Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Supă cu caşcaval în stil bavarez |
Supă cu caşcaval în stil bavarez
Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 60 g unt, 60 g făină, 180 g caşcaval, 1,5 l apă, 2 cuburi concentrat de găină, 6 felii pâine toast, 2 linguri ulei vegetal, câteva frunze de pătrunjel, 1/2 linguriţă nucşoară, 1/2 linguriţă piper negru măcinat, sare, după gust Mod de preparare: Într-o oală, punem apa la fiert cu cuburile de concentrat de găină. Lăsăm să fiarbă timp de 5 min. Într-o cratiţă topim untul, adăugam făina şi o lăsăm câteva minute să se “prăjească” până se rumeneşte. Turnam zeama iniţială amestecând continuu cu un tel şi mai lăsăm să fiarbă totul timp de 5-7 min. Tăiem caşcavalul mărunt şi-l adăugăm în supă. Tot acum, punem şi nucşoara, sarea şi piperul. Mai lăsăm să fiarbă 1-2 min., apoi stingem focul. Din feliile de pâine, facem nişte crutoane: le tăiem cuburi, după care într-o tigaie prăjim pâinea în uleiul vegetal. La servire, punem în farfurie crutoanele de pâine prăjită, iar peste ele punem supa de caşcaval şi ornăm cu frunzele de pătrunjel.
5.509 vizualizări
Versiunea printabilă1.068 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Somon marinat în stil marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Mâncare de conopidă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri) 4. Supă de ciuperci cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 5. Salată cu caşcaval (Salate > Salate de legume) 6. Vin de coacăze roşii (Băuturi > Băuturi cu vin) 7. Tartă cu peşte şi andive (Aperitive > Aperitive cu peşte) 8. Pui ţigănesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Mâncare de curcan cu castane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Îngheţată din sucuri de fructe (Dulciuri > Îngheţate) 11. Salată din peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte) 12. Pastă de brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză) 13. Supă de dovleac cu curry (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 14. Ruladă cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză) 15. Fileuri de peşte coapte în pâine (Aperitive > Aperitive cu peşte) 16. Pui cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 17. Pizza cu parizer, caşcaval şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 18. Ciorbă de peşte cu şofran (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 19. Alivancă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză) 20. Spumă de ananas sau banane (Dulciuri > Spume) 21. Antricoate cu ceapă prăjită (Mâncăruri > Fripturi) 22. Salată combinată cu castraveţi muraţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 23. Salată elveţiană cu parizer (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 24. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 25. Salată elveţiană cu salam şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 26. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 27. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne) 28. Prăjitură cu smochine (Dulciuri > Prăjituri) 29. Tartine combinate (Aperitive > Sandviciuri) 30. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |