Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Sos brun (spaniol) |
Sos brun (spaniol)
Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 500 g oase fara maduva, 50 g morcovi, 50 g pastarnac, 50 g telina, 50 g ceapa, 2 catei de usturoi, 50 g pasta de tomate, 50 g faina, 50 ml ulei, 1 g piper, 1 g cimbru, 1 foi de dafin, 10 g sare. Mod de preparare: Oasele se taie in bucati, se spala si se usuca la foc moderat in cuptor. Morcovii, pastarnacul, telina, ceapa si usturoiul se curata si se taie felii subtiri. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Morcovii, ceapa, pastarnacul si telina se inabusa in ulei cu 100ml apa. Se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa rece, circa 1,5 litri de apa fiarta, foi de dafin, usturoi, piper, cimbru, sare si oasele si se continua fierberea la foc moderat circa 3-4 ore. Cand sosul este fiert, se indeparteaza oasele si se strecoara prin etamina sau strecuratoare. Sosul se aseaza in sosiera, se serveste cald la diferite preparate din carne de vita, porc si peste, sau intra in componenta altor sosuri.
13.056 vizualizări
Versiunea printabilă1.107 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Sos genovez (Sosuri > Sosuri cu legume) 2. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 3. Sos Amatriciana (Sosuri > Sosuri pentru spaghete) 4. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii) 5. Ouă în sos de verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 6. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume) 7. Conopidă cu sos alb la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 8. Peşte cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi) 10. Sos de migdale mexican (Sosuri > Sosuri roşii) 11. Sos Chutney picant (Sosuri > Sosuri condimentate) 12. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 13. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte) 14. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 15. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume) 16. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte) 17. Ton cu sos de capere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 18. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii) 19. Friptură de berbec cu sos (Mâncăruri > Fripturi) 20. Sos a la grec (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 21. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi) 22. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 23. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă) 24. Ochiuri cu sos alb de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă) 25. Terină de roşii cu sos de anşoa (Aperitive > Aperitive cu peşte) 26. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) 27. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 28. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Sos de lapte (Sosuri > Sosuri albe) 30. Somon la cuptor cu sos de portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |