Supă cretană de fasole uscată - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Supă cretană de fasole uscată

Supă cretană de fasole uscată

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 3 h 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 450 g fasole uscata alba, 400 g varza dulce, 4 rosii, 2 morcovi, 2 fire de praz, 3 fire de telina, 2 catei de usturoi, 1 ceapa rosie, 2 crengute cimbru, 7 linguri untdelemn fin, 6 felii paine neagra, sare, piper.

Mod de preparare: Lasati fasolea sa se inmoaie in apa rece vreme de doua ore. Scurgeti apa, clatiti si rasturnati boabele intr-o oala. Puneti-le sa fiarba intr-un litru de apa rece, timp de o ora.
Spalati si curatati morcovii, prazul si telina, taiati-le marunt si caliti-le intr-o tigaie in untdelemnul incins, fara sa se rumeneasca prea tare. Opariti rosiile, curatati-le de pielita si de seminte, taiati-le marunt si adaugati-le peste legumele calite impreuna cu usturoiul pisat si cimbrul faramitat. - Lasati sa fiarba la foc mic vreme de 5 minute, amestecand continuu, apoi adaugati varza taiata ca taiteii.
Scoateti de la fiert un sfert din cantitatea de fasole si dati restul prin sita ca pentru fasole batuta. Varsati piureul obtinut peste legumele calite, lasati sa dea un clocot, apoi mutati totul intr-o oala mai mare. Sarati, piperati, adaugati un litru de apa rece si lasati sa fiarba 30 de minute la foc mic. (Daca supa vi se pare prea groasa, mai adaugati apa rece.)
Cu 5 minute inainte de sfarsitul fierberii, adaugati si boabele de fasole ramase intregi.
Prajiti cateva felii de paine neagra si asezati-le pe fundul unor farfurii adanci (sau castroane).
Turnati supa si puneti deasupra ceapa rosie, taiata inele subtiri.
Important: timpul de fierbere a boabelor de fasole variaza in functie de calitatea lor. Gustati-le regulat si opriti fierberea numai cand sunt bine inmuiate.
3.711 vizualizări
754 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fasole verde cu omletă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Supă de cartofi provensală (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă de roşii cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Salată de fasole verde cu smântână (Salate > Salate de legume)
5. Supă cu găluşte verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Supă ungurească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Supă de pui cu gulii şi lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Supă de gulii cu găluşte de făină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Ciorbă de fasole verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Supă uşoară de mazăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de roşii cu linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Fasole verde în aluat cu bere (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Supă de cartofi cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Supă cremă de ţelină cu albuş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de orez cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Ciorbă de fasole boabe cu cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Supă cremă de mazăre verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Fasole cu ciolan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Supă de orez cu ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă falsă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Morcovi cu fasole la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Pârjoale de fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată de fasole verde cu arpagic (Salate > Salate de legume)
30. Zacuscă de gogoşari cu fasole albă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.