![]() |
Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Supă cu iaurt, orez şi mentă |
Supă cu iaurt, orez şi mentă
![]() Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 50 g orez cu bobul lung, 1 ceapa mare, 60 g unt, 1 1/2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 350 g iaurt gros, 2 oua mijlocii, 1 lingurita amidon, sare, piper macinat, 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingurita cu varf menta uscata, menta proaspata pentru garnisit. Mod de preparare: Se pune orezul intr-o sita si se clateste cu apa rece. Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste intr-o oala de supa - in 30 g de unt. Se stinge cu zeama de carne si, cand da in clocot, se introduce orezul si se lasa sa fiarba 20-25 de minute. Iaurtul, ouale si amidonul se bat bine cu telul, se amesteca cu putina zeama fierbinte si se incorporeaza in supa. Se lasa supa sa se-nfierbante, amestecand intruna, apoi se gusta de sare si de piper si se acreste cu zeama de lamaie. Untul ramas se pune la incins intr-o tigaie, se dunstuieste in el menta uscata (pana ce face spuma) si apoi se introduce in supa. Se serveste fierbinte, garnisita cu frunzulite de menta proaspata.
11.829 vizualizări
891 tipăriri 9 trimiteri ![]() ![]() ![]() |
Alte reţete |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |