Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Danemarca » Sos cremă de ienibahar şi mărar |
Sos cremă de ienibahar şi mărar
Reţetă tradiţională din Danemarca
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 1/2 ceasca unt, 1/4 ceasca faina, 2 cesti supa de pasare, 2 cesti smantana, 2 lingurite marar uscat, 1/2 lingurita ienibahar, sare, piper, paprica. Mod de preparare: Se topeste untul intr-o tigaie mare la foc mic. Se incorporeza faina amestecand rapid pana se obtine o compozitie omogena. Treptat, sub amestecare continua, se adauga supa de pui. Se amesteca pana nu mai sunt cocoloase si apoi se pune smantana (de preferat acra), mararul, ienibaharul si se potriveste la gust cu sare, piper si paprica.
6.335 vizualizări
Versiunea printabilă1.046 tipăriri 11 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Somon cu sos alb (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Mere umplute cu sos dulce-acrişor (Salate > Salate cu carne de pasăre) 4. Limbă de porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 5. Ciorbă de legume cu varză şi fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 6. Tartă cu lămâie şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri) 7. Peşte fript cu sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 8. Salată de ceapă de apă (Salate > Salate de legume) 9. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 10. Sos de praz (Sosuri > Sosuri cu legume) 11. Pizza cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 12. Salată de ţelină şi castraveţi (Salate > Salate de legume) 13. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 14. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne) 15. Salată de cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume) 16. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume) 17. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 18. File de peşte cu castraveţi şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 19. Salată cu mortadella (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 20. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 21. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză) 22. Ficat de gâscă cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 23. Gulaş cu carne de porc şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Sandvici cu salam, brânză şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri) 25. Gogoşari muraţi la rece (Conserve din legume, murături > Murături simple) 26. Ficăţei de pui cu salvie (Mâncăruri > Fripturi) 27. Şniţel cu sos şi smântână (Mâncăruri > Fripturi) 28. Ouă moi în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă) 29. Şalău cu garnitură de orez şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 30. File de şalău cu ragu de creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |