Sos Ragu (ragu alla bolognese) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos Ragu (ragu alla bolognese)

Sos Ragu (ragu alla bolognese)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 cepe medii, 1 ardei gras, 2 morcovi, 10 căţei de usturoi, lujeri (beţe) de ţelină, 1 kg carne tocată (vită şi porc), 250 ml vin roşu sec şi mai puţin aromat, 500 ml suc de roşii (roşii în bulion tocate mărunt), piper, sare, boia iute.

Mod de preparare: Se toacă legumele cât mai mărunt, după care se călesc în puţin ulei (preferabil de măsline).

Se adaugă carnea şi se lasă să se rumenească la foc iute (are tendinţa să se adune în cocoloaşe şi să se lipească, de aceea se amestecă şi se mărunţeşte continuu).

Se adaugă vinul şi se reduce focul. După ce a scăzut bine, se adaugă roşiile (sucul), se condimentează şi se lasă pe foc până atinge consistenţa potrivită (o pastă mai moale).

Carnea se poate înlocui cu 2-3 conserve de ton în ulei (se foloseşte de la început uleiul din conserve, adăugându-se alt ulei numai dacă este necesar), caz în care se pune vin alb sec.

Sugestie de servire: Se scoate cam 1/4 din sos, iar restul se amestecă cu 500 g paste (fierte în prealabil). Cantitatea rămasă se pune în farfurii deasupra pastelor, după care se presară cu parmezan sau caşcaval ras şi pătrunjel.
50.452 vizualizări
1.792 tipăriri
73 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Rinichi prăjiţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Ouă în sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Sos de ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
4. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
5. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
6. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)
7. Fructe de mare în sos alb (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Pui cu sos ca la Buzău (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Muşchi de viţel în sos Gorgonzola (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
12. Desert din brânză de vaci cu zmeură, căpşuni, frăguţe (Dulciuri > Creme)
13. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
14. Spumă de căpşuni, frăguţe, zmeură (Dulciuri > Spume)
15. Friptură cu sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
16. Păstrăvi cu sos de smântână şi verdeţuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Friptură de jambon cu sos de măceşe (Mâncăruri > Fripturi)
20. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Peşte cu sos de usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Tortilla cu dovleac şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Peşte cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Sos roşu franţuzesc (Sosuri > Sosuri roşii)
25. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Limbă cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
28. Crenvuşti cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.