Şuberec cu carne - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Şuberec cu carne

Şuberec cu carne

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Aluat: 800 g faina, 300-350 ml apa calduta, 3 lingurite sare, 2 lingurite zahar.
Umplutura: 450 g carne vita, 3 buc. ceapa uscata, sare, 1 lingura piper, 1 ou.

Mod de preparare: Se framanta o coca adaugandu-se treptat apa si faina. In final coca nu trebuie sa fie vartoasa, dar nici foarte moale.
Imediat dupa ce este framantat, aluatul se taie in fasii lungi si grosute care se taie apoi in bucati mai mici din care se fac bile. Acestea se intind in foi rotunde si subtiri(atentie, nu trebuie sa fie mai groase de 3-4 mm, insa nici nu trebuie sa se exagereze ca sa devina transparente). Din cantitatile mentionate, ar trebui sa iasa 20-21 foi rotunde.
Ceapa se taie foarte marunt. Carnea tocata se amesteca bine cu ceapa, piperul sarea si oul.
In fiecare foaie intinsa se pune o lingura de carne si se imprastie (pe jumatate din foaie) iar a doua jumatate, se pliaza peste prima, si cam la jumate centimetru de margine, aluatul este presat cu varfurile degetelor. Apoi, cu marginea unei farfurii mici se taie aluatul la 1mm de locul a fost presat cu degetele si apoi se indeparteaza marginile.
Din marginile taiate nu se mai fac alte foi.
Suberecul se prajeste in ulei foarte bine incins. Se pun cam 2-3 cm ulei in tigaie (suberecul nu trebuie sa fie acoperit de ulei).
Dupa ce s-a prajit, se scoate intr-o farfurie in care e lasat cateva secunde, dupa care se pune intr-un vas de inox si se acopera cu un capac. Se pastreaza astfel cald multe ore. E foarte important sa fie acoperit pentru ca aburii fragezesc foarte bine aluatul, acesta devenind moale (necrocant) si suberecul o sa fie exact ca cel pe care il mancati la mare.
23.688 vizualizări
1.281 tipăriri
15 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
2. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Bulete din carne de miel cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Plăcintă dobrogeană cu carne de oaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Dovlecei umpluţi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Vinete cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Tocană de varză cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
10. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Clătite umplute cu carne şi spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Supă de carne cu frittata (fîşii de clătite) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Salată din carne de pasăre şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Castraveţi acri cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Găluşti din pâine cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Mâncare de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Bame cu carne de la supă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Carne cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Chifteluţe din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Tort de clătite cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Ciuperci cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Carne tocată cu castraveţi (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Rulouri din carne de viţel cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Papricaş din carne cu boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Pizza din carne tocată cu ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Crochete din carne cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.