Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.356 vizualizări
1.026 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de iepure cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Sufleu de smântână (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Cartofi ţărăneşti (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Mâncare de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Sos italian (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Ciulama de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Clătite umplute cu broccoli şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Terină de legume cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Cremă din şerbet (fondant) alb (Dulciuri > Creme)
10. Ciorbă bănăţeană cu carne de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Tort cu brânză dulce şi coacăze (Dulciuri > Torturi)
13. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată de vinete Mustafa (Salate > Salate de legume)
15. Somon marinat în stil marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Salată de crudităţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
17. Salată de ouă cu brânză (Salate > Salate cu ouă)
18. Mâncare de spanac cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Salată de macaroane cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
22. Ficăţei de pasăre în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Cremă de vanilie pentru plăcintă (Dulciuri > Creme)
24. Franzeluţe (muffins) cu migdale şi mac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Mâncare de ţelină cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Omletă ţărănească (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
29. Cremă de brânză de vacă cu biscuiţi (Dulciuri > Creme)
30. Marinată (baiţ) pentru fezandare rapidă (Sosuri > Sosuri reci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.