Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sparanghel cu parmezan |
Sparanghel cu parmezan
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie Porţii: 5 Ingrediente: 1 kg sparanghel, 1 ceapa mare taiata, 4 catei de usturoi tocati, 3 linguri ulei, 1 lingura sare, 1/4 lingurita sos Tabasco, 1/2 kg rosii din conserva, 1/2 lingurita cimbru, 300 ml sos de tomate din conserva, 250 gr mozzarella taiata in felii subtiri, 2-3 linguri parmezan ras. Mod de preparare: Sparanghelul se spala si se taie capetele inferioare, care ii dau un gust amarui. Se leaga intr-un "buchet" cu o ata sau sforicica alba (daca este colorata, coloreaza apa si legumele). Se pun in apa cu sare si se lasa sa fiarba timp de 12-15 minute (daca este sparanghel alb) sau 8-12 minute (daca este sparanghel verde). Se scot cu grija, ca sa nu se rupa, si se pun intr-un vas pentru cuptor. Ceapa si usturoiul se calesc intr-o tigaie, pana capata o culoare aurie. Se adauga sarea, sosul Tabasco si rosiile. Se lasa sa fiarba, fara sa acoperiti vasul, timp de 10-12 minute. Se adauga cimbrul si sosul de tomate, se mai lasa sa fiarba 20 de minute. Se preincalzeste cuptorul. Acest amestec se toarna deasupra sparanghelului, in vasul pentru cuptor. Deasupra se aranjeaza feliile de mozzarella, se presara parmezanul ras. Se pune la cuptor timp de 30 de minute.
6.443 vizualizări
Versiunea printabilă785 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne) 2. Stea de sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Supă de sparanghel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 4. Risotto cu dovleac şi parmezan (caşcaval) (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 5. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 6. Sparanghel măcelăresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Supă de sparanghel cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 8. Andive cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 9. Tartă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu legume) 10. Frittată cu pui şi sparanghel (Aperitive > Aperitive cu carne) 11. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă) 12. Sparanghel cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Supă cu pătrăţele de parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 14. Sparanghel în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 15. Sparanghel gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Rondele cu parmezan (Aperitive > Aperitive cu brânză) 18. Supă de ceapă cu parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 19. Escalop de viţel cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Pui cu sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 21. Ouă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu ouă) 22. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre) 23. Crap cu sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 24. Ficăţei cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 25. Salată de cicoare scarolă cu parmezan ras (Salate > Salate de legume) 26. Sparanghel cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 27. Salată de sparanghel (Salate > Salate de legume) 28. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume) 29. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 30. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi) |