Şniţel vienez de viţel - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Şniţel vienez de viţel

Şniţel vienez de viţel

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 8

Ingrediente: 1 kg pulpă viţel, 2 ouă, 1 pahar pesmet, 1 pahar făină, 2 linguri untură.

Mod de preparare: Se taie carnea felii potrivit de groase, în curmezişul fibrelor. Se bat feliile uşor cu ciocanul de lemn. Se sărează, apoi se trec prin făină, ou bătut şi prin pesmet. Se prăjesc în tigaie, în grăsime foarte bine încinsă, la început la foc iute, apoi la foc mai domol. Şniţelul se prepară în momentul cînd trebuie servit la masă.
Se serveşte cu cartofi prăjiţi, cartofi fierţi şi opăriţi cu unt şi verdeaţă tocată mărunt, piure de cartofi sau cu diferite legume fierte şi opărite cu unt. De asemenea, se poate servi cu salată verde, salată de varză roşie, castraveţi şi gogoşari în oţet.
17.626 vizualizări
1.094 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Şniţele de ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi)
7. Pulpă de viţel friptă (Mâncăruri > Fripturi)
8. Şniţel cu caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
9. Muşchiuleţ de viţel cu sos de ardei copţi (Mâncăruri > Fripturi)
10. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Ciorbă de viţel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Cotlete de viţel sote cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ciuperci cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Şniţel cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
16. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Şniţel vienez cu lămâie (Mâncăruri > Fripturi)
18. Friptură de viţel cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi)
19. Sos vienez cu hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Şniţele din fileuri de peşte congelat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Şniţel în pesmet sau vienez (Mâncăruri > Fripturi)
22. Şniţele cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Şniţel cu sos şi smântână (Mâncăruri > Fripturi)
25. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pilaf de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Plăcintă cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Supă vieneză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Şniţele cordon bleu (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.