Spaghete Carbonara - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete Carbonara

Spaghete Carbonara

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250-400 g bacon (sau kaizer romanesc, dar sa nu fie foarte gras), o lingurita de usturoi pisat, piper negru proaspat macinat, sare, busuioc praf, 4 oua mari batute bine cu telul, o ceasca de brinza parmezan proaspat ras (Parmigiana-Reggiano), o lingurita de patrunjel verde tocat foarte fin, o cutie de spaghete de 500 g fierte "al dente".

Mod de preparare: Prepararea sosului: intr-o tigaie mare, incinsa, se pun bucatelele de bacon, dupa ce in prealabil au fost taiate (nu foarte marunt, cam de 1 cm latime si 4 mm grosime). Se prajesc bine de tot pina devin crocante (aproximativ 6-8 minute). Se scot bucatelele de bacon si se asaza pe un prosop de hirtie pentru a se absorbi grasimea adiacenta. Grasimea din tigaie se scurge, pastrind insa aproximativ 3 lingurite de grasime. Se adauga usturoiul pisat si piper dupa gust si se soteaza usturoiul pentru aproximativ 45 de secunde, pina cind se "aureste". Se ia tigaia de pe foc, se adauga baconul prajit, si pastele fierte "al dente" si se mai adauga un pic de piper, sare si se tine pe foc inca 1 minut. Ouale, batute bine intr-un bol, impreuna cu un praf de sare, se adauga peste acest amestec fierbinte, dar in prealabil tigaia se ia de pe foc. Cand se adauga ouale, se amesteca incontinuu, pina cind ouale se lipesc pe paste si se intaresc. Se adauga brinza proaspat rasa (parmezanul) si se amesteca bine. Fierberea spaghetelor "al dente": se pune la fiert apa cu sare si cu un cubulet de unt (la 100 gr. spaghete, cel putin 1 litru de apa). Cind apa fierbe (da in clocot) se adauga spaghetele, avind grija ca pe masura ce se inmoaie, sa intre in apa toata cantinatea de spaghete. Nu se fierb mai mult de 10 minute. Se gusta spaghetele, atunci cind sunt fierte astfel incat nu se sfarima, dar nici nu mai au un miez de pasta nefiarta la mijloc, se cheama ca sunt fierte "al dente".
Se serveste in castronele (nicidecum in farfurii) si se presara patrunjel verde tocat foarte fin pe deasupra.
58.425 vizualizări
2.178 tipăriri
42 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Spaghete cu peşte alb la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Bucatini cu dovlecei (carbonara) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Spaghete cu broccoli sau conopidă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Spaghete cu sos de legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Spaghete de primăvară (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Tagliatelle carbonara cu peşte afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Spaghete cu şofran şi cabanos (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Pizza Carbonara (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Spaghete cu legume şi nuci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Spaghete cu roşii (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Spaghete cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Spaghete cu conopidă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Spaghete de castraveţi gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Spaghete tiroleze (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Spaghete cu sos la cuptor (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Escalop de porc cu spaghete şi sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
19. Spaghete cu fistic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Spaghete cu bacon (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Ciolan la cuptor cu varză călită in coşuleţe de spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Spaghetti Carbonara (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Sos pentru spaghete (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
26. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Spaghete cu roşii şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Spaghete cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Spaghete cu fasole albă (Spaghetti con fagioli cannellini) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.