Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken) |
Şuncă în bere (Bierschinken)
Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.
Complexitate: medie Porţii: 20 Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere. Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea. Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni. Între timp se întoarce. Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi. Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt. Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea. După 2 ore, e carnea gata.
6.230 vizualizări
Versiunea printabilă1.000 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 2. Tocăniţă de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 4. Coroană de orez cu fructe (Dulciuri > Budinci) 5. Rulouri cu şuncă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne) 6. Pere în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple) 7. Prăjitură cu mere întregi (Dulciuri > Prăjituri) 8. Gallo Pinto (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 9. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă) 10. Spirale crocante de dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 11. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 12. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte) 13. Borş de mînzat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 14. Muşchi de vacă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi) 15. Omletă ţărănească cu ton (Aperitive > Aperitive cu ouă) 16. Mâncare de bame (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Fettucine bolognese (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 18. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume) 19. Salată de sparanghel (Salate > Salate de legume) 20. Ciuperci la cuptor în stil spaniol (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 21. Salată picantă (III) (Salate > Salate de legume) 22. Îngheţată de pepene galben (I) (Dulciuri > Îngheţate) 23. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai) 24. Pere în vin roşu cu mentă (Dulciuri > Salate de fructe) 25. Vişinată (Băuturi > Lichioruri) 26. Curcan umplut cu roşii (Mâncăruri > Fripturi) 27. Budincă de carne cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu carne) 28. Ficăţei de pasăre în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne) 29. Salată de castraveţi cu smântână (Salate > Salate de legume) 30. Brînzoaice (Aperitive > Aperitive cu brânză) |