Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Sos de migdale spaniol |
Sos de migdale spaniol
Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 1/2 ceasca migdale (75 g), 2 lingurite ulei de masline, o ceapa mare, tocata marunt, o lingurita paprika, o lingurita praf usturoi sau usturoi tocat marunt, sofran, o cana jumatate rosii curatate de coaja si taiate (280 g), sare, piper, o cana vin alb, un sfert de ceasca (15 g) firmituri de piine. Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se pun migdalele pe o tava si se lasa 8 - 10 minute la copt. Se lasa apoi sa se raceasca. Un sfert din cantitate se lasa deoparte, pentru ornare. Se dau migdalele prin masina de tocat sau se taie marunt. Intr-un vas, se incinge uleiul. Se soteaza ceapa pina se inmoaie, cam 8 minute. Se adauga paprika, usturoiul, firmiturile de piine, sofranul si se soteaza 3 minute. Se adauga rosiile, vinul si se lasa la foc mediu, amestecind din cind cin in cind, pina se ingroasa (5 -8 minute). Se sareaza si se pipereaza.
8.387 vizualizări
Versiunea printabilă1.131 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Sos Ragu (ragu alla bolognese) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete) 3. Tartă cu lămâie şi migdale (Dulciuri > Prăjituri) 4. Peşte cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 5. Mini-tort cu migdale (Dulciuri > Torturi) 6. Sos de mărar cu iaurt (Sosuri > Sosuri condimentate) 7. Sos Feta (Sosuri > Sosuri reci) 8. Sos rusesc (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 9. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci) 10. Perişoare din peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Sos cu muşchi de viţel (Sosuri > Sosuri pentru spaghete) 12. Prăjitură cu mere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri) 13. Peşte cu sos de smântână şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 14. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 15. Sos de smântână cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii) 16. Bezele cu migdale (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri) 17. Sos salsa mexican (Sosuri > Sosuri condimentate) 18. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 19. Peşte sărat cu mirodenii şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 20. Pîinişoare cu măsline şi migdale (Aperitive > Aperitive cu legume) 21. Sos brun (Sosuri > Sosuri roşii) 22. Sos tzatziki (Sosuri > Sosuri cu legume) 23. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume) 24. Peşte cu sos a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Cotlete cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Sos de zmeură (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri) 27. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 28. Limbă în sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 29. Scrumbii cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 30. Pişcoturi cu sos de vanilie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri) |