Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken) |
Şuncă în bere (Bierschinken)
Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.
Complexitate: medie Porţii: 20 Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere. Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea. Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni. Între timp se întoarce. Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi. Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt. Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea. După 2 ore, e carnea gata.
6.279 vizualizări
Versiunea printabilă1.008 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Jambon cu ananas (Mâncăruri > Fripturi) 2. Ochiuri cu pâine (Aperitive > Aperitive cu ouă) 3. Doradă în crustă de sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 4. Sos de migdale spaniol (Sosuri > Sosuri roşii) 5. Curcan la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 6. Regina din Saba (Dulciuri > Creme) 7. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 8. Cocoş cu vin (Mâncăruri > Fripturi) 9. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi) 10. Îngheţată Zica (Dulciuri > Îngheţate) 11. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 12. Sufleu de spanac cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 13. Supă cremă de cartofi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 14. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi) 15. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 16. Dovlecei cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Ciuperci marinate (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Ghiveci de vinete (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 19. Ciocănele de pui cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi) 20. Salată rece de macaroane (Salate > Salate de legume) 21. Ciuperci vînătoreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri) 23. Budincă de salată verde cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume) 24. Peşte gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Costiţe de miel în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi) 26. Păstrăvi umpluţi cu brânză şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 27. Friptură de căprioară cu sos Cumberland (Mâncăruri > Fripturi) 28. File de peşte cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 30. Telemea pane cu garnitură de ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză) |