Spaghete cu peşte alb la grătar - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu peşte alb la grătar

Spaghete cu peşte alb la grătar

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g file de peşte alb, 5 linguri vin alb demisec, 400 g spaghete, sare, piper, coaja rasă şi zeama de la o lămîie, 75 g parmezan (sau alt caşcaval) ras mai mare, 1/2 legătură mentă.

Mod de preparare: Se spală fileurile de peşte, se zvîntă, se taie bucăţi mai mari şi se pun într-un castron împreună cu vinul. Se acoperă cu un capac şi se lasă să se pătrundă circa 30 de minute.
Se încinge grill-ul din cuptor. Se fierb spaghetele al dente în apă cu sare. Se spală menta, se zvîntă, se rup frunzuliţele şi se taie fîşii subţiri.
Se lasă peştele să se scurgă bine, se sărează, se piperează, se pune pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu şi se bagă la cuptor, sub grill. Se lasă să se prăjească circa 5 minute pe fiecare parte.
Se scurg spaghetele, punîndu-se deoparte cam 1/8 l din apa în care au fiert. Se răstoarnă din nou în oală şi se adaugă apa, coaja de lămîie, menta şi mai mult de jumătate din zeama de lămîie. Se încălzesc cîteva minute, se condimentează cu sare, piper şi zeamă de lămîie (dacă este nevoie) şi se servesc cu peştele făcut la grătar, după ce s-a presărat peste ele caşcavalul ras.
3.490 vizualizări
660 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată verde cu hrean (Salate > Salate de legume)
2. Andive la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Spaghete cu fasole albă (Spaghetti con fagioli cannellini) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Salată de crenvuşti (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Borş de sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Plăcintă cu macaroane (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Salată de roşii (Salate > Salate de legume)
8. Supă de legume şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Budincă de mălai cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Peşte cu portocale şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Găină cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ciorbă de măruntaie de pasăre a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Frişcă cu gelatină pentru ornat (Dulciuri > Ornamente torturi)
15. Salsa de roşii şi măsline (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Supă ţărănească cu slănină afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Ciulama de lobodă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Budincă de spanac cu franzelă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Clafoutis cu cireşe (I) (Dulciuri > Prăjituri)
21. Ruladă cu şuncă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Tort Marilena cu lichior (Dulciuri > Torturi)
23. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
24. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
25. Supă cu broccoli şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Ţelină umplută cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Îngheţată albă (Dulciuri > Îngheţate)
28. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
29. Sturion cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată tropicală (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.