Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Sos Aioli cu cartofi (unt provensal)

Sos Aioli cu cartofi (unt provensal)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 catei de usturoi, 2 galbenusuri, 300 ml ulei de masline, 1/2 lingura zeama de lamaie, 1 cartof fiert in coaja, sare, piper.

Mod de preparare: Intr-un bol se zdrobeste usturoiul curatat impreuna cu cartoful cald (fara coaja). Se adauga galbenusurile, sare, piper si zeama de lamaie si se amesteca intruna, turnand uleiul putin cate putin (ca la maioneza), pana ce sosul devine consistent.
7.356 vizualizări
953 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de usturoi şi piper (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Inimi cu sos de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
3. Sos Tabasco (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
6. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Păstrăv cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
10. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Budincă de fructe cu sos de citrice (Dulciuri > Budinci)
12. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
13. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ciorbă de cartofi cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Sos maioneză (II) (Sosuri > Sosuri reci)
18. Pârjoale cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Sos de iaurt de soia (Sosuri > Sosuri albe)
20. Ochiuri cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Salată de cartofi cu crenvuşti sau polonezi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Scoici în sos alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
27. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
28. Găluşte de cartofi cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.