Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 conserva cu fileuri de sardele (50 g), 2 catei de usturoi, 100 g masline negre, 1 lingura de capere, 1 cutie de rosii decojite (rosii mici, alungite, se gasesc in comert, importate chiar din Italia), sare, piper, 400 g spaghete, cate o legatura de patrunjel si busuioc verde.

Mod de preparare: Se scurg fileurile de sardele de ulei si se toaca marunt. Se curata usturoiul si se toaca. Maslinele se curata de samburi si se taie in patru. Se scurg caperele. Se caleste usturoiul in untdelemn fierbinte, apoi se adauga sardelele si se sfarama cu furculita. Se adauga si rosiile cu zeama cu tot si se lasa totul la fiert, pe flacara mica, vreme de zece minute, intr-o craticioara fara capac. Se adauga maslinele si caperele si se mai lasa la fiert vreme de 20 de minute, de data asta cu capac.
Separat, se fierb spaghetele in apa cu sare. Se strecoara si se amesteca bine cu sosul de sardele. Se presara cu busuioc si patrunjel tocat.
5.264 vizualizări
900 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Salată de praz fiert (Salate > Salate de legume)
3. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
5. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume)
9. Sardele la cuptor (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Tort şah (Dulciuri > Torturi)
11. Andive înăbuşite (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Salată din sardele în ulei (Salate > Salate cu peşte)
13. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Pizza cu ardei şi ton (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Canelloni cu brânză şi spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată de ţelină şi nuci (Salate > Salate de legume)
18. Salată asortată de primăvară (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Salată de fasole verde (Salate > Salate de legume)
20. Păstrăv înăbuşit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Bomboane cu pate de ficat şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
24. Borş de urzici cu orez şi boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
26. Brioşe cu banane şi ghimbir (Dulciuri > Prăjituri)
27. Crap cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
29. Sarmale în foi de varză acră cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Ruladă cu zmeură şi frişcă (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.