Supă cretană de fasole uscată - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Supă cretană de fasole uscată

Supă cretană de fasole uscată

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 3 h 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 450 g fasole uscata alba, 400 g varza dulce, 4 rosii, 2 morcovi, 2 fire de praz, 3 fire de telina, 2 catei de usturoi, 1 ceapa rosie, 2 crengute cimbru, 7 linguri untdelemn fin, 6 felii paine neagra, sare, piper.

Mod de preparare: Lasati fasolea sa se inmoaie in apa rece vreme de doua ore. Scurgeti apa, clatiti si rasturnati boabele intr-o oala. Puneti-le sa fiarba intr-un litru de apa rece, timp de o ora.
Spalati si curatati morcovii, prazul si telina, taiati-le marunt si caliti-le intr-o tigaie in untdelemnul incins, fara sa se rumeneasca prea tare. Opariti rosiile, curatati-le de pielita si de seminte, taiati-le marunt si adaugati-le peste legumele calite impreuna cu usturoiul pisat si cimbrul faramitat. - Lasati sa fiarba la foc mic vreme de 5 minute, amestecand continuu, apoi adaugati varza taiata ca taiteii.
Scoateti de la fiert un sfert din cantitatea de fasole si dati restul prin sita ca pentru fasole batuta. Varsati piureul obtinut peste legumele calite, lasati sa dea un clocot, apoi mutati totul intr-o oala mai mare. Sarati, piperati, adaugati un litru de apa rece si lasati sa fiarba 30 de minute la foc mic. (Daca supa vi se pare prea groasa, mai adaugati apa rece.)
Cu 5 minute inainte de sfarsitul fierberii, adaugati si boabele de fasole ramase intregi.
Prajiti cateva felii de paine neagra si asezati-le pe fundul unor farfurii adanci (sau castroane).
Turnati supa si puneti deasupra ceapa rosie, taiata inele subtiri.
Important: timpul de fierbere a boabelor de fasole variaza in functie de calitatea lor. Gustati-le regulat si opriti fierberea numai cand sunt bine inmuiate.
3.689 vizualizări
749 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă Tarator (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă de legume de toamnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă de fasole verde cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Supă de chimen (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă verde cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă ardelenească de morcovi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Supă falsă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă dulce cu scorţişoară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă aurie de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)
14. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Supă cremă de conopidă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă de andive cu alune (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Crostini cu fasole boabe şi ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Supă cremă de praz cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de zarzavat cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de roşii cu soia (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de conopidă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Tom Kha Gai (Supă de pui cu lapte de cocos) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Supă minestrone cu jambon şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Supă cremă de carote (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de mazăre cu mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Supă cremă de dovlecei cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.