Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Supă de castraveţi de la gheaţă |
Supă de castraveţi de la gheaţă
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 2 castraveti mari, 50 g stafide, 1 legatura de busuioc, 3 linguri ulei de masline, 2 tablete supa concentrata de pasare (Knorr), sare, piper, cateva picaturi de Tabasco (sau un alt condiment iute). Mod de preparare: Se dizolva tabletele de supa concentrata in 200 ml de apa fierbinte si se lasa sa se raceasca. Se curata castravetii, se taie in doua (pe lung), se indeparteaza semintele, apoi se taie cubulete si se mixeaza impreuna cu picaturile de Tabasco si cu zeama de carne de pasare. Se sareaza, se pipereaza, se adauga uleiul, jumatate din frunzulitele de busuioc si jumatate din stafide si se mixeaza din nou. Se baga supa la frigider si se serveste rece, dupa ce s-a incorporat restul de stafide si s-a presarat busuiocul ramas. Facultativ, deasupra se presara seminte decorticate de floarea-soarelui, usor prajite.
3.152 vizualizări
Versiunea printabilă720 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Spumă din marmeladă de caise (Dulciuri > Spume) 2. Lipie cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume) 3. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 4. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume) 5. Supă de varză creaţă cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 6. Lichior de ouă (I) (Băuturi > Lichioruri) 7. Parfe de ciocolată (Dulciuri > Îngheţate) 8. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 9. Supă cu iaurt, orez şi mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 10. Glazură albă (Dulciuri > Glazuri, sosuri) 11. Supă cremă de morcovi cu napi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 12. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 13. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Deliciu cu vişine (Dulciuri > Prăjituri) 15. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre) 16. Supă de chimen cu legume şi ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 17. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 18. Pui cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi) 19. Supă de chili verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 20. Mămăligă cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Preparate din mălai) 21. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume) 22. Supă cremă de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 23. Friptură de miel la tavă (Mâncăruri > Fripturi) 24. Tortilla Espanola (Aperitive > Aperitive cu legume) 25. Pacheţele de pui cu mozzarella (Aperitive > Aperitive cu carne) 26. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume) 27. Sfeclă cu perişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 28. Salată din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat) 29. Salată cu legume, măr şi maioneză (Salate > Salate de legume) 30. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme) |