Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos Ragu (ragu alla bolognese) |
Sos Ragu (ragu alla bolognese)
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 3 cepe medii, 1 ardei gras, 2 morcovi, 10 căţei de usturoi, lujeri (beţe) de ţelină, 1 kg carne tocată (vită şi porc), 250 ml vin roşu sec şi mai puţin aromat, 500 ml suc de roşii (roşii în bulion tocate mărunt), piper, sare, boia iute. Mod de preparare: Se toacă legumele cât mai mărunt, după care se călesc în puţin ulei (preferabil de măsline). Se adaugă carnea şi se lasă să se rumenească la foc iute (are tendinţa să se adune în cocoloaşe şi să se lipească, de aceea se amestecă şi se mărunţeşte continuu). Se adaugă vinul şi se reduce focul. După ce a scăzut bine, se adaugă roşiile (sucul), se condimentează şi se lasă pe foc până atinge consistenţa potrivită (o pastă mai moale). Carnea se poate înlocui cu 2-3 conserve de ton în ulei (se foloseşte de la început uleiul din conserve, adăugându-se alt ulei numai dacă este necesar), caz în care se pune vin alb sec. Sugestie de servire: Se scoate cam 1/4 din sos, iar restul se amestecă cu 500 g paste (fierte în prealabil). Cantitatea rămasă se pune în farfurii deasupra pastelor, după care se presară cu parmezan sau caşcaval ras şi pătrunjel.
50.417 vizualizări
Versiunea printabilă1.781 tipăriri 73 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Sos scordolea (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 2. Îngheţată de vanilie cu sos de prune (Dulciuri > Îngheţate) 3. Crochete de caşcaval cu sos (Aperitive > Aperitive cu brânză) 4. Rondele de peşte cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 5. Sos de migdale mexican (Sosuri > Sosuri roşii) 6. Pui în sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Ceafă gratinată cu sos special (Mâncăruri > Fripturi) 8. Andive cu sos galben (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 9. Melci cu pepene galben şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Sos de lămâie (rece) (Sosuri > Sosuri reci) 11. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 12. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate) 13. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii) 14. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat) 15. Sos de zmeură (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri) 16. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 17. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă) 18. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 19. Cotlet de porc cu sos de coniac (Mâncăruri > Fripturi) 20. Perişoare din peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume) 22. Peşte cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 23. File de merlucius cu sos Aioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 24. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme) 25. Ficat de gâscă cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 26. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume) 27. Vinete pane cu sos tzatziki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Somon la cuptor cu sos de portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Spaghete cu sos la cuptor (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 30. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |