Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos Amatriciana |
Sos Amatriciana
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 150-200 g kaiser (sau alt mezel afumat cu un pic de grasime), 2 cutii rosii intregi decojite in conserva, 1 ceapa, ulei de masline, ardei iute (optional), 500 ml vin rosu (optional), busuioc, sare, piper. Mod de preparare: Intr-o tigaie adanca de teflon, se caleste ceapa taiata pe lungime in ulei de masline, impreuna cu kaiserul taiat cubulete. Cand ceapa devine transparenta si moale, se adauga cele 2 cutii de rosii, sare, piper, busuioc, eventual un pic de ardei iute maruntit. Se fierbe la foc mic timp de 10 min. Se poate adauga vinul rosu daca doriti, si se mai lasa sa fiarba cateva minute. Se serveste cu parmezan.
10.111 vizualizări
Versiunea printabilă1.163 tipăriri 11 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi) 2. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate) 3. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume) 4. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 5. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume) 6. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci) 7. Budincă cu sos Moca (Dulciuri > Budinci) 8. Sos de iaurt cu mentă (Sosuri > Sosuri albe) 9. Sos vânătoresc (Sosuri > Sosuri condimentate) 10. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 11. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre) 12. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume) 13. Sos Guacamole (I) (Sosuri > Sosuri reci) 14. Sos de roşii cu mărar (Sosuri > Sosuri roşii) 15. Fructe de mare cu sos (Aperitive > Aperitive cu peşte) 16. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort (Aperitive > Aperitive cu carne) 18. Sos de migdale spaniol (Sosuri > Sosuri roşii) 19. Sos cu porumb (Sosuri > Sosuri cu legume) 20. Sos roşu cu ouă şi smântână (Sosuri > Sosuri roşii) 21. Ochiuri cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă) 22. Crenvuşti cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi) 24. Sos salsa mexican (Sosuri > Sosuri condimentate) 25. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Curcan cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) 27. Rinichi de porc în sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 28. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 29. Mere umplute cu sos dulce-acrişor (Salate > Salate cu carne de pasăre) 30. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |