Sos de usturoi (Aioli) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Sos de usturoi (Aioli)

Sos de usturoi (Aioli)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 căţei de usturoi, un gălbenuş, 250 ml untdelemn, o jumatate lămîie, sare.

Mod de preparare: Acest sos este, de fapt, o maioneză cu usturoi. Usturoiul se spală, se curăţă, se pisează într-o piuliiţă de lemn şi se amestecă bine cu gălbenuşul şi sarea, se freacă amestecul cîteva minute şi apoi se încorporează în el untdelemnul, ca pentru a prepara o maioneză normală. Se acreşte cu zeama de lămîie şi se subţiază cu două-trei linguriţe de apă clocotită.
8.604 vizualizări
809 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme)
4. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
5. Sos de muştar cu gălbenuşuri (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
7. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Sos de măcriş (Sosuri > Sosuri cu legume)
11. Salată cu sos de pătrunjel (Salate > Salate de legume)
12. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
14. Ficăţei cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
17. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Sos maioneză (II) (Sosuri > Sosuri reci)
19. Carne de porc în sos de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ţelină pane cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Fructe de mare în sos alb (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Melci cu pepene galben şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Sos maioneză andaluză (Sosuri > Sosuri reci)
25. Sos Amatriciana (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
26. Sos Blue Cheese (Sosuri > Sosuri reci)
27. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Sos de hrean cu iaurt (Sosuri > Sosuri reci)
30. Sos Remoulade (rece) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.