Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Supă de brânză cu pâine şi salam |
Supă de brânză cu pâine şi salam
Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 2 catei de usturoi, 3 linguri de unt, o lingura cu varf de faina, 1 litru de apa fiarta cu Vegeta, 150 g cascaval, 200 g smantana groasa, sare, piper macinat, nucsoara rasa, 2 cepe, 1/2 legatura de ceapa verde, 4 felii de paine intermediara (sau neagra), putin unt pentru uns, 18 feliute subtiri (taiate cu masina, la magazin) de salam de vara (ingust). Mod de preparare: Se curata usturoiul si se toaca marunt. Se caleste in 2 linguri de unt fierbinte si se presara deasupra faina. Se amesteca incontinuu, adaugandu-se putin cate putin apa fiarta cu Vegeta. Se lasa 10 minute sa fiarba pe foc mic, amestecand din cand in cand. Se da cascavalul pe razatoare, se amesteca cu smantana si se baga in supa. Se amesteca pana ce cascavalul se topeste complet. Se sareaza supa, se adauga piperul macinat si nucsoara. Se curata ceapa si se taie in ineluse subtiri. Se caleste in lingura de unt ramasa si se pune deasupra supei, inainte de-a o servi. La sfarsit se adauga si ceapa verde, taiata fin. Se ung feliile de paine cu unt si se astern cu felii de salam. Se mananca alaturi de supa.
25.730 vizualizări
Versiunea printabilă1.433 tipăriri 5 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume) 2. Salsa de roşii şi măsline (Sosuri > Sosuri roşii) 3. Cotlet pane şi natur (Mâncăruri > Fripturi) 4. Tartă cu mere şi miere (Dulciuri > Prăjituri) 5. ColţunaşI cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne) 6. Supa mării de gheaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 7. Macaroane cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 8. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 9. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 10. Salată de cicoare creaţă cu ou (Salate > Salate cu ouă) 11. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre) 12. Budincă de papanaşi (Aperitive > Aperitive cu brânză) 13. Tort cu miere şi nuci (Dulciuri > Torturi) 14. Şalău a la Balaton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Supă de morcovi cu pesto (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 16. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 17. Tiramisu cu zmeură şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri) 18. Supă de varză cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 19. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi) 20. Îngheţată de căpşuni, zmeură, vişine (Dulciuri > Îngheţate) 21. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume) 22. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate) 23. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume) 24. Pulpe de pui cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte) 26. Budincă de clătite cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză) 27. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 28. Supă dulce cu scorţişoară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 29. Şalău cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 30. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) |