Şuberec cu carne - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Şuberec cu carne

Şuberec cu carne

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Aluat: 800 g faina, 300-350 ml apa calduta, 3 lingurite sare, 2 lingurite zahar.
Umplutura: 450 g carne vita, 3 buc. ceapa uscata, sare, 1 lingura piper, 1 ou.

Mod de preparare: Se framanta o coca adaugandu-se treptat apa si faina. In final coca nu trebuie sa fie vartoasa, dar nici foarte moale.
Imediat dupa ce este framantat, aluatul se taie in fasii lungi si grosute care se taie apoi in bucati mai mici din care se fac bile. Acestea se intind in foi rotunde si subtiri(atentie, nu trebuie sa fie mai groase de 3-4 mm, insa nici nu trebuie sa se exagereze ca sa devina transparente). Din cantitatile mentionate, ar trebui sa iasa 20-21 foi rotunde.
Ceapa se taie foarte marunt. Carnea tocata se amesteca bine cu ceapa, piperul sarea si oul.
In fiecare foaie intinsa se pune o lingura de carne si se imprastie (pe jumatate din foaie) iar a doua jumatate, se pliaza peste prima, si cam la jumate centimetru de margine, aluatul este presat cu varfurile degetelor. Apoi, cu marginea unei farfurii mici se taie aluatul la 1mm de locul a fost presat cu degetele si apoi se indeparteaza marginile.
Din marginile taiate nu se mai fac alte foi.
Suberecul se prajeste in ulei foarte bine incins. Se pun cam 2-3 cm ulei in tigaie (suberecul nu trebuie sa fie acoperit de ulei).
Dupa ce s-a prajit, se scoate intr-o farfurie in care e lasat cateva secunde, dupa care se pune intr-un vas de inox si se acopera cu un capac. Se pastreaza astfel cald multe ore. E foarte important sa fie acoperit pentru ca aburii fragezesc foarte bine aluatul, acesta devenind moale (necrocant) si suberecul o sa fie exact ca cel pe care il mancati la mare.
23.599 vizualizări
1.260 tipăriri
15 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ruladă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Carne de porc în sos de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Budincă de tăiţei cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
7. Cartofi cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ciorbă cu carne de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ciorbă cu carne acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Frigărui din carne de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Dovlecei cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Ciuperci cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Fasole verde cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Gutui cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
21. Mazăre cu carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ciorbă rusească fără carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
25. Crochete din carne cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Ruladă din carne tocată cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Spanac cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Tort de clătite cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Carne de viţel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Supă de gulii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.