Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Sos Feta |
Sos Feta
Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 125 g brinza Feta (care dupa cum se stie este foarte cremoasa), 4-5 linguri iaurt (dupa preferinte se poate pune mai mult sau mai putin iaurt, in functie de care sosul va iesi mai gros sau mai subtire), 1 lingura ulei de masline, 1 catel de usturoi, 1 lingurita zeama de lamaie, piper (optional), menta (optional). Mod de preparare: Intr-un castronel de supa se pune brinza Feta maruntita, catelul de usturoi taiat feliute, si celelate ingrediente. Intr-o prima faza se marunteste totul cu furculita. In faza a doua, se baga mixerul, ca sa se faca crema. Frunzele de menta proaspete se adauga la sfirsit (optional, ca si piperul de altfel). Nu se pune sare, deoarece de regula brinza Feta este suficient de sarata. Merge cu cartofi prajiti sau fierti, dar si cu fripturi. Chiar si peste unele salate.
7.128 vizualizări
Versiunea printabilă1.126 tipăriri 4 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Sos roşu de ciuperci cu ceapă (Sosuri > Sosuri roşii) 2. Sos mexican (Sosuri > Sosuri condimentate) 3. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume) 4. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă) 5. Salată de ouă cu sos de iaurt şi şuncă (Salate > Salate cu ouă) 6. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Miel cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Cârnaţi olteneşti cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Scrumbie afumată cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Sos de vin (II) (Sosuri > Sosuri roşii) 11. Cod cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 12. Şniţel cu sos şi smântână (Mâncăruri > Fripturi) 13. Sos Chutney cu roşii şi morcovi (Sosuri > Sosuri cu legume) 14. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă) 15. Sos de mărar (Sosuri > Sosuri albe) 16. Cârnaţi de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 17. Sos Bechamel cu bere (Sosuri > Sosuri albe) 18. Ouă în sos de verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 19. Merlucius cu sos alb şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 20. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză) 21. Portocale cu sos caramel (Dulciuri > Prăjituri) 22. Pasăre in sos de vin (Mâncăruri > Fripturi) 23. Terină de ficat cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne) 24. Curcan cu sos de măruntaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Salată turcească cu sos de kefir (Salate > Salate cu carne de pasăre) 27. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Pulpă de berbec la tavă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi) 29. Andive cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 30. Ţelină pane cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |