Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Sos de migdale spaniol |
Sos de migdale spaniol
Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 1/2 ceasca migdale (75 g), 2 lingurite ulei de masline, o ceapa mare, tocata marunt, o lingurita paprika, o lingurita praf usturoi sau usturoi tocat marunt, sofran, o cana jumatate rosii curatate de coaja si taiate (280 g), sare, piper, o cana vin alb, un sfert de ceasca (15 g) firmituri de piine. Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se pun migdalele pe o tava si se lasa 8 - 10 minute la copt. Se lasa apoi sa se raceasca. Un sfert din cantitate se lasa deoparte, pentru ornare. Se dau migdalele prin masina de tocat sau se taie marunt. Intr-un vas, se incinge uleiul. Se soteaza ceapa pina se inmoaie, cam 8 minute. Se adauga paprika, usturoiul, firmiturile de piine, sofranul si se soteaza 3 minute. Se adauga rosiile, vinul si se lasa la foc mediu, amestecind din cind cin in cind, pina se ingroasa (5 -8 minute). Se sareaza si se pipereaza.
8.440 vizualizări
Versiunea printabilă1.146 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume) 3. Anghinare cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 4. Surimi cu sos alb şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu peşte) 5. Chifteluţe în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 6. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Caracatiţă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 8. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate) 9. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 10. Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 11. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume) 12. Pui cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Portocale cu sos caramel (Dulciuri > Prăjituri) 14. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 15. Sos maioneză cu muştar şi smântână (Sosuri > Sosuri reci) 16. Omletă dulce cu migdale (Dulciuri > Prăjituri) 17. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 18. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 19. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii) 20. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte) 21. Coaste de porc în sos la grătar (Mâncăruri > Fripturi) 22. Rondele de peşte cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 23. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate) 24. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe) 25. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne) 26. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate) 27. Fasole albă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Salată cu sos de pătrunjel (Salate > Salate de legume) 29. Cârnaţi olteneşti cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) |