Spaghete cu fasole albă (Spaghetti con fagioli cannellini) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu fasole albă (Spaghetti con fagioli cannellini)

Spaghete cu fasole albă (Spaghetti con fagioli cannellini)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 150 g bacon, o ceapa, un catel de usturoi, un ardei iute rosu, 2 crengute salvie, o crenguta rozmarin, o legatura patrunjel, 3 linguri ulei de masline, o cutie fasole alba boabe (250 g), sare, 500 g spaghete, 30 g parmezan (cascaval).

Mod de preparare: Se taie bacon-ul cubulete, se toaca ceapa si se zdrobeste usturoiul. Ardeiul iute se curata de seminte si nervuri. Se spala verdeata, se scutura bine de apa si se taie marunt. Se incinge o lingura de ulei si se lasa slaninuta sa se rumeneasca la foc potrivit. Se adauga mai intai ceapa, usturoiul si ardeiul iute, se dunstuiesc putin si apoi verdeata, fasolea scursa si 300 ml apa. Se dau toate intr-un clocot, se sareaza usor si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, circa zece minute. Intre timp se fierb macaroanele (al dente) in apa cu sare, se scurg, se dau putin prin uleiul ramas si se amesteca cu sosul de fasole.
Se servesc cu parmezan sau cascaval ras.
7.039 vizualizări
884 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Zacuscă de gogoşari cu fasole albă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Conopidă cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Budincă de fasole verde cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
5. Conopidă în aluat de susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Conopidă cu ouă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Supă concentrată cu gălbenuşuri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Ardei umpluţi cu varză albă sau roşie (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Pui cu conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ciorbă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Cremă de ciocolată albă cu lămâie (Dulciuri > Creme)
13. Mâncare de fasole grasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Conopidă cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Sufleu de pâine albă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Spumă de ciocolată albă (Dulciuri > Spume)
17. Ciocolata albă (Dulciuri > Creme)
18. Fasole verde cu sos de ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Conopidă cu brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Iahnie de fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Burrito cu chorizo şi fasole (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Fasole verde cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Mâncare cu pastramă de oaie şi fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Maioneză de fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată de fasole verde cu mărar (Salate > Salate de legume)
27. Şniţele din fileuri de peşte congelat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Ciorbă de fasole verde grasă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Spaghete cu sos condimentat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Supă cretană de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.