Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Sote de pui cu ardei |
Sote de pui cu ardei
Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 1 pui, 1 ardei gras, 1 ceapa mare, 2 linguri de untdelemn fin, 1 lingurita zahar, 1 lingurita mustar picant, 2 linguri vermut, 2 linguri smantana, sare, piper. Mod de preparare: Se taie puiul bucati. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie adanca de metal si se rumenesc bucatile de carne la foc iute. Se curata ceapa si se taie felii, se adauga la bucatile de pui si se rumeneste si ea. Se curata ardeiul de seminte si nervuri, si se taie patratele cam de 2 cm. Cand carnea si ceapa s-au rumenit, se adauga ardeiul, se presara zaharul, se sareaza si se pipereaza. Se acopera tigaia cu un capac si se pune la fiert circa 30 de minute, scuturand din cand in cand cratita. Se amesteca mustarul, vermutul si smantana, se toarna in cratita, se amesteca cu carnea, ceapa si ardeii si se mai lasa la fiert (foc mic) inca 5 minute. Se serveste cald.
5.311 vizualizări
Versiunea printabilă962 tipăriri 15 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă de pui cu usturoi şi zdrenţe de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 2. Penne cu busuioc şi cremă de ardei gras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 3. Pui cu struguri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Mâncărică de pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 7. Orez cu pui şi bambus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Salată de pui cu pepene galben şi grapefruit (Salate > Salate cu carne de pasăre) 9. Ketchup cu ardei iuţi (Sosuri > Sosuri condimentate) 10. Ruladă de pui bucovineană (Mâncăruri > Fripturi) 11. Mâncare de vinete cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 13. Pilaf cu pui şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Confit de pui cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Pui la rotisor (Mâncăruri > Fripturi) 17. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi) 18. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Pui umplut cu miez de pâine (Mâncăruri > Fripturi) 21. Ciorbă de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 22. Supă picantă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 23. Pui cu iaurt (II) (Mâncăruri > Fripturi) 24. Creier pane cu sote (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 25. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 26. Pui pe sticlă (III) (Mâncăruri > Fripturi) 27. Pui sote cu vin alb şi piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi) 29. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |