Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Sote de pui cu ardei |
Sote de pui cu ardei
Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 1 pui, 1 ardei gras, 1 ceapa mare, 2 linguri de untdelemn fin, 1 lingurita zahar, 1 lingurita mustar picant, 2 linguri vermut, 2 linguri smantana, sare, piper. Mod de preparare: Se taie puiul bucati. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie adanca de metal si se rumenesc bucatile de carne la foc iute. Se curata ceapa si se taie felii, se adauga la bucatile de pui si se rumeneste si ea. Se curata ardeiul de seminte si nervuri, si se taie patratele cam de 2 cm. Cand carnea si ceapa s-au rumenit, se adauga ardeiul, se presara zaharul, se sareaza si se pipereaza. Se acopera tigaia cu un capac si se pune la fiert circa 30 de minute, scuturand din cand in cand cratita. Se amesteca mustarul, vermutul si smantana, se toarna in cratita, se amesteca cu carnea, ceapa si ardeii si se mai lasa la fiert (foc mic) inca 5 minute. Se serveste cald.
5.346 vizualizări
Versiunea printabilă970 tipăriri 15 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Pui cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Borş de pui cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 3. Viţel cu usturoi şi ardei (Kelaidi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Piept de pui cu mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Cubuleţe de pui marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Salată de pui cu miere şi lămâie (Salate > Salate cu carne de pasăre) 7. Pulpe de pui umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) 8. Ostropel de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Piept de pui cu smântână şi hrean (Aperitive > Aperitive cu carne) 10. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 11. Pui la capac (Mâncăruri > Fripturi) 12. Limbă cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 13. Borş de fasole verde cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 14. Salată de ardei graşi (Salate > Salate de legume) 15. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 16. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 17. Pui cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 18. Salată de parizer cu ardei (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 19. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 20. Pui sote cu vin alb şi piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 21. Paella (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 22. Pui condimentat (Mâncăruri > Fripturi) 23. Salată de ardei copţi (I) (Salate > Salate de legume) 24. Dulceaţă de ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 25. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi) 26. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 27. Ardei umpluţi cu chifle (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Orez cu ardei şi fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate) 30. Fasole verde cu pui aromat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |