Sos Amatriciana - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos Amatriciana

Sos Amatriciana

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 150-200 g kaiser (sau alt mezel afumat cu un pic de grasime), 2 cutii rosii intregi decojite in conserva, 1 ceapa, ulei de masline, ardei iute (optional), 500 ml vin rosu (optional), busuioc, sare, piper.

Mod de preparare: Intr-o tigaie adanca de teflon, se caleste ceapa taiata pe lungime in ulei de masline, impreuna cu kaiserul taiat cubulete. Cand ceapa devine transparenta si moale, se adauga cele 2 cutii de rosii, sare, piper, busuioc, eventual un pic de ardei iute maruntit. Se fierbe la foc mic timp de 10 min. Se poate adauga vinul rosu daca doriti, si se mai lasa sa fiarba cateva minute.
Se serveste cu parmezan.
10.133 vizualizări
1.168 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Sos de castraveţi (cald) (Sosuri > Sosuri cu legume)
4. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
5. Sos de vin (I) (Sosuri > Sosuri reci)
6. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Vinete la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
11. Sos de mere (Sosuri > Sosuri cu legume)
12. Sos mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Miel cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Rondele de peşte cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
17. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Sos a la grec (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
19. Sos Anghemacht (Sosuri > Sosuri albe)
20. Scoici cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
22. Sos de muştar (cald) (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Conopidă cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Sos de roşii cu mărar (Sosuri > Sosuri roşii)
26. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
27. Peşte cu sos de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
29. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Sos pentru spaghete al pesto (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.