Sos curry de bază - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Sos curry de bază

Sos curry de bază

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 linguri ulei, 1 ceapa tocata, 4 catei usturoi (optional), 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir, 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional), 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine, 1/2 lingurita pudra de curcuma,
1/2 lingurita pudra de comino, ½ lingurita pudra de coriandru, 5 linguri piure gros de rosii.

Mod de preparare: Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se scade focul la minim, se adauga ardeiul iute tocat, ghimbirul ras (sau pudra de ghimbir) si restul de mirodenii. Se amesteca bine, se adauga piureul de rosii si 3-4 linguri de apa.
Se amesteca din nou si se continua fierberea la foc minim 30-40 min., amestecind din timp in timp. La nevoie se mai adauga cite un pic de apa. Sosul nu trebuie sa se arda, altfel gustul devine neplacut.
Acest sos se poate pastra la frigider timp de citeva zile, bine acoperit cu film plastic
Pentru utilizarea cea mai simpla : se taie carne de pui in cuburi mari, se rumenesc pe toate partile in putin ulei, se scade focul la minim, se adauga sosul, se lasa sa fiarba 20 min. Se serveste cu orez basmati fiert.
32.617 vizualizări
1.173 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
2. Carne de vacă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Scrumbie afumată cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Ficăţei cu sos de stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume)
13. Crap cu sos de roşii şi ardei kapia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Cotlet de porc cu sos de coniac (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Surimi cu sos alb şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Peşte cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Perişoare cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. File de peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Conopidă cu sos alb la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Plăcinţele de spanac cu sos de nuci (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Carne cu curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Legume cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Ardei copţi cu sos de roşii (Salate > Salate de legume)
27. Peşte cu sos de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Iepure cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)
30. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.