Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu peşte alb la grătar |
Spaghete cu peşte alb la grătar
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 500 g file de peşte alb, 5 linguri vin alb demisec, 400 g spaghete, sare, piper, coaja rasă şi zeama de la o lămîie, 75 g parmezan (sau alt caşcaval) ras mai mare, 1/2 legătură mentă. Mod de preparare: Se spală fileurile de peşte, se zvîntă, se taie bucăţi mai mari şi se pun într-un castron împreună cu vinul. Se acoperă cu un capac şi se lasă să se pătrundă circa 30 de minute. Se încinge grill-ul din cuptor. Se fierb spaghetele al dente în apă cu sare. Se spală menta, se zvîntă, se rup frunzuliţele şi se taie fîşii subţiri. Se lasă peştele să se scurgă bine, se sărează, se piperează, se pune pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu şi se bagă la cuptor, sub grill. Se lasă să se prăjească circa 5 minute pe fiecare parte. Se scurg spaghetele, punîndu-se deoparte cam 1/8 l din apa în care au fiert. Se răstoarnă din nou în oală şi se adaugă apa, coaja de lămîie, menta şi mai mult de jumătate din zeama de lămîie. Se încălzesc cîteva minute, se condimentează cu sare, piper şi zeamă de lămîie (dacă este nevoie) şi se servesc cu peştele făcut la grătar, după ce s-a presărat peste ele caşcavalul ras.
3.518 vizualizări
Versiunea printabilă671 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Vrăbioare la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 2. Alivancă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză) 3. Budincă de franzelă cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci) 4. Ciuperci la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Tort spirală de bezea (Dulciuri > Torturi) 6. Salată a la Monpe (Salate > Salate de legume) 7. Salată de cartofi de vară (Salate > Salate de legume) 8. Chili con carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 10. Medalion de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat) 11. Plăcintă cu mere (Dulciuri > Prăjituri) 12. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume) 13. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 14. Budincă de clătite cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 15. Raţă la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 16. Plătică la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 17. Salată boeuf cu ouă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 18. Ţelină pane cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 19. Carne de vită a la Berna (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Pacheţele de praz cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Clătite umplute cu carne şi spanac (Aperitive > Aperitive cu carne) 22. Clătite cu pui şi curry (Aperitive > Aperitive cu carne) 23. Pilaf cu fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 24. Păstrăv afumat cu salată (Aperitive > Aperitive cu peşte) 25. Cremă de orez cu mere caramelizate (Dulciuri > Creme) 26. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri) 27. Peşte spadă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 28. Roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă) 30. Scrumbii proaspete la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |