Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Sos franţuzesc cu unt de sardele |
Sos franţuzesc cu unt de sardele
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 125 g smîntînă, 1 lingură rasă făină, 2 gălbenuşuri, 50 g unt de sardele, sare, piper, zeamă de lămîie. Mod de preparare: Se pune pe foc într-o cratiţă (pe abur) smîntîna împreună cu făina, gălbenuşurile şi untul de sardele (pregătit din 50 g unt amestecat cu o linguriţă pastă de anşoa şi un gălbenuş fiert trecut prin sită). Se bate totul pînă se îngroaşă sosul, se adaugă sare, piper şi zeamă de lămîie, după gust.
5.641 vizualizări
Versiunea printabilă1.082 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 2. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii) 3. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Păstrăvi cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 5. Penne cu sos de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 6. Tagliatelle cu măsline si sardele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 7. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 8. Cotlete prăjite în unt (Mâncăruri > Fripturi) 9. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre) 10. Gogoşari muraţi munteneşti (Conserve din legume, murături > Murături simple) 11. Sos de busuioc (Sosuri > Sosuri albe) 12. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume) 13. Carne cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort (Aperitive > Aperitive cu carne) 15. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă) 16. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii) 17. Lămîi umplute cu sardele şi mărar verde (Aperitive > Aperitive cu peşte) 18. Păstrăvi cu sos gascon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 19. Peşte cu varză acră şi sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 20. Sos Bechamel cu lapte de soia (Sosuri > Sosuri albe) 21. Sos Remoulade (rece) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 22. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci) 23. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume) 24. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume) 25. Peşte la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 26. Sos Ragu (ragu alla bolognese) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete) 27. Budincă de carne cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu carne) 28. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 29. Cod alb cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 30. Penne cu fileuri de sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |