Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Sos Guacamole (II) |
Sos Guacamole (II)
Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 4 rosii potrivite, 4 avocado, 1 ceapa mica, 2 catei de usturoi, o legatura cilantro sau coriandru, zeama de la o lamaie, 2 ardei iuti, chips tortilla pentru servire. Mod de preparare: Rosiile se cresteaza in forma de cruce, se aseaza intr-un vas de sticla, se toarna peste ele apa fierbinte si se lasa pentru 3 minute. Se scot si se pun in apa rece ca gheata iar cand coaja incepe sa se desprinda se scurge apa. Se indeparteaza coaja rosiilor dupa care cu o lingurita se scot samburii. Se taie in cubulete mici. Avocado se taie in 2 si cu o lingurita, se scot samburii, se scobesc si coaja se arunca. Se freaca pana devine ca o pasta sau se poate introduce intr-un blender pana devine totul ca o simpla pasta. Se adauga zeama de lamaie si se amesteca bine. Dupa aceea adaugam ceapa taiata foarte marunt si fin, usturoiul zdrobit si coriandru. Se amesteca totul foarte bine, adaugam ardeiul iute taiat foarte marunt si fin continuam amestecarea dupa care adaugam rosiile. Se amesteca si se da la frigider 1 ora. Se serveste cu tortilla chips.
7.276 vizualizări
Versiunea printabilă1.073 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Pepene galben umplut (II) (Dulciuri > Salate de fructe) 2. Legume cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Piftie de crap (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 4. Paste cu fructe de mare (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 5. Glazură rapidă de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri) 6. Găluşte de cartofi cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri) 8. Ton cu sos de capere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Găină cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Pui cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Sos Guacamole (I) (Sosuri > Sosuri reci) 12. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 13. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii) 14. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi) 15. Marinată de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 16. Sos de muştar cu tarhon (II) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 17. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 18. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi) 19. Ţelină cu măsline şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 21. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 22. Fileuri de peşte cu sos de mere (Aperitive > Aperitive cu peşte) 23. Zacuscă de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 24. Peşte pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 26. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 27. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 28. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 30. Supă de fructe de mare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) |