Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sparanghel cu parmezan |
Sparanghel cu parmezan
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie Porţii: 5 Ingrediente: 1 kg sparanghel, 1 ceapa mare taiata, 4 catei de usturoi tocati, 3 linguri ulei, 1 lingura sare, 1/4 lingurita sos Tabasco, 1/2 kg rosii din conserva, 1/2 lingurita cimbru, 300 ml sos de tomate din conserva, 250 gr mozzarella taiata in felii subtiri, 2-3 linguri parmezan ras. Mod de preparare: Sparanghelul se spala si se taie capetele inferioare, care ii dau un gust amarui. Se leaga intr-un "buchet" cu o ata sau sforicica alba (daca este colorata, coloreaza apa si legumele). Se pun in apa cu sare si se lasa sa fiarba timp de 12-15 minute (daca este sparanghel alb) sau 8-12 minute (daca este sparanghel verde). Se scot cu grija, ca sa nu se rupa, si se pun intr-un vas pentru cuptor. Ceapa si usturoiul se calesc intr-o tigaie, pana capata o culoare aurie. Se adauga sarea, sosul Tabasco si rosiile. Se lasa sa fiarba, fara sa acoperiti vasul, timp de 10-12 minute. Se adauga cimbrul si sosul de tomate, se mai lasa sa fiarba 20 de minute. Se preincalzeste cuptorul. Acest amestec se toarna deasupra sparanghelului, in vasul pentru cuptor. Deasupra se aranjeaza feliile de mozzarella, se presara parmezanul ras. Se pune la cuptor timp de 30 de minute.
6.475 vizualizări
Versiunea printabilă798 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Frittată cu pui şi sparanghel (Aperitive > Aperitive cu carne) 2. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 3. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne) 4. Salată cu sparanghel (Salate > Salate de legume) 5. Crap cu sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Sparanghel cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Stea de sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Conopidă cu parmezan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 9. Salată de sparanghel (Salate > Salate de legume) 10. Tartă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu legume) 11. Sparanghel cu pastă de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 12. Supă de ceapă cu parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 13. Supă de sparanghel cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 14. Pui cu sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Sparanghel în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Şniţel cu crustă de parmezan (Mâncăruri > Fripturi) 17. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 18. Sparanghel cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 19. Andive cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume) 21. Sparanghel gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Salată de cicoare scarolă cu parmezan ras (Salate > Salate de legume) 23. Risotto cu dovleac şi parmezan (caşcaval) (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 24. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume) 25. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi) 26. Supă de sparanghel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 27. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 28. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Ouă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu ouă) 30. Sparanghel măcelăresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |