![]() |
Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete de primăvară |
Spaghete de primăvară
![]() Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 450 g spaghete, 4 linguri ulei de măsline, 450 g broccoli (sau mazăre), 2 dovlecei mici, 1 ardei gras galben, 1 ardei gras roşu, 1 cană ciuperci feliate, 2 căţei de usturoi pisaţi, 4-5 roşii mici, 1/4 ceaşcă busuioc mărunţit, 2 linguri pătrunjel verde tocat, 4-5 roşii mici, 1/2 ceaşcă parmezan, sare, piper. Mod de preparare: Se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţă şi de seminţe. Se fierb pastele în apă cu sare şi se lasă să se scurgă. Între timp, se încinge uleiul într-o tigaie mare, la foc potrivit. Se adaugă broccoli desfăcut în florete şi se sotează 2 minute, amestecând des. Se adaugă dovleceii tăiaţi fâşii subţiri şi se lasă tot 2 minute pe foc, amestecând. Se pun apoi ardeii tăiaţi julien şi ciupercile feliate şi se călesc şi ele 2 minute. Se adaugă usturoiul, roşiile tăiate felii, sare după gust, se călesc împreună 1 minut, apoi se adaugă verdeţurile şi pastele scurse. Se amestecă bine toate ingredientele, se pun pe platoul de servit şi se presară cu parmezan şi piper proaspăt măcinat.
5.558 vizualizări
891 tipăriri 880 trimiteri ![]() ![]() ![]() |
Alte reţete |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |