Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.230 vizualizări
1.000 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Tocăniţă de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Coroană de orez cu fructe (Dulciuri > Budinci)
5. Rulouri cu şuncă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Pere în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
7. Prăjitură cu mere întregi (Dulciuri > Prăjituri)
8. Gallo Pinto (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Spirale crocante de dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
13. Borş de mînzat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Muşchi de vacă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
15. Omletă ţărănească cu ton (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Mâncare de bame (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Fettucine bolognese (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume)
19. Salată de sparanghel (Salate > Salate de legume)
20. Ciuperci la cuptor în stil spaniol (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Salată picantă (III) (Salate > Salate de legume)
22. Îngheţată de pepene galben (I) (Dulciuri > Îngheţate)
23. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
24. Pere în vin roşu cu mentă (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Vişinată (Băuturi > Lichioruri)
26. Curcan umplut cu roşii (Mâncăruri > Fripturi)
27. Budincă de carne cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Ficăţei de pasăre în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Salată de castraveţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
30. Brînzoaice (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.