Supă cu iaurt, orez şi mentă - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Supă cu iaurt, orez şi mentă

Supă cu iaurt, orez şi mentă

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 50 g orez cu bobul lung, 1 ceapa mare, 60 g unt, 1 1/2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 350 g iaurt gros, 2 oua mijlocii, 1 lingurita amidon, sare, piper macinat, 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingurita cu varf menta uscata, menta proaspata pentru garnisit.

Mod de preparare: Se pune orezul intr-o sita si se clateste cu apa rece. Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste intr-o oala de supa - in 30 g de unt. Se stinge cu zeama de carne si, cand da in clocot, se introduce orezul si se lasa sa fiarba 20-25 de minute. Iaurtul, ouale si amidonul se bat bine cu telul, se amesteca cu putina zeama fierbinte si se incorporeaza in supa. Se lasa supa sa se-nfierbante, amestecand intruna, apoi se gusta de sare si de piper si se acreste cu zeama de lamaie. Untul ramas se pune la incins intr-o tigaie, se dunstuieste in el menta uscata (pana ce face spuma) si apoi se introduce in supa.
Se serveste fierbinte, garnisita cu frunzulite de menta proaspata.
11.782 vizualizări
876 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Frigărui de pui pe salată verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Supă de iaurt (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Banadura Salata B` Kizbara (Salată arăbească de roşii) (Salate > Salate de legume)
5. Peşte sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Omletă cu cartofi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Cozonac ca la mama acasă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
8. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Salată Jubileu (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri)
11. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Gogoşi cu dovlecei (Dulciuri > Gogoşi)
14. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
15. Tort cu ciocolată şi migdale (Dulciuri > Torturi)
16. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată de fasole verde cu arpagic (Salate > Salate de legume)
19. Gogoşari umpluţi cu ciuperci (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
20. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
21. Cartofi noi cu mazăre şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Supă de varză cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Friptură înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
26. Orez cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
27. Tort cu căpşuni şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
28. Mere umplute cu arpacaş şi fructe uscate (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Bulete din carne de miel cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.