Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos genovez |
Sos genovez
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 1 crenguta de tarhon, 1 crenguta de hasmatuchi (patrunjel cret), 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g fistic, 20 g migdale taiate marunt, 2 galbenusuri, zeama de la 1/2 lamaie, 1/4 lingurita sare, 300 ml ulei de masline, piper macinat. Mod de preparare: Se introduc ierburile aromate cateva minute in apa clocotita, se lasa pana se raceste apa, se scurg si se maruntesc in mixer. Separat, se toaca marunt fisticul, se amesteca cu migdalele (tocate si ele) si se leaga cu galbenusurile. Se adauga zeama de lamaie, sarea, piperul, ierburile maruntite si uleiul - putin cate putin - amestecand ca pentru maioneza.
9.288 vizualizări
Versiunea printabilă1.030 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Chiftele de zarzavat cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi) 3. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe) 4. Budincă de creier cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne) 5. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 6. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume) 7. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume) 8. Sos de muştar cu tarhon (I) (Sosuri > Sosuri condimentate) 9. Sos de busuioc (Sosuri > Sosuri albe) 10. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 11. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Sos vânătoresc (Sosuri > Sosuri condimentate) 13. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi) 14. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi) 16. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate) 17. Vinete la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă) 19. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 20. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate) 21. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) 22. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate) 23. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte) 24. Iepure cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci) 26. Sos brun (Sosuri > Sosuri roşii) 27. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte) 28. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Fasole albă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 30. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |