Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Sos de alune şi usturoi |
Sos de alune şi usturoi
Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 10 min.
Complexitate: redusă Porţii: 2 Ingrediente: 1 lingura sos de alune, 2 linguri usturoi tocat, 1 ardei iute tocat, 1 cana unt de alune, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita boia iute, 1/4 cana zeama de lamaie verde, 1/4 cana sos de soia, 1 lingura de ceapa verde tocata, 350 ml apa. Mod de preparare: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga usturoi si se caleste cca. 1 minut. Se adauga ardeiul iute si se caleste inca un minut. Se adauga restul ingredientelor si se da in clocot. Se potriveste consistenta sosului cu apa. Rezulta 2 cani de sos.
10.468 vizualizări
Versiunea printabilă1.191 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri) 2. Salată de vinete cu gălbenuş de ou (Salate > Salate cu ouă) 3. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 4. Salată de vară combinată (Salate > Salate de legume) 5. Mâncare de pasăre cu mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Broccoli cu şuncă şi maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 7. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate) 8. Chef salad (Salate > Salate de legume) 9. Cremşnit cu vişine (Dulciuri > Prăjituri) 10. Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Prepeliţe înăbuşite (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat) 12. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă) 13. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 14. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi) 15. Salată asortată de primăvară (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 16. Muşchi în sos alb (Mâncăruri > Fripturi) 17. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 18. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă) 19. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 20. Ruladă cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză) 21. Orez sârbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Salată de ciuperci cu usturoi (Salate > Salate de legume) 23. Plăcinţele de spanac cu sos de nuci (Aperitive > Aperitive cu legume) 24. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Ardei cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză) 26. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Tian provensal (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 29. Salată verde cu anşoa (Salate > Salate cu peşte) 30. Salată de crabi cu grepfruit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) |