Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Supă cu iaurt, orez şi mentă |
Supă cu iaurt, orez şi mentă
Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 50 g orez cu bobul lung, 1 ceapa mare, 60 g unt, 1 1/2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 350 g iaurt gros, 2 oua mijlocii, 1 lingurita amidon, sare, piper macinat, 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingurita cu varf menta uscata, menta proaspata pentru garnisit. Mod de preparare: Se pune orezul intr-o sita si se clateste cu apa rece. Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste intr-o oala de supa - in 30 g de unt. Se stinge cu zeama de carne si, cand da in clocot, se introduce orezul si se lasa sa fiarba 20-25 de minute. Iaurtul, ouale si amidonul se bat bine cu telul, se amesteca cu putina zeama fierbinte si se incorporeaza in supa. Se lasa supa sa se-nfierbante, amestecand intruna, apoi se gusta de sare si de piper si se acreste cu zeama de lamaie. Untul ramas se pune la incins intr-o tigaie, se dunstuieste in el menta uscata (pana ce face spuma) si apoi se introduce in supa. Se serveste fierbinte, garnisita cu frunzulite de menta proaspata.
11.811 vizualizări
Versiunea printabilă885 tipăriri 9 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă de spanac cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 2. File de peşte cu castraveţi şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 3. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 4. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 5. Supă ardelenească de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 6. Aperitiv din roşii cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 7. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 8. Ardei copţi cu sardele şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte) 9. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi) 10. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte) 11. Omletă cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă) 12. Fasole verde cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 13. Supă franţuzească de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 14. Pui umplut la sare (Mâncăruri > Fripturi) 15. Dulceaţă de fragi, zmeură sau mure (Conserve de fructe > Dulceaţă) 16. Sufleu de brânză şi ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 17. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt (Aperitive > Aperitive cu brânză) 18. Salată vietnameză de calamar prăjit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 19. Kabak Tatlisi (Dulciuri > Salate de fructe) 20. Tortuleţe cu căpşuni şi lichior de ouă (Dulciuri > Prăjituri) 21. Supă cremă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 22. Fructe de mare cu orez şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 23. Şalău cu caşcaval şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 24. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 25. Salată chinezească dulce-acrişoară-picantă (Salate > Salate de legume) 26. Gogoşari cu ghebe (Conserve din legume, murături > Murături combinate) 27. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte) 28. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume) 29. Budincă de şalău (Aperitive > Aperitive cu peşte) 30. Salată romană cu brânză şi nuci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) |