Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) |
Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 1 conserva cu fileuri de sardele (50 g), 2 catei de usturoi, 100 g masline negre, 1 lingura de capere, 1 cutie de rosii decojite (rosii mici, alungite, se gasesc in comert, importate chiar din Italia), sare, piper, 400 g spaghete, cate o legatura de patrunjel si busuioc verde. Mod de preparare: Se scurg fileurile de sardele de ulei si se toaca marunt. Se curata usturoiul si se toaca. Maslinele se curata de samburi si se taie in patru. Se scurg caperele. Se caleste usturoiul in untdelemn fierbinte, apoi se adauga sardelele si se sfarama cu furculita. Se adauga si rosiile cu zeama cu tot si se lasa totul la fiert, pe flacara mica, vreme de zece minute, intr-o craticioara fara capac. Se adauga maslinele si caperele si se mai lasa la fiert vreme de 20 de minute, de data asta cu capac. Separat, se fierb spaghetele in apa cu sare. Se strecoara si se amesteca bine cu sosul de sardele. Se presara cu busuioc si patrunjel tocat.
5.219 vizualizări
Versiunea printabilă887 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ardei copţi cu sos de roşii (Salate > Salate de legume) 2. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Gazpacho (Supă rece de roşii) (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 4. Sandviciuri cu peştişori prăjiţi (Aperitive > Sandviciuri) 5. Prăjitură cu fulgi şi coacăze (Dulciuri > Prăjituri) 6. Stridii cu sos de şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Clatite cu cremă de Roquefort şi nuci (Aperitive > Aperitive cu brânză) 9. Sos pentru spaghete al pesto (Sosuri > Sosuri pentru spaghete) 10. Măsline umplute (Aperitive > Aperitive cu peşte) 11. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume) 12. Mâncare de fasole grasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 13. Tortilla cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 14. Salată verde ardelenească (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 15. Papanaşi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 16. Friptură de pasăre macerată în sos de tomate (Mâncăruri > Fripturi) 17. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume) 18. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Salată de fasole uscată (Salate > Salate de legume) 20. Salată de cicoare creaţă cu tarhon şi frişcă (Salate > Salate de legume) 21. Paella cu fasole şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 22. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 23. Cornuleţe cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză) 24. Salată Vitamina (Salate > Salate de legume) 25. Piept de pui cu broccoli şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Salată de icre imitate (Salate > Salate cu peşte) 27. Salată de roşii picantă (Salate > Salate de legume) 28. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate) 29. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 30. File de şalău cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |