Sos brun (spaniol) - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Sos brun (spaniol)

Sos brun (spaniol)

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g oase fara maduva, 50 g morcovi, 50 g pastarnac, 50 g telina, 50 g ceapa, 2 catei de usturoi, 50 g pasta de tomate, 50 g faina, 50 ml ulei, 1 g piper, 1 g cimbru, 1 foi de dafin, 10 g sare.

Mod de preparare: Oasele se taie in bucati, se spala si se usuca la foc moderat in cuptor. Morcovii, pastarnacul, telina, ceapa si usturoiul se curata si se taie felii subtiri. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Morcovii, ceapa, pastarnacul si telina se inabusa in ulei cu 100ml apa. Se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa rece, circa 1,5 litri de apa fiarta, foi de dafin, usturoi, piper, cimbru, sare si oasele si se continua fierberea la foc moderat circa 3-4 ore. Cand sosul este fiert, se indeparteaza oasele si se strecoara prin etamina sau strecuratoare.
Sosul se aseaza in sosiera, se serveste cald la diferite preparate din carne de vita, porc si peste, sau intra in componenta altor sosuri.
13.002 vizualizări
1.092 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Sos scordolea (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
4. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
5. Crap la cuptor în sos de vin şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Perişoare cu smântână în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Budincă de carne cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Vinete cu sos de busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Şalău cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Sos Tabasco (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Andive cu sos galben (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Ochiuri cu sos alb de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Melci cu pepene galben şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Surimi cu sos alb şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
21. Peşte cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Crap cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Perişoare cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
26. Sos pepe verde (Sosuri > Sosuri reci)
27. Ouă cu sos şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
29. Sos mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.