Sos de ardei iuţi calabrez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos de ardei iuţi calabrez

Sos de ardei iuţi calabrez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 300 g ardei iuţi roşii, 4 căţei de usturoi, 1/2 pahar ulei de măsline, 1 linguriţă sare.

Mod de preparare: Se spală ardeii şi li se taie codiţa. Se pun în mixer sau blender usturoiul curăţat, sarea şi ardeii iuţi şi se mixează. Se varsă amestecul într-o strecurătoare şi se lasă până se pierde lichidul în exces.

Se amestecă sosul de ardei iuţi scurs cu uleiul şi se mixează puţin.

Se sterilizează prin fierbere sau la cuptor, inclusiv cu microunde, borcane mici şi capacele lor şi se varsă sosul obţinut în aceste borcane.

Se închid borcanele cu capacele şi se pun la sterilizat cca 30 min.

Borcanele se pot păstra în cămară cât timp sunt închise ermetic şi în frigider după ce au fost deschise.
3.518 vizualizări
667 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Sos de roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri roşii)
3. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Sos brun (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Ardei cu usturoi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
6. Pulpă de berbec la tavă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
7. Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Sos Feta (Sosuri > Sosuri reci)
11. File de merlucius cu sos Aioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Merlucius cu sos alb şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Ţelină cu măsline şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)
15. Viţel cu usturoi şi ardei (Kelaidi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Sos picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Sos de busuioc (Sosuri > Sosuri albe)
18. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Ardei umpluţi dietetici (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Friptură de porc cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
21. Spaghete cu sos de legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Sos vienez cu hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi)
24. Ardei umpluţi cu hribi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ardei cu capac de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Fasole albă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme)
28. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Stridii cu sos de şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Escalop de porc cu spaghete şi sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.