Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Stavrizi greceşti |
Stavrizi greceşti
Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 1,5 kg stavrizi, 300 ml vin alb, 50 ml apă călduţă, 80 ml ulei, piper pisat, ienibahar măcinat, pătrunjel, mărar, tarhon, o lămâie mare. Mod de preparare: Într-o tavă adâncă se aşază în straturi mărarul, pătrunjelul şi tarhonul (spălat, fără a fi tocat). Deasupra se pun stavrizii, cap la coadă, în rând, apoi se toarnă vinul amestecat cu ulei şi apă, mirodeniile şi sarea. Tava se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor, unde se lasă cam 35-40 minute. Se scoate cu grijă peştele, se aranjează pe un platou, deasupra se toarnă sosul din tavă, strecurat. Se serveşte cald, cu cartofi fierţi, sau rece, cu salată verde.
5.862 vizualizări
Versiunea printabilă922 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Sarmale greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 2. Chifteluţe greceşti (Aperitive > Aperitive cu carne) 3. Gogoşi greceşti (Dulciuri > Gogoşi) 4. Bame greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Ciuperci greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 6. Stavrizi în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 7. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) |