Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos Amatriciana |
Sos Amatriciana
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 150-200 g kaiser (sau alt mezel afumat cu un pic de grasime), 2 cutii rosii intregi decojite in conserva, 1 ceapa, ulei de masline, ardei iute (optional), 500 ml vin rosu (optional), busuioc, sare, piper. Mod de preparare: Intr-o tigaie adanca de teflon, se caleste ceapa taiata pe lungime in ulei de masline, impreuna cu kaiserul taiat cubulete. Cand ceapa devine transparenta si moale, se adauga cele 2 cutii de rosii, sare, piper, busuioc, eventual un pic de ardei iute maruntit. Se fierbe la foc mic timp de 10 min. Se poate adauga vinul rosu daca doriti, si se mai lasa sa fiarba cateva minute. Se serveste cu parmezan.
10.070 vizualizări
Versiunea printabilă1.156 tipăriri 11 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Sos roşu cu ouă şi smântână (Sosuri > Sosuri roşii) 2. Peşte cu sos de smântână şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 3. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume) 4. Pui fript cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) 5. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Andive cu ou şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 8. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 9. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi) 10. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 12. Cotlet de porc cu sos picant (Mâncăruri > Fripturi) 13. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 14. Sos muselin (Sosuri > Sosuri albe) 15. Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea (Dulciuri > Prăjituri) 16. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi) 18. Peşte cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 19. Ouă cu sos şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă) 20. Legume cu sos de lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 21. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai) 22. Ficăţei cu sos de stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 23. Pasăre in sos de vin (Mâncăruri > Fripturi) 24. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate) 25. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci) 26. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume) 27. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi) 28. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe) 29. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume) 30. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) |