Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Sos roşu franţuzesc |
Sos roşu franţuzesc
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 1 cană suc de roşii, 2 linguri suc de lămâie, 1 lingură boia dulce, 3-4 căţei de usturoi, 1 lingură mărar tocat fin, 1 lingură făină, sare, piper, busuioc, tarhon. Mod de preparare: Făina se amestecă cu 2-3 linguri de apă. Se adaugă apoi toate ingredientele, mai puţin mărarul, şi se fierbe 2-3 min. la foc mic. La sfârşit, se adaugă mărarul tocat fin. Se recomandă cu spaghete, diferite legume fierte, orez.
4.637 vizualizări
Versiunea printabilă779 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Sos de castraveţi muraţi şi capere (Sosuri > Sosuri cu legume) 2. Crenvuşti cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Porc cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii) 6. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. File de peşte cu sos de smântână şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 8. Sos genovez (Sosuri > Sosuri cu legume) 9. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi) 10. Rinichi de porc în sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 11. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii) 12. Sos spumos de vin (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri) 13. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 14. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 15. Cârnaţi de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Scrumbii cu sos englezesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 17. Sos iute cu chili (Sosuri > Sosuri condimentate) 18. Limbă cu sos Remoulade (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 19. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă) 21. Sos maioneză franţuzească (Sosuri > Sosuri reci) 22. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai) 23. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Sos de căpşuni cu găluşte de albuş (Dulciuri > Creme) 25. Păstrăv cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 26. Sos de praz (Sosuri > Sosuri cu legume) 27. Merlucius cu sos alb şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 28. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 30. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) |