Sos Ragu (ragu alla bolognese) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos Ragu (ragu alla bolognese)

Sos Ragu (ragu alla bolognese)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 cepe medii, 1 ardei gras, 2 morcovi, 10 căţei de usturoi, lujeri (beţe) de ţelină, 1 kg carne tocată (vită şi porc), 250 ml vin roşu sec şi mai puţin aromat, 500 ml suc de roşii (roşii în bulion tocate mărunt), piper, sare, boia iute.

Mod de preparare: Se toacă legumele cât mai mărunt, după care se călesc în puţin ulei (preferabil de măsline).

Se adaugă carnea şi se lasă să se rumenească la foc iute (are tendinţa să se adune în cocoloaşe şi să se lipească, de aceea se amestecă şi se mărunţeşte continuu).

Se adaugă vinul şi se reduce focul. După ce a scăzut bine, se adaugă roşiile (sucul), se condimentează şi se lasă pe foc până atinge consistenţa potrivită (o pastă mai moale).

Carnea se poate înlocui cu 2-3 conserve de ton în ulei (se foloseşte de la început uleiul din conserve, adăugându-se alt ulei numai dacă este necesar), caz în care se pune vin alb sec.

Sugestie de servire: Se scoate cam 1/4 din sos, iar restul se amestecă cu 500 g paste (fierte în prealabil). Cantitatea rămasă se pune în farfurii deasupra pastelor, după care se presară cu parmezan sau caşcaval ras şi pătrunjel.
50.374 vizualizări
1.769 tipăriri
73 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Peşte cu sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Sos de vin roşu (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
4. Budincă de creier cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Cotlete de berbec cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
6. Sos Tabasco cu usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
7. Ouă umplute cu sos de lapte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Carne cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Sos de smântână cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
13. Crap cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Sos alb dietetic (Sosuri > Sosuri albe)
15. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Sos muselin (Sosuri > Sosuri albe)
17. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Limbă cu sos Remoulade (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Şalău cu sos tomat şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Perişoare cu sos de smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Ruladă de carne cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Legume cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Pui cu sos ca la Buzău (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Penne cu sos de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Scoici cu sos de roşii picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.