Spaghete cu fasole albă (Spaghetti con fagioli cannellini) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu fasole albă (Spaghetti con fagioli cannellini)

Spaghete cu fasole albă (Spaghetti con fagioli cannellini)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 150 g bacon, o ceapa, un catel de usturoi, un ardei iute rosu, 2 crengute salvie, o crenguta rozmarin, o legatura patrunjel, 3 linguri ulei de masline, o cutie fasole alba boabe (250 g), sare, 500 g spaghete, 30 g parmezan (cascaval).

Mod de preparare: Se taie bacon-ul cubulete, se toaca ceapa si se zdrobeste usturoiul. Ardeiul iute se curata de seminte si nervuri. Se spala verdeata, se scutura bine de apa si se taie marunt. Se incinge o lingura de ulei si se lasa slaninuta sa se rumeneasca la foc potrivit. Se adauga mai intai ceapa, usturoiul si ardeiul iute, se dunstuiesc putin si apoi verdeata, fasolea scursa si 300 ml apa. Se dau toate intr-un clocot, se sareaza usor si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, circa zece minute. Intre timp se fierb macaroanele (al dente) in apa cu sare, se scurg, se dau putin prin uleiul ramas si se amesteca cu sosul de fasole.
Se servesc cu parmezan sau cascaval ras.
6.996 vizualizări
876 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Conopidă cu sos alb la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Salată de varză albă (Salate > Salate de legume)
3. Conopidă napolitană (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Burrito cu chorizo şi fasole (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Omletă cu fasole verde (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Ciorbă de fasole boabe cu gogonele murate (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Spaghete cu piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Ciocolata albă (Dulciuri > Creme)
9. Mâncărică de fasole galbenă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Tarhon conservat (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Supă de conopidă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
13. Supă cremă de conopidă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Omletă cu fasole verde (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Conopidă gratinată (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată de conopidă cu şuncă presată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Cartofi cu piept afumat (bacon) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Fasole verde în aluat cu bere (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Tartă de varză acră cu praz şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Supă de conopidă cu unt şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Salată de conopidă cu iaurt şi usturoi (Salate > Salate de legume)
24. Salată cu fasole şi năut (Salate > Salate de legume)
25. Borş de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Păstrăvi cu sos gascon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Zacuscă de conopidă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Friptură înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
29. Borş de fasole uscată cu mînătărci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.