Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Sos franţuzesc cu unt de sardele |
Sos franţuzesc cu unt de sardele
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 125 g smîntînă, 1 lingură rasă făină, 2 gălbenuşuri, 50 g unt de sardele, sare, piper, zeamă de lămîie. Mod de preparare: Se pune pe foc într-o cratiţă (pe abur) smîntîna împreună cu făina, gălbenuşurile şi untul de sardele (pregătit din 50 g unt amestecat cu o linguriţă pastă de anşoa şi un gălbenuş fiert trecut prin sită). Se bate totul pînă se îngroaşă sosul, se adaugă sare, piper şi zeamă de lămîie, după gust.
5.671 vizualizări
Versiunea printabilă1.090 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi) 2. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Surimi cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte) 4. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 5. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Sos maioneză (II) (Sosuri > Sosuri reci) 7. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă) 8. Melci cu pepene galben şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Ardei capia umpluţi cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte) 10. Sos iute cu chili (Sosuri > Sosuri condimentate) 11. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Supă de roşii cu unt de arahide (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 13. Sos de iaurt de soia (Sosuri > Sosuri albe) 14. Tăiţei cu sos rece de iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 15. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri) 16. Costiţe de miel în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi) 17. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Morcovi cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 19. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte) 20. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 21. Clătite cu cremă de unt şi căpşuni (Dulciuri > Clătite) 22. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 23. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme) 24. Perişoare cu smântână în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 25. Ţelină pane cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi) 27. Mazăre verde cu sos cu miere şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi) 29. Crostini cu roşii, mozzarella şi sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte) 30. Şalău cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |