Sos de migdale spaniol - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Sos de migdale spaniol

Sos de migdale spaniol

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 ceasca migdale (75 g), 2 lingurite ulei de masline, o ceapa mare, tocata marunt, o lingurita paprika, o lingurita praf usturoi sau usturoi tocat marunt, sofran, o cana jumatate rosii curatate de coaja si taiate (280 g), sare, piper, o cana vin alb, un sfert de ceasca (15 g) firmituri de piine.

Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se pun migdalele pe o tava si se lasa 8 - 10 minute la copt. Se lasa apoi sa se raceasca. Un sfert din cantitate se lasa deoparte, pentru ornare. Se dau migdalele prin masina de tocat sau se taie marunt. Intr-un vas, se incinge uleiul. Se soteaza ceapa pina se inmoaie, cam 8 minute. Se adauga paprika, usturoiul, firmiturile de piine, sofranul si se soteaza 3 minute. Se adauga rosiile, vinul si se lasa la foc mediu, amestecind din cind cin in cind, pina se ingroasa (5 -8 minute). Se sareaza si se pipereaza.
8.469 vizualizări
1.152 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Scoici în sos alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
2. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
3. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Conopidă cu sos alb la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Perişoare cu smântână în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
7. Sos genovez (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Ouă umplute cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Scoici cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
11. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Şalău cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Perişoare din peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Surimi de crab cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Peşte cu sos la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pătrate cu migdale zdrobite (Dulciuri > Prăjituri)
27. Sos salsa verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
28. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
29. Sos Guacamole (I) (Sosuri > Sosuri reci)
30. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.