Spaghete cu fasole albă (Spaghetti con fagioli cannellini) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu fasole albă (Spaghetti con fagioli cannellini)

Spaghete cu fasole albă (Spaghetti con fagioli cannellini)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 150 g bacon, o ceapa, un catel de usturoi, un ardei iute rosu, 2 crengute salvie, o crenguta rozmarin, o legatura patrunjel, 3 linguri ulei de masline, o cutie fasole alba boabe (250 g), sare, 500 g spaghete, 30 g parmezan (cascaval).

Mod de preparare: Se taie bacon-ul cubulete, se toaca ceapa si se zdrobeste usturoiul. Ardeiul iute se curata de seminte si nervuri. Se spala verdeata, se scutura bine de apa si se taie marunt. Se incinge o lingura de ulei si se lasa slaninuta sa se rumeneasca la foc potrivit. Se adauga mai intai ceapa, usturoiul si ardeiul iute, se dunstuiesc putin si apoi verdeata, fasolea scursa si 300 ml apa. Se dau toate intr-un clocot, se sareaza usor si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, circa zece minute. Intre timp se fierb macaroanele (al dente) in apa cu sare, se scurg, se dau putin prin uleiul ramas si se amesteca cu sosul de fasole.
Se servesc cu parmezan sau cascaval ras.
7.081 vizualizări
895 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Zacuscă de gogoşari cu fasole albă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Paella cu fasole şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Fasole verde cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Mâncare de conopidă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Borş de fasole verde cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Conopidă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Glazură albă (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
10. Salată de conopidă cu iaurt şi usturoi (Salate > Salate de legume)
11. Spanac conservat (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Salată de fasole verde cu usturoi, boia şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
13. Raţă sălbatică cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
14. Salată de piure de fasole (Salate > Salate de legume)
15. Fasole păstăi conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
17. Spaghete cu sos condimentat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Escalop de porc cu spaghete şi sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pulpe de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Spaghete cu roşii şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Conopidă cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Sos pentru spaghete (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
23. Tartă de varză acră cu praz şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Supă de fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Ciorbă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Spaghete marocane (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Supă de fasole ţucară şi slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Gâscă sălbatică la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
30. Conopidă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.