Stavrizi greceşti - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Stavrizi greceşti

Stavrizi greceşti

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1,5 kg stavrizi, 300 ml vin alb, 50 ml apă călduţă, 80 ml ulei, piper pisat, ienibahar măcinat, pătrunjel, mărar, tarhon, o lămâie mare.

Mod de preparare: Într-o tavă adâncă se aşază în straturi mărarul, pătrunjelul şi tarhonul (spălat, fără a fi tocat). Deasupra se pun stavrizii, cap la coadă, în rând, apoi se toarnă vinul amestecat cu ulei şi apă, mirodeniile şi sarea. Tava se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor, unde se lasă cam 35-40 minute. Se scoate cu grijă peştele, se aranjează pe un platou, deasupra se toarnă sosul din tavă, strecurat.
Se serveşte cald, cu cartofi fierţi, sau rece, cu salată verde.
5.897 vizualizări
928 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sarmale greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Gogoşi greceşti (Dulciuri > Gogoşi)
3. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Stavrizi în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Ciuperci greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Bame greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Chifteluţe greceşti (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.