Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Sos vânătoresc |
Sos vânătoresc
Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 1 ceapă, 1 ardei gras roşu, 2 căţei usturoi, 2 linguri făină, 250 ml vin roşu sec, 1 lingură oţet de struguri roşu, 50 g margarină de gătit, 1 linguriţă zahăr, 1 foaie de dafin, cimbru, rozmarin, sare, piper. Mod de preparare: Se pune margarina la topit, după care se adaugă ceapa şi ardeiul ras mărunt şi se lasă puţin la călit. Făina se pune într-un castron peste care se adaugă vinul roşu, zahărul şi oţetul şi se amestecă bine până când amestecul devine omogen. Se toarnă peste ceapa şi ardeiul prăjite, se pun şi celalalte condimente: usturoiul pisat, piperul şi sarea, după gust. Se lasă totul la foc mic timp de 45 min. să fiarbă. Se lasă la răcit şi, când e aproape rece, se strecoară. Acest sos se pretează numai la carne roşie(vită, mistreţ, căprioară). Exemplu de utilizare: 1 kg de carne de vită macră se prăjeşte în puţin ulei pe ambele părţi, se adaugă sosul de mai sus strecurat şi se lasă la foc mic 1 1/2 h.
31.277 vizualizări
Versiunea printabilă1.402 tipăriri 10 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume) 2. Sos de iaurt cu usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate) 3. Sos grecesc de usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate) 4. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate) 5. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi) 6. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Sos Salsa Yucateca (Sosuri > Sosuri condimentate) 8. Portocale cu sos caramel (Dulciuri > Prăjituri) 9. Sos brun (spaniol) (Sosuri > Sosuri roşii) 10. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi) 11. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci) 12. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume) 13. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Limbă în sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 15. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri) 16. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 17. Peşte cu sos a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 18. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte) 19. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume) 20. Sos Feta (Sosuri > Sosuri reci) 21. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume) 22. Ouă moi în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă) 23. Iepure cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Scrumbii în sos de vin roze (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Coaste cu sos (Mâncăruri > Fripturi) 26. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate) 27. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume) 29. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte) 30. Rasol de vită cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |