Sos vânătoresc - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Sos vânătoresc

Sos vânătoresc

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 ceapă, 1 ardei gras roşu, 2 căţei usturoi, 2 linguri făină, 250 ml vin roşu sec, 1 lingură oţet de struguri roşu, 50 g margarină de gătit, 1 linguriţă zahăr, 1 foaie de dafin, cimbru, rozmarin, sare, piper.

Mod de preparare: Se pune margarina la topit, după care se adaugă ceapa şi ardeiul ras mărunt şi se lasă puţin la călit. Făina se pune într-un castron peste care se adaugă vinul roşu, zahărul şi oţetul şi se amestecă bine până când amestecul devine omogen. Se toarnă peste ceapa şi ardeiul prăjite, se pun şi celalalte condimente: usturoiul pisat, piperul şi sarea, după gust.

Se lasă totul la foc mic timp de 45 min. să fiarbă. Se lasă la răcit şi, când e aproape rece, se strecoară.

Acest sos se pretează numai la carne roşie(vită, mistreţ, căprioară).

Exemplu de utilizare: 1 kg de carne de vită macră se prăjeşte în puţin ulei pe ambele părţi, se adaugă sosul de mai sus strecurat şi se lasă la foc mic 1 1/2 h.
31.742 vizualizări
1.440 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui în sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Sos de smântână (cald) (Sosuri > Sosuri albe)
4. Sos cu fileuri de anşoa şi castraveciori (Sosuri > Sosuri cu legume)
5. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
10. Salată de peşte cu sos de muştar (Salate > Salate cu peşte)
11. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
12. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Sos cu hrean si ouă (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Sos de usturoi (mujdei) rece (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Salată de prune şi struguri cu sos de vin (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Cotlete de viţel sote cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Portocale cu sos caramel (Dulciuri > Prăjituri)
19. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
21. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
22. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
25. Sos roşu cu ouă şi smântână (Sosuri > Sosuri roşii)
26. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
27. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
28. Sos cu porumb (Sosuri > Sosuri cu legume)
29. Creveţi Balti în sos iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.