Sos vânătoresc - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Sos vânătoresc

Sos vânătoresc

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 ceapă, 1 ardei gras roşu, 2 căţei usturoi, 2 linguri făină, 250 ml vin roşu sec, 1 lingură oţet de struguri roşu, 50 g margarină de gătit, 1 linguriţă zahăr, 1 foaie de dafin, cimbru, rozmarin, sare, piper.

Mod de preparare: Se pune margarina la topit, după care se adaugă ceapa şi ardeiul ras mărunt şi se lasă puţin la călit. Făina se pune într-un castron peste care se adaugă vinul roşu, zahărul şi oţetul şi se amestecă bine până când amestecul devine omogen. Se toarnă peste ceapa şi ardeiul prăjite, se pun şi celalalte condimente: usturoiul pisat, piperul şi sarea, după gust.

Se lasă totul la foc mic timp de 45 min. să fiarbă. Se lasă la răcit şi, când e aproape rece, se strecoară.

Acest sos se pretează numai la carne roşie(vită, mistreţ, căprioară).

Exemplu de utilizare: 1 kg de carne de vită macră se prăjeşte în puţin ulei pe ambele părţi, se adaugă sosul de mai sus strecurat şi se lasă la foc mic 1 1/2 h.
31.595 vizualizări
1.423 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Limbă în sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Sos tartar (Sosuri > Sosuri reci)
3. Sos grecesc de usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Sos de vin roşu (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
6. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
8. Sos Feta (Sosuri > Sosuri reci)
9. Crap cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Vinete la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ardei copţi cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Spaghete cu sos de legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Perişoare cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Sos picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Păstrăvi fierţi în vin, cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
21. Sos Bechamel cu lapte de soia (Sosuri > Sosuri albe)
22. Sos de măcriş (Sosuri > Sosuri cu legume)
23. Limbă de viţel cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Sos brun (Sosuri > Sosuri roşii)
25. Rasol de vită cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Somon în sos de whisky şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)
30. Sos de vin (I) (Sosuri > Sosuri reci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.