Sos roşu franţuzesc - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Sos roşu franţuzesc

Sos roşu franţuzesc

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 cană suc de roşii, 2 linguri suc de lămâie, 1 lingură boia dulce, 3-4 căţei de usturoi, 1 lingură mărar tocat fin, 1 lingură făină, sare, piper, busuioc, tarhon.

Mod de preparare: Făina se amestecă cu 2-3 linguri de apă. Se adaugă apoi toate ingredientele, mai puţin mărarul, şi se fierbe 2-3 min. la foc mic. La sfârşit, se adaugă mărarul tocat fin.

Se recomandă cu spaghete, diferite legume fierte, orez.
4.637 vizualizări
779 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de castraveţi muraţi şi capere (Sosuri > Sosuri cu legume)
2. Crenvuşti cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Porc cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Sos genovez (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
10. Rinichi de porc în sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
12. Sos spumos de vin (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
13. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
15. Cârnaţi de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Scrumbii cu sos englezesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Sos iute cu chili (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Limbă cu sos Remoulade (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)
21. Sos maioneză franţuzească (Sosuri > Sosuri reci)
22. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
23. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Sos de căpşuni cu găluşte de albuş (Dulciuri > Creme)
25. Păstrăv cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Sos de praz (Sosuri > Sosuri cu legume)
27. Merlucius cu sos alb şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.