Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.309 vizualizări
1.016 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Îngheţată de zahăr ars cu vanilie (Dulciuri > Îngheţate)
3. Prăjitură din foi cu zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
4. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
5. Inele de ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Dovlecel parizian (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Ficat şi rinichi de miel (Mâncăruri > Fripturi)
8. Omletă cu nectarine (Dulciuri > Budinci)
9. Frişcă cu gelatină pentru ornat (Dulciuri > Ornamente torturi)
10. Ouă umplute cu anchois (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Tocăniţă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Crab umplut antilez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Curcan cu sos de măruntaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
15. Aripioare picante cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Cremă de vanilie cu rom la pahar (Dulciuri > Creme)
18. Papară cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Sos olandez (Sosuri > Sosuri albe)
20. Gogoşari în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
21. Caşcaval în pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Ruladă de piure de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Langoşi ungureşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Huevos Motulenos (ouă în stilul Motul) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Spanac cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pizza Ioana (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Tort Diplomat aniversare (Dulciuri > Torturi)
29. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
30. Ciorbă de fasole cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.