Sos de migdale spaniol - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Sos de migdale spaniol

Sos de migdale spaniol

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 ceasca migdale (75 g), 2 lingurite ulei de masline, o ceapa mare, tocata marunt, o lingurita paprika, o lingurita praf usturoi sau usturoi tocat marunt, sofran, o cana jumatate rosii curatate de coaja si taiate (280 g), sare, piper, o cana vin alb, un sfert de ceasca (15 g) firmituri de piine.

Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se pun migdalele pe o tava si se lasa 8 - 10 minute la copt. Se lasa apoi sa se raceasca. Un sfert din cantitate se lasa deoparte, pentru ornare. Se dau migdalele prin masina de tocat sau se taie marunt. Intr-un vas, se incinge uleiul. Se soteaza ceapa pina se inmoaie, cam 8 minute. Se adauga paprika, usturoiul, firmiturile de piine, sofranul si se soteaza 3 minute. Se adauga rosiile, vinul si se lasa la foc mediu, amestecind din cind cin in cind, pina se ingroasa (5 -8 minute). Se sareaza si se pipereaza.
8.440 vizualizări
1.146 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
3. Anghinare cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Surimi cu sos alb şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Chifteluţe în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Caracatiţă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
12. Pui cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Portocale cu sos caramel (Dulciuri > Prăjituri)
14. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Sos maioneză cu muştar şi smântână (Sosuri > Sosuri reci)
16. Omletă dulce cu migdale (Dulciuri > Prăjituri)
17. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
20. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
21. Coaste de porc în sos la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
22. Rondele de peşte cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
24. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
25. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
27. Fasole albă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată cu sos de pătrunjel (Salate > Salate de legume)
29. Cârnaţi olteneşti cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.