Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Supă cu iaurt, orez şi mentă |
Supă cu iaurt, orez şi mentă
Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 50 g orez cu bobul lung, 1 ceapa mare, 60 g unt, 1 1/2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 350 g iaurt gros, 2 oua mijlocii, 1 lingurita amidon, sare, piper macinat, 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingurita cu varf menta uscata, menta proaspata pentru garnisit. Mod de preparare: Se pune orezul intr-o sita si se clateste cu apa rece. Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste intr-o oala de supa - in 30 g de unt. Se stinge cu zeama de carne si, cand da in clocot, se introduce orezul si se lasa sa fiarba 20-25 de minute. Iaurtul, ouale si amidonul se bat bine cu telul, se amesteca cu putina zeama fierbinte si se incorporeaza in supa. Se lasa supa sa se-nfierbante, amestecand intruna, apoi se gusta de sare si de piper si se acreste cu zeama de lamaie. Untul ramas se pune la incins intr-o tigaie, se dunstuieste in el menta uscata (pana ce face spuma) si apoi se introduce in supa. Se serveste fierbinte, garnisita cu frunzulite de menta proaspata.
11.782 vizualizări
Versiunea printabilă876 tipăriri 9 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 2. Frigărui de pui pe salată verde (Aperitive > Aperitive cu carne) 3. Supă de iaurt (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 4. Banadura Salata B` Kizbara (Salată arăbească de roşii) (Salate > Salate de legume) 5. Peşte sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Omletă cu cartofi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă) 7. Cozonac ca la mama acasă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 8. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 9. Salată Jubileu (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 10. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri) 11. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume) 13. Gogoşi cu dovlecei (Dulciuri > Gogoşi) 14. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate) 15. Tort cu ciocolată şi migdale (Dulciuri > Torturi) 16. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume) 17. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Salată de fasole verde cu arpagic (Salate > Salate de legume) 19. Gogoşari umpluţi cu ciuperci (Conserve din legume, murături > Murături combinate) 20. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri) 21. Cartofi noi cu mazăre şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Supă de varză cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 23. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 24. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Friptură înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi) 26. Orez cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri) 27. Tort cu căpşuni şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi) 28. Mere umplute cu arpacaş şi fructe uscate (Dulciuri > Salate de fructe) 29. Bulete din carne de miel cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 30. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză) |