Supă cu caşcaval în stil bavarez - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Supă cu caşcaval în stil bavarez

Supă cu caşcaval în stil bavarez

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 60 g unt, 60 g făină, 180 g caşcaval, 1,5 l apă, 2 cuburi concentrat de găină, 6 felii pâine toast, 2 linguri ulei vegetal, câteva frunze de pătrunjel, 1/2 linguriţă nucşoară, 1/2 linguriţă piper negru măcinat, sare, după gust


Mod de preparare: Într-o oală, punem apa la fiert cu cuburile de concentrat de găină. Lăsăm să fiarbă timp de 5 min.

Într-o cratiţă topim untul, adăugam făina şi o lăsăm câteva minute să se “prăjească” până se rumeneşte.

Turnam zeama iniţială amestecând continuu cu un tel şi mai lăsăm să fiarbă totul timp de 5-7 min.

Tăiem caşcavalul mărunt şi-l adăugăm în supă. Tot acum, punem şi nucşoara, sarea şi piperul. Mai lăsăm să fiarbă 1-2 min., apoi stingem focul.

Din feliile de pâine, facem nişte crutoane: le tăiem cuburi, după care într-o tigaie prăjim pâinea în uleiul vegetal.

La servire, punem în farfurie crutoanele de pâine prăjită, iar peste ele punem supa de caşcaval şi ornăm cu frunzele de pătrunjel.
5.603 vizualizări
1.087 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de conopidă cu măsline (Salate > Salate de legume)
2. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Rulouri de vinete cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Salată de ciuperci marinate (Salate > Salate de legume)
5. Tartă cu brânză şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Merlucius cu rozmarin la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Supă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Curcan la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
9. Omletă verde cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Sandviciuri cu şuncă şi ardei gras (Aperitive > Sandviciuri)
11. Salată egipteană (Salate > Salate de legume)
12. Supă cu găluşte de franzeluţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Mămăligă cu brânză la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Tort cu brânză de vacă şi caise (Dulciuri > Torturi)
15. Cotlete de viţel sote cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Supă pasată de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Inel de cuş-cuş cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pui umplut cu miez de pâine (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
20. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Pistil de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
22. Mâncare de praz (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată cu andive şi ridichi (Salate > Salate de legume)
24. Biftec tocat cu vin alb şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Mâncare de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Pliculeţe cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
28. Gulii cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Cremă de castane (Dulciuri > Creme)
30. Saramură de crap românesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.