Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Supă de brânză cu pâine şi salam |
Supă de brânză cu pâine şi salam
Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 2 catei de usturoi, 3 linguri de unt, o lingura cu varf de faina, 1 litru de apa fiarta cu Vegeta, 150 g cascaval, 200 g smantana groasa, sare, piper macinat, nucsoara rasa, 2 cepe, 1/2 legatura de ceapa verde, 4 felii de paine intermediara (sau neagra), putin unt pentru uns, 18 feliute subtiri (taiate cu masina, la magazin) de salam de vara (ingust). Mod de preparare: Se curata usturoiul si se toaca marunt. Se caleste in 2 linguri de unt fierbinte si se presara deasupra faina. Se amesteca incontinuu, adaugandu-se putin cate putin apa fiarta cu Vegeta. Se lasa 10 minute sa fiarba pe foc mic, amestecand din cand in cand. Se da cascavalul pe razatoare, se amesteca cu smantana si se baga in supa. Se amesteca pana ce cascavalul se topeste complet. Se sareaza supa, se adauga piperul macinat si nucsoara. Se curata ceapa si se taie in ineluse subtiri. Se caleste in lingura de unt ramasa si se pune deasupra supei, inainte de-a o servi. La sfarsit se adauga si ceapa verde, taiata fin. Se ung feliile de paine cu unt si se astern cu felii de salam. Se mananca alaturi de supa.
25.362 vizualizări
Versiunea printabilă1.417 tipăriri 5 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume) 2. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 3. Pulpă de miel cu salvie şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi) 4. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză) 5. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 6. Salată de ouă cu ceapă verde şi maioneză (Salate > Salate cu ouă) 7. Gogoşi din aluat pripit (Dulciuri > Gogoşi) 8. Salată verde cu şuncă afumată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 9. Somon în sos de whisky şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Salată de peşte cu legume şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte) 11. Salată de macaroane cu suc de roşii (Salate > Salate de legume) 12. Salată boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 13. Clătite cu morcovi şi compot de mere (Dulciuri > Clătite) 14. Salată de ciuperci cu ouă (Salate > Salate cu ouă) 15. Salată de praz (Salate > Salate de legume) 16. Supă cremă de spanac cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 17. Lipie cu ceapă şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Tobă de casă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 19. Mere umplute cu arpacaş şi fructe uscate (Dulciuri > Salate de fructe) 20. Supă de mere cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 21. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume) 22. Gratin de roşii cu dovlecei şi salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Pizza cu roşii şi costiţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 24. Sufleu de brânză şi ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 25. Salată de peşte cu legume (Salate > Salate cu peşte) 26. Friptură de porc sau de vacă înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi) 27. Salată de mere şi portocale (Dulciuri > Salate de fructe) 28. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză) 30. Salată de vinete (Salate > Salate de legume) |