Sos brun (spaniol) - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Sos brun (spaniol)

Sos brun (spaniol)

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g oase fara maduva, 50 g morcovi, 50 g pastarnac, 50 g telina, 50 g ceapa, 2 catei de usturoi, 50 g pasta de tomate, 50 g faina, 50 ml ulei, 1 g piper, 1 g cimbru, 1 foi de dafin, 10 g sare.

Mod de preparare: Oasele se taie in bucati, se spala si se usuca la foc moderat in cuptor. Morcovii, pastarnacul, telina, ceapa si usturoiul se curata si se taie felii subtiri. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Morcovii, ceapa, pastarnacul si telina se inabusa in ulei cu 100ml apa. Se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa rece, circa 1,5 litri de apa fiarta, foi de dafin, usturoi, piper, cimbru, sare si oasele si se continua fierberea la foc moderat circa 3-4 ore. Cand sosul este fiert, se indeparteaza oasele si se strecoara prin etamina sau strecuratoare.
Sosul se aseaza in sosiera, se serveste cald la diferite preparate din carne de vita, porc si peste, sau intra in componenta altor sosuri.
13.089 vizualizări
1.113 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
2. Crap cu sos roşu şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
8. Ouă cu sos picant şi castraveţi acri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Ceafă gratinată cu sos special (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pişcoturi cu sos de vanilie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
13. Sos de hrean fiert (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Sos de castraveţi muraţi şi capere (Sosuri > Sosuri cu legume)
15. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
16. Sos de mărar (Sosuri > Sosuri albe)
17. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Sos Tabasco cu usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Sos vinegrette cu ou (Sosuri > Sosuri reci)
20. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
21. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
22. Parfait de cafea cu sos caramel (Dulciuri > Îngheţate)
23. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme)
24. Scoici în sos alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
25. Sos verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
26. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Carne cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ouă moi în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.