos Gorgonzola (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Rasol din cap de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Şniţele de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi)
19. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi)
20. Şniţele de pâine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Şniţel natur (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Şniţel vienez cu lămâie (Mâncăruri > Fripturi)
26. Piftie de porc şi viţel (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Papricaş de viţel cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pulpă de viţel la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
30. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.