Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Sos de usturoi (Aioli) |
Sos de usturoi (Aioli)
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 8 căţei de usturoi, un gălbenuş, 250 ml untdelemn, o jumatate lămîie, sare. Mod de preparare: Acest sos este, de fapt, o maioneză cu usturoi. Usturoiul se spală, se curăţă, se pisează într-o piuliiţă de lemn şi se amestecă bine cu gălbenuşul şi sarea, se freacă amestecul cîteva minute şi apoi se încorporează în el untdelemnul, ca pentru a prepara o maioneză normală. Se acreşte cu zeama de lămîie şi se subţiază cu două-trei linguriţe de apă clocotită.
8.604 vizualizări
Versiunea printabilă809 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte) 2. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme) 4. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte) 5. Sos de muştar cu gălbenuşuri (Sosuri > Sosuri condimentate) 6. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi) 7. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume) 8. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 9. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Sos de măcriş (Sosuri > Sosuri cu legume) 11. Salată cu sos de pătrunjel (Salate > Salate de legume) 12. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 13. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume) 14. Ficăţei cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 15. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii) 17. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 18. Sos maioneză (II) (Sosuri > Sosuri reci) 19. Carne de porc în sos de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Ţelină pane cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 21. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă) 22. Fructe de mare în sos alb (Aperitive > Aperitive cu peşte) 23. Melci cu pepene galben şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 24. Sos maioneză andaluză (Sosuri > Sosuri reci) 25. Sos Amatriciana (Sosuri > Sosuri pentru spaghete) 26. Sos Blue Cheese (Sosuri > Sosuri reci) 27. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Sos de hrean cu iaurt (Sosuri > Sosuri reci) 30. Sos Remoulade (rece) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) |