Sos genovez - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez

Sos genovez

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat.

Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.226 vizualizări
1.017 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Creveţi Balti în sos iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Andive cu sos de ghimbir (Salate > Salate de legume)
3. Ouă umplute cu sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Sos de iaurt (Sosuri > Sosuri albe)
6. Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
7. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume)
8. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Găluşte de cartofi cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
11. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Sos cu hrean si ouă (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Ficăţei cu sos de stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
14. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Fasole verde cu sos de ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
18. Cotlet de porc cu sos picant (Mâncăruri > Fripturi)
19. Sos de smântână cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
20. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Sos de zmeură (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
22. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Sos alb pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
24. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)
25. Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
28. Carne de vacă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ouă cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Vinete pane cu sos tzatziki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.