Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Sos vânătoresc |
Sos vânătoresc
Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 1 ceapă, 1 ardei gras roşu, 2 căţei usturoi, 2 linguri făină, 250 ml vin roşu sec, 1 lingură oţet de struguri roşu, 50 g margarină de gătit, 1 linguriţă zahăr, 1 foaie de dafin, cimbru, rozmarin, sare, piper. Mod de preparare: Se pune margarina la topit, după care se adaugă ceapa şi ardeiul ras mărunt şi se lasă puţin la călit. Făina se pune într-un castron peste care se adaugă vinul roşu, zahărul şi oţetul şi se amestecă bine până când amestecul devine omogen. Se toarnă peste ceapa şi ardeiul prăjite, se pun şi celalalte condimente: usturoiul pisat, piperul şi sarea, după gust. Se lasă totul la foc mic timp de 45 min. să fiarbă. Se lasă la răcit şi, când e aproape rece, se strecoară. Acest sos se pretează numai la carne roşie(vită, mistreţ, căprioară). Exemplu de utilizare: 1 kg de carne de vită macră se prăjeşte în puţin ulei pe ambele părţi, se adaugă sosul de mai sus strecurat şi se lasă la foc mic 1 1/2 h.
31.493 vizualizări
Versiunea printabilă1.417 tipăriri 10 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ficăţei de pasăre cu orez şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 2. Sos de vin roşu (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri) 3. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă) 4. Friptură de pasăre macerată în sos de tomate (Mâncăruri > Fripturi) 5. Sos Salsa Yucateca (Sosuri > Sosuri condimentate) 6. Muşchi la cuptor cu sos de muştar (Mâncăruri > Fripturi) 7. Sos spumos de vin (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri) 8. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate) 9. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă) 10. Ardei copţi cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 11. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 12. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi) 13. Stridii cu sos de şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 14. Salată de prune şi struguri cu sos de vin (Dulciuri > Salate de fructe) 15. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume) 17. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate) 18. Şalău cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 19. Limbă în sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 20. Sos de roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri roşii) 21. Sos de migdale spaniol (Sosuri > Sosuri roşii) 22. Peşte sărat cu mirodenii şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 23. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume) 25. Conopidă cu sos alb la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 27. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume) 28. Sos tzatziki (Sosuri > Sosuri cu legume) 29. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 30. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai) |