Sos de ardei iuţi calabrez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos de ardei iuţi calabrez

Sos de ardei iuţi calabrez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 300 g ardei iuţi roşii, 4 căţei de usturoi, 1/2 pahar ulei de măsline, 1 linguriţă sare.

Mod de preparare: Se spală ardeii şi li se taie codiţa. Se pun în mixer sau blender usturoiul curăţat, sarea şi ardeii iuţi şi se mixează. Se varsă amestecul într-o strecurătoare şi se lasă până se pierde lichidul în exces.

Se amestecă sosul de ardei iuţi scurs cu uleiul şi se mixează puţin.

Se sterilizează prin fierbere sau la cuptor, inclusiv cu microunde, borcane mici şi capacele lor şi se varsă sosul obţinut în aceste borcane.

Se închid borcanele cu capacele şi se pun la sterilizat cca 30 min.

Borcanele se pot păstra în cămară cât timp sunt închise ermetic şi în frigider după ce au fost deschise.
3.326 vizualizări
649 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Peşte sărat cu mirodenii şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Chiftele de zarzavat cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Ardei cu usturoi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
5. Sos Anghemacht (Sosuri > Sosuri albe)
6. Legume cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Sos pentru spaghete al pesto (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
9. Andive cu sos galben (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Ardei pentru umplut (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Sos Blue Cheese (Sosuri > Sosuri reci)
12. Sos roşu de ciuperci cu ceapă (Sosuri > Sosuri roşii)
13. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Macaroane cu piept de pui şi ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
17. Sos salsa mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Cartofi cu ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Sos roşu franţuzesc (Sosuri > Sosuri roşii)
21. Crap la cuptor cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Sandviciuri cu şuncă şi ardei gras (Aperitive > Sandviciuri)
25. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi)
27. Somon cu sos alb (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Sos de hrean cu smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
29. Şniţel cu sos şi smântână (Mâncăruri > Fripturi)
30. Empanadas cu ardei copţi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.