Sos Feta - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Sos Feta

Sos Feta

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g brinza Feta (care dupa cum se stie este foarte cremoasa), 4-5 linguri iaurt (dupa preferinte se poate pune mai mult sau mai putin iaurt, in functie de care sosul va iesi mai gros sau mai subtire), 1 lingura ulei de masline, 1 catel de usturoi, 1 lingurita zeama de lamaie, piper (optional), menta (optional).

Mod de preparare: Intr-un castronel de supa se pune brinza Feta maruntita, catelul de usturoi taiat feliute, si celelate ingrediente. Intr-o prima faza se marunteste totul cu furculita. In faza a doua, se baga mixerul, ca sa se faca crema. Frunzele de menta proaspete se adauga la sfirsit (optional, ca si piperul de altfel). Nu se pune sare, deoarece de regula brinza Feta este suficient de sarata.
Merge cu cartofi prajiti sau fierti, dar si cu fripturi. Chiar si peste unele salate.
7.165 vizualizări
1.137 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de ouă cu unt (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
2. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
3. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Melci cu pepene galben şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Găluşte de cartofi cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
9. Sos grecesc de usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Pulpă de berbec la tavă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
11. Păstrăvi cu sos gascon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Pui în sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
14. Ardei copţi cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Peşte cu sos la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Cotlet de porc cu sos de coniac (Mâncăruri > Fripturi)
17. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
18. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
19. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
21. Friptură de berbec cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
22. Sos cu muşchi de viţel (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
23. Fructe de mare în sos alb (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Sos de iaurt cu mentă (Sosuri > Sosuri albe)
25. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
27. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
28. Crap la cuptor în sos de vin şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.