Şniţel vienez de viţel - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Şniţel vienez de viţel

Şniţel vienez de viţel

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 8

Ingrediente: 1 kg pulpă viţel, 2 ouă, 1 pahar pesmet, 1 pahar făină, 2 linguri untură.

Mod de preparare: Se taie carnea felii potrivit de groase, în curmezişul fibrelor. Se bat feliile uşor cu ciocanul de lemn. Se sărează, apoi se trec prin făină, ou bătut şi prin pesmet. Se prăjesc în tigaie, în grăsime foarte bine încinsă, la început la foc iute, apoi la foc mai domol. Şniţelul se prepară în momentul cînd trebuie servit la masă.
Se serveşte cu cartofi prăjiţi, cartofi fierţi şi opăriţi cu unt şi verdeaţă tocată mărunt, piure de cartofi sau cu diferite legume fierte şi opărite cu unt. De asemenea, se poate servi cu salată verde, salată de varză roşie, castraveţi şi gogoşari în oţet.
17.674 vizualizări
1.107 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de perişoare cu carne de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Ciorbă de viţel cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Pulpă de viţel friptă (Mâncăruri > Fripturi)
4. Compoziţie de şniţel foarte pufoasă (Mâncăruri > Fripturi)
5. Şniţel ca la Sântana (Mâncăruri > Fripturi)
6. Musaca de clătite cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
9. Şniţel mexican (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ciorbă de viţel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Friptură de viţel în lapte (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Şarlotă de viţel cu vinete prăjite (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Şniţel vienez cu lămâie (Mâncăruri > Fripturi)
15. Şniţele cordon bleu (Mâncăruri > Fripturi)
16. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Viţel cu usturoi şi ardei (Kelaidi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Rulade de viţel cu busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
19. Ouă vieneze (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Şniţel de viţel cu sote de legume (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Escalop de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pulpă de viţel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
26. Şniţele de ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Muşchiuleţ de viţel cu sos de ardei copţi (Mâncăruri > Fripturi)
29. Şniţel cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
30. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.