Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Supă cremă de usturoi |
Supă cremă de usturoi
Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 1 ceapa medie, 2 linguri unt, 12 catei usturoi, 2 linguri faina, 0,75 l supa, 250 g smanatana groasa (Creme double/Mascarino), 4 baghete feliate (aprox. 1 cm lat), sare, piper macinat proaspat, nucsoara (cat iei intre degete) proaspata, 1 lingura suc lamaie, 2 linguri cascaval Emmentaller sau Appenzeller ras proaspat, 1 lingura oregano. Mod de preparare: Se curata ceapa si se taie marunt. Se incalzeste untul in care se rumeneste usor ceapa. Se curata usturoiul, se taie in 4 pe lungime si se rumeneste usor impreuna cu ceapa. Se amesteca faina pana devine aurie, apoi se adauga supa si crema double (smanatana), se pune capacul pe oala si se lasa sa fiarba incet aprox. 20 minute. Se incalzeste cuptorul la 250 grade C si se rumenesc baghetele. Optional se pot rumeni apoi in tigaie cu unt cu usturoi. Supa se amesteca cu mixerul, apoi se adauga sare, piper, nucsoara, sucul de lamaie si se toarna in patru castronlele (farfurii adanci) printr-o strecuratoare. Se adauga painea si branza deasupra si se baga la cuptor sau grill pana devine auriu-maroniu. Inainte de a servi, se presara oregano pe deasupra. In restaurantele cu traditie in Austria in loc de farfurii/ castronele, se serveste in chifle mari din paine neagra, cu coaja groasa, scobite, si cu capacul lasat (ca la rosiile umplute). De asemenea, se adauga frunze de usturoi salbatic taiat marunt.
49.407 vizualizări
Versiunea printabilă1.747 tipăriri 32 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă de legume diverse (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 2. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 3. Pui cu 40 de căţei de usturoi (Mâncăruri > Fripturi) 4. Tort Tiramisu cu cremă de brânză (Dulciuri > Torturi) 5. Supă de portocale şi morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 6. Supă meridională (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 7. Cremă din ouă întregi cu albuşul bătut spumă (Dulciuri > Creme) 8. Tom Kha Gai (Supă de pui cu lapte de cocos) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 9. Supă de castraveţi de la gheaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 10. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte) 11. Supă de ceapă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 12. Supă cu perişoare din ficat de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 13. Supă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 14. Supă cu usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 15. Supă de roşii şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 16. Supă de roşii cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 17. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 18. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 19. Supă cu floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 20. Supă de roşii cu fenicul (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 21. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 22. Supă cremă de ţelină (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 23. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 24. Cremă de zahăr ars pentru torturi (Dulciuri > Creme) 25. Supă cremă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 26. Supă de mazăre verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 27. Lingua al bagnetto rosso (Aperitive > Aperitive cu carne) 28. Supă de pui cu usturoi şi zdrenţe de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 29. Ficăţei cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 30. Pulpe de pui cu usturoi şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi) |