Supă de cartofi provensală - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Supă de cartofi provensală

Supă de cartofi provensală

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi fainosi, 100 g pasta de rosii, un ardei verde, un ardei rosu, o ceapa mare, un cub de concentrat de pasare, 50 g smantana proaspata, o lingura de untdelemn, 6 varfuri de cutit de boia dulce, 2 varfuri de Cayenne facultativ (se vinde in pliculete, la toate pravaliile), sare, piper.

Mod de preparare: Fierbeti ardeii zece minute, apoi curatati-i de pielita, scoateti-le cotorul si semintele si taiati-le pulpa in lamele. Lasati de-o parte cateva feliute pentru a decora la final supa.
Spalati cartofii, curatati-i de coaja si taiati-i in cuburi mari. Curatati ceapa si tocati-o.
Puneti untdelemnul sa se incinga intr-o oala si puneti ceapa sa se caleasca. Adaugati lamelele de ardei, cubul de supa faramitat cu furculita, piperul de Cayenne si boiaua. Lasati-le sa se caleasca inca doua minute, amestecand. Adaugati cartofii si piureul de rosii, apoi turnati apa calda (ceva mai mult decat pentru 6 portii de supa). Puneti sare si piper.
Dupa ce supa da in clocot, acoperiti vasul si lasati-l la foc potrivit vreme de 30 de minute, pana cand legumele se inmoaie. Cand supa e gata, turnati-o prin sita intr-un alt vas si pasati cartofii si ardeii. Turnati supa inapoi in oala si puneti-o sa se reincalzeasca, adaugand lamelele de ardei ramase.
Adaugati smantana si amestecati. Serviti supa foarte fierbinte. Daca va place, puteti sa adaugati crutoane de paine prajita sau sa serviti alaturi pateuri calde.
3.584 vizualizări
755 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă de conopidă cu unt şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă de cicoare creaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă de cartofi aromată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă de mere cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Supă de ceapă gratinată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă de conopidă cu smântână şi găluşte de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Muşchi de porc cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
11. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă toscană (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Peşte cu cartofi şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
19. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Sepie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Supă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Supă de linte cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Ochiuri cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Supă cremă de carote (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de ceapă cu şvaiţer (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă din oase cu diferite garnituri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
30. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.