Sos curry de bază - reţetă tradiţională din India - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » India » Sos curry de bază

Sos curry de bază

Reţetă tradiţională din India
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 linguri ulei, 1 ceapa tocata, 4 catei usturoi (optional), 4 cm radacina de ghimbir sau 1 lingurita cu virf de pudra de ghimbir, 1/2 lingurita de cardamon pisat (optional), 1/2 ardei iute curatat de seminte si de vine, 1/2 lingurita pudra de curcuma,
1/2 lingurita pudra de comino, ½ lingurita pudra de coriandru, 5 linguri piure gros de rosii.

Mod de preparare: Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se scade focul la minim, se adauga ardeiul iute tocat, ghimbirul ras (sau pudra de ghimbir) si restul de mirodenii. Se amesteca bine, se adauga piureul de rosii si 3-4 linguri de apa.
Se amesteca din nou si se continua fierberea la foc minim 30-40 min., amestecind din timp in timp. La nevoie se mai adauga cite un pic de apa. Sosul nu trebuie sa se arda, altfel gustul devine neplacut.
Acest sos se poate pastra la frigider timp de citeva zile, bine acoperit cu film plastic
Pentru utilizarea cea mai simpla : se taie carne de pui in cuburi mari, se rumenesc pe toate partile in putin ulei, se scade focul la minim, se adauga sosul, se lasa sa fiarba 20 min. Se serveste cu orez basmati fiert.
32.663 vizualizări
1.183 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă umplute cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
3. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Sos de vin (I) (Sosuri > Sosuri reci)
5. Crap la cuptor cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
7. Carne de vacă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
9. Friptură de berbec cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
10. Supă bază minestrone (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Sos cu hrean si ouă (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Sos de lapte (Sosuri > Sosuri albe)
13. Salată de orez brun cu curry (Salate > Salate de legume)
14. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Ouă moi în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Sos tzatziki (Sosuri > Sosuri cu legume)
17. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Dovlecei umpluti cu scoici şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Şalău cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
21. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Vinete cu sos de busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Andive cu ou şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Budincă de fructe cu sos de citrice (Dulciuri > Budinci)
27. Sos maioneză dietetică (Sosuri > Sosuri albe)
28. Fileuri de peşte cu sos de mere (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Melci cu pepene galben şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Peşte cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.