Supă cu iaurt, orez şi mentă - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Supă cu iaurt, orez şi mentă

Supă cu iaurt, orez şi mentă

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 50 g orez cu bobul lung, 1 ceapa mare, 60 g unt, 1 1/2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 350 g iaurt gros, 2 oua mijlocii, 1 lingurita amidon, sare, piper macinat, 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingurita cu varf menta uscata, menta proaspata pentru garnisit.

Mod de preparare: Se pune orezul intr-o sita si se clateste cu apa rece. Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste intr-o oala de supa - in 30 g de unt. Se stinge cu zeama de carne si, cand da in clocot, se introduce orezul si se lasa sa fiarba 20-25 de minute. Iaurtul, ouale si amidonul se bat bine cu telul, se amesteca cu putina zeama fierbinte si se incorporeaza in supa. Se lasa supa sa se-nfierbante, amestecand intruna, apoi se gusta de sare si de piper si se acreste cu zeama de lamaie. Untul ramas se pune la incins intr-o tigaie, se dunstuieste in el menta uscata (pana ce face spuma) si apoi se introduce in supa.
Se serveste fierbinte, garnisita cu frunzulite de menta proaspata.
11.811 vizualizări
885 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de spanac cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. File de peşte cu castraveţi şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Supă ardelenească de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Aperitiv din roşii cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ardei copţi cu sardele şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
10. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Omletă cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Fasole verde cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Supă franţuzească de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Pui umplut la sare (Mâncăruri > Fripturi)
15. Dulceaţă de fragi, zmeură sau mure (Conserve de fructe > Dulceaţă)
16. Sufleu de brânză şi ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Salată vietnameză de calamar prăjit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Kabak Tatlisi (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Tortuleţe cu căpşuni şi lichior de ouă (Dulciuri > Prăjituri)
21. Supă cremă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Fructe de mare cu orez şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Şalău cu caşcaval şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Salată chinezească dulce-acrişoară-picantă (Salate > Salate de legume)
26. Gogoşari cu ghebe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
27. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte)
28. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Budincă de şalău (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Salată romană cu brânză şi nuci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.