Supă cu caşcaval în stil bavarez - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Supă cu caşcaval în stil bavarez

Supă cu caşcaval în stil bavarez

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 60 g unt, 60 g făină, 180 g caşcaval, 1,5 l apă, 2 cuburi concentrat de găină, 6 felii pâine toast, 2 linguri ulei vegetal, câteva frunze de pătrunjel, 1/2 linguriţă nucşoară, 1/2 linguriţă piper negru măcinat, sare, după gust


Mod de preparare: Într-o oală, punem apa la fiert cu cuburile de concentrat de găină. Lăsăm să fiarbă timp de 5 min.

Într-o cratiţă topim untul, adăugam făina şi o lăsăm câteva minute să se “prăjească” până se rumeneşte.

Turnam zeama iniţială amestecând continuu cu un tel şi mai lăsăm să fiarbă totul timp de 5-7 min.

Tăiem caşcavalul mărunt şi-l adăugăm în supă. Tot acum, punem şi nucşoara, sarea şi piperul. Mai lăsăm să fiarbă 1-2 min., apoi stingem focul.

Din feliile de pâine, facem nişte crutoane: le tăiem cuburi, după care într-o tigaie prăjim pâinea în uleiul vegetal.

La servire, punem în farfurie crutoanele de pâine prăjită, iar peste ele punem supa de caşcaval şi ornăm cu frunzele de pătrunjel.
5.645 vizualizări
1.099 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Muffins sărate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Borş rusesc cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Sirop din muguri de brad (Băuturi > Siropuri)
6. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Pui rumenit la cuptor în stil rustic (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ciuperci cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Morcovi înveliţi în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Supă de castraveţi dulce-acrişoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Piept de curcan pane (Mâncăruri > Fripturi)
12. Găină rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Pîinişoare cu măsline şi migdale (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Supă de chimen cu legume şi ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Crap în foi de dafin stropit cu vin roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Tocăniţă de vită cu ardei de trei culori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Mâncare cu pastramă de oaie şi fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Peşte cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Supă de linte cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Peşte cu susan şi sos acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
26. Chec de morcovi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Borş ţărănesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Tartine combinate (Aperitive > Sandviciuri)
30. Caviar de vinete (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.