Sos curry de bază - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Sos curry de bază

Sos curry de bază

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 linguri ulei, 1 ceapa tocata, 4 catei usturoi (optional), 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir, 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional), 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine, 1/2 lingurita pudra de curcuma,
1/2 lingurita pudra de comino, ½ lingurita pudra de coriandru, 5 linguri piure gros de rosii.

Mod de preparare: Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se scade focul la minim, se adauga ardeiul iute tocat, ghimbirul ras (sau pudra de ghimbir) si restul de mirodenii. Se amesteca bine, se adauga piureul de rosii si 3-4 linguri de apa.
Se amesteca din nou si se continua fierberea la foc minim 30-40 min., amestecind din timp in timp. La nevoie se mai adauga cite un pic de apa. Sosul nu trebuie sa se arda, altfel gustul devine neplacut.
Acest sos se poate pastra la frigider timp de citeva zile, bine acoperit cu film plastic
Pentru utilizarea cea mai simpla : se taie carne de pui in cuburi mari, se rumenesc pe toate partile in putin ulei, se scade focul la minim, se adauga sosul, se lasa sa fiarba 20 min. Se serveste cu orez basmati fiert.
32.553 vizualizări
1.163 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
2. Cotlete de viţel sote cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pârjoale de ou cu sos alb (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Sos Alfredo (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
5. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
8. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Penne cu sos de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Gustare pe bază de brînzeturi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Friptură de berbec cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
13. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
14. Crap cu sos roşu şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Cârnaţi olteneşti cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Sos verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
18. Sos alb dietetic (Sosuri > Sosuri albe)
19. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pui în sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
23. Sos Teriyaki (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
24. Sos maioneză franţuzească (Sosuri > Sosuri reci)
25. Rinichi prăjiţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
27. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Muşchi de viţel în sos Gorgonzola (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Sos de vin roşu (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
30. Ouă moi în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.