Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos de ardei iuţi calabrez |
Sos de ardei iuţi calabrez
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Porţii: 10 Ingrediente: 300 g ardei iuţi roşii, 4 căţei de usturoi, 1/2 pahar ulei de măsline, 1 linguriţă sare. Mod de preparare: Se spală ardeii şi li se taie codiţa. Se pun în mixer sau blender usturoiul curăţat, sarea şi ardeii iuţi şi se mixează. Se varsă amestecul într-o strecurătoare şi se lasă până se pierde lichidul în exces. Se amestecă sosul de ardei iuţi scurs cu uleiul şi se mixează puţin. Se sterilizează prin fierbere sau la cuptor, inclusiv cu microunde, borcane mici şi capacele lor şi se varsă sosul obţinut în aceste borcane. Se închid borcanele cu capacele şi se pun la sterilizat cca 30 min. Borcanele se pot păstra în cămară cât timp sunt închise ermetic şi în frigider după ce au fost deschise.
3.459 vizualizări
Versiunea printabilă662 tipăriri 4 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă) 2. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume) 3. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă) 5. Peşte cu sos de smântână şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Ardei pişcători bulgăreşti muraţi (Conserve din legume, murături > Murături simple) 7. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume) 8. Crap cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Sos de vin (II) (Sosuri > Sosuri roşii) 10. Supă de roşii şi ardei cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 11. Pasăre in sos de vin (Mâncăruri > Fripturi) 12. Peşte cu sos pescador (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 13. Peşte cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 14. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre) 15. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume) 16. Parfait de cafea cu sos caramel (Dulciuri > Îngheţate) 17. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate) 18. Peşte cu ardei la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 19. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate) 20. Păstrăvi în sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 22. Şniţel cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi) 23. Supă cremă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 24. Melci cu pepene galben şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Sos tartar (Sosuri > Sosuri reci) 26. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi) 27. Sos de castraveţi muraţi şi capere (Sosuri > Sosuri cu legume) 28. Sos pentru spaghete al pesto (Sosuri > Sosuri pentru spaghete) 29. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 30. Sos roşu franţuzesc (Sosuri > Sosuri roşii) |