Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 conserva cu fileuri de sardele (50 g), 2 catei de usturoi, 100 g masline negre, 1 lingura de capere, 1 cutie de rosii decojite (rosii mici, alungite, se gasesc in comert, importate chiar din Italia), sare, piper, 400 g spaghete, cate o legatura de patrunjel si busuioc verde.

Mod de preparare: Se scurg fileurile de sardele de ulei si se toaca marunt. Se curata usturoiul si se toaca. Maslinele se curata de samburi si se taie in patru. Se scurg caperele. Se caleste usturoiul in untdelemn fierbinte, apoi se adauga sardelele si se sfarama cu furculita. Se adauga si rosiile cu zeama cu tot si se lasa totul la fiert, pe flacara mica, vreme de zece minute, intr-o craticioara fara capac. Se adauga maslinele si caperele si se mai lasa la fiert vreme de 20 de minute, de data asta cu capac.
Separat, se fierb spaghetele in apa cu sare. Se strecoara si se amesteca bine cu sosul de sardele. Se presara cu busuioc si patrunjel tocat.
5.299 vizualizări
909 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de vişine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Gratin fin cu praz şi şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Compot din piersici, caise, pere (Conserve de fructe > Compoturi)
4. Salată de spanac cu ouă fierte (Salate > Salate de legume)
5. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată chinezească cu gogoşari, castraveţi şi conopidă (Salate > Salate de legume)
7. Ştiucă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Friptură cu rasol şi picior de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
10. Şalău cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Tort de mac din Hajdusag (Dulciuri > Torturi)
14. Crap umplut cu ciuperci şi nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Peşte cu portocale şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
17. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Şalău polonez rapid (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Plăcintă cu praz şi anghinare (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Salată de ceapă de iarnă (Salate > Salate de legume)
21. Limbă cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Salată germană cu limbă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Friptură de porc cu vin roşu şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
24. Caracatiţă cu cartofi şi chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Sos de roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Raţă cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.