Spaghete cu peşte alb la grătar - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu peşte alb la grătar

Spaghete cu peşte alb la grătar

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g file de peşte alb, 5 linguri vin alb demisec, 400 g spaghete, sare, piper, coaja rasă şi zeama de la o lămîie, 75 g parmezan (sau alt caşcaval) ras mai mare, 1/2 legătură mentă.

Mod de preparare: Se spală fileurile de peşte, se zvîntă, se taie bucăţi mai mari şi se pun într-un castron împreună cu vinul. Se acoperă cu un capac şi se lasă să se pătrundă circa 30 de minute.
Se încinge grill-ul din cuptor. Se fierb spaghetele al dente în apă cu sare. Se spală menta, se zvîntă, se rup frunzuliţele şi se taie fîşii subţiri.
Se lasă peştele să se scurgă bine, se sărează, se piperează, se pune pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu şi se bagă la cuptor, sub grill. Se lasă să se prăjească circa 5 minute pe fiecare parte.
Se scurg spaghetele, punîndu-se deoparte cam 1/8 l din apa în care au fiert. Se răstoarnă din nou în oală şi se adaugă apa, coaja de lămîie, menta şi mai mult de jumătate din zeama de lămîie. Se încălzesc cîteva minute, se condimentează cu sare, piper şi zeamă de lămîie (dacă este nevoie) şi se servesc cu peştele făcut la grătar, după ce s-a presărat peste ele caşcavalul ras.
3.537 vizualizări
676 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Spaghete cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Bezele cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
4. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume)
5. Peşte marinat (uşor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Plăcintă cu trei prune (Dulciuri > Prăjituri)
7. Scrumbie italiană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Dressing pentru salate (Sosuri > Sosuri reci)
9. Supă de linte cu spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Orez la cuptor cu scoici şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată Waldorf (II) (Salate > Salate de legume)
12. Salata şefului (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Cremă de ciocolată cu fructe (Dulciuri > Creme)
14. Salată de şuncă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Fructe de mare în sos alb (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Ciorbă de fasole albă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Tort cu nucă şi vanilie (Dulciuri > Torturi)
19. Mămăligă cu brânză şi ouă la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Sufleu de peşte cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Ciolan la cuptor cu varză călită in coşuleţe de spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Borş de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Salată naturistă (Salate > Salate de legume)
25. Salată de vinete cu icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Fileuri de anşoa cu lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Peşte cu ardei la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.